Recent Topics

Reply To: Noutati musca.ro in galerii, forum, youtube, facebook

Home Forums Dimineata la cafeluta Noutati musca.ro in galerii, forum, youtube, facebook Reply To: Noutati musca.ro in galerii, forum, youtube, facebook

#15482
Catalin
Keymaster

V-as spune ca ideea imi apartine in totalitate, ca nu m-am inspirat de nicaieri si ca cochetez cu ea de ani buni dar cu siguranta ca s-ar gasi cineva sa ma contrazica. Oricum niciunul dintre prietenii mei nu a avut incredere in reusita mea si toti mi-au recomandat echipamente performante, saci de dormit, corturi, incalzitoare de cort… Parerea mea, e ca acest sistem e si mult mai sigur deoarece nu se bazeaza pe flacara deschisa in cort si nu emana nici gaze in interior.
Simplu si eficient, gasim sau sapam o groapa de aproximativ 40x40x40 centimetri in care facem focul pana cand o umplem cu jar cam 75%. Astupam jarul cu circa 10 centimetri de pamant iar cu surplusul de pamant ramas nivelam terenul. Asezam cortul cat de cat central deasupra gropii, umflam saltelele gonflabile apoi dormim linistiti la caldura 1-2 nopti.
In Delta in martie la o temperatura de 0-3 grade am reusit doi pescari sa dormim fara a intra in sacii de dormit avand la nivelul saltelelor gonflabile 30-35 grade toata noaptea ( 12 ore ). Cand se anunta temperaturi mai scazute, folosesc statia meto pe care setez alarme de minim temperaturi la care ma trezesc si mai inchid aerisirile cortului si pastrez mult mai bine caldura. Salteaua gonflabila care nu e indicata a fi pusa pe pamant sau in barca deoarece transmite usor temperatura scazuta, acum e foarte indicata deoarece va transmite toata noaptea cele 30-35 grade uniform pe toata suprafata. La o groapa de 50×50 centimetri am atins lejer 45 grade in prima noapte si 30 in cea de a doua.

Comments are closed.