Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Chestii bune si nebune romanesti

Home Forums Social, politic si administrativ Chestii bune si nebune romanesti Reply To: Chestii bune si nebune romanesti

#15196
Catalin
Keymaster

Posta Romana
E un subiect foarte lung si complicat si o sa incerc sa fac un rezumat al durerilor mele provocate de PR. Intamplator am avut ocazia sa cunosc oameni care au lucrat la Posta din cele mai vechi vremuri si am o idee destul de buna despre ce s-a intamplat acolo in ultimii 30 ani. A fost si este una dintre vacile cele mai grase de muls din Romania. Nu ma intereseaza acum asta, au scris altii destule. Ma intereseaza ca Posta are niste servicii execrabile, ma rog, le-a avut dintotdeauna doar ca acum putem sa facem o comparatie cu firmele de curierat. Si asta o stiti cu totii. Anul trecut parca s-a schimbat directorul, ceva de genul asta, si efectiv am simtit o schimbare in bine la ei. Au luat ceva aparatura pentru scanat codurile coletelor externe UE si au decis ca unele dintre aceste colete sa nu mai treaca prin vama si sa vina acasa direct. Din ce am citit ideea era ca sa ocoleasca vama coletele cu pret declarat mic sau cele care aveau vanzator de incredere, care avea istoric bun de trimitere in Romania. Deciziile astea au fost luate intr-un moment in care la oficiile cu verificare vamala erau cozi uriase, colete pierdute, intarzieri, nervi. Imediat s-a simtit schimbarea. La intrarea coletelor in tara primeai email de la Posta Romana, apoi urmareai coletul in tara pana la predare. Oficiile cu vama si-au redus cele doua zile de lucru la una si chiar si asa batea vantul pe acolo.
Dar minunile nu tin mult si de vreo luna cred au inceput iarasi cozile mari la OP cu vama. Majoritatea coletelor, indiferent de suma trecuta pe ele mi-au ajuns acolo. Nu stiu daca e asa cum banuiesc eu dar tare am impresia ca un cretin a facut ca lucrurile sa decurga asa. E adevarat ca pe colete chinezul trece de regula mai putin sau deloc, cadou, dar asta o face el pentru el si nu ca i-o cer eu sau tu. Vamesul incepe sa te taxeze pentru sumele care trec de 10 euro si pentru asta iti cere sa ii arati comanda pe telefon. La Deva le cere tiparite, comanda si ordinul de plata. Toate astea coroborate cu zvonurile, adica evidentele care ne spun ca tara e in mare deficit de fonduri, ma fac sa cred ca un cretin sef sau mai multi cretini si-au scos institutiile la produs de bani, colecte, amenzi… Poate gresesc dar prea se leaga. Mai mare rahatul, iti fac doua chitante de mana pentru 8 lei… Nu ne mai facem bine in ritmul asta.

Comments are closed.