Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Retete pentru nade si momeli

Home Forums Nade, momeli naturale si artificiale, retete Retete pentru nade si momeli Reply To: Retete pentru nade si momeli

#4354
NeluNelu
Spectator

Momeala
– pesmet paine – 200 gr.
– malai galben fin – 200 gr.
– biscuiti pisati – 100 gr.
– lapte praf – 2 lingurite
Se amesteca cu apa sau ou. – bun pentru rosioara
——————————————————- ——————————————————- ————–
Momeala
– pesmet – 200 gr.
– malai galben fin – 200 gr.
– biscuiti pisati – 100 gr.
– cacao – 2 lingurite.
Se amesteca cu apa sau ou. – bun pentru babusca.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Momeala – galuste pentru crapi
Se amesteca gris, malai galben fin, faina de grau, faina de secara, toate in parti egale, putina miere de albine. Se amesteca totul cu 3 oua, se fac galuste si se introduc in apa clocotita timp de doua minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca, se pastreaza intr-o panza umeda.
——————————————————- ——————————————————- ————–

Momeala
Miez de paine alba se inmoaie in apa si se stoarce. Dupa aceia se amesteca in procente aprox. egale cu cartofi fierti in bors, decojiti, cat sunt inca fierbinti. Masa astfel obtinuta se framanta in palme cu ulei si o aroma. Se pastreaza intr-o carpa umeda.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Momeala
Luam miez de paine alba si o framantam bine cu ulei vegetal, deasemeni se poate adauga miere de albine. Masa astfel obtinuta se fiebe in apa clocotita 1/2 minut.
Se obtine o compozitie moale, aromata care se tine bine pe carlig. Buna pentru crapi.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Momeala
Se ia o cantitate de miez de paine proaspata, se inveleste intr-o carpa curata, se tine intr-un vas cu apa clocotita 1 – 2 sec. dupa care se framanta in carpa.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Momeala
La pasta de mai sus se poate adauga cascaval, branza, sau coloranti si diverse arome.
Din aceasta ultima combinatie se pot face bilute prinse pe un fir de ata si uscate la soare ( un fel de boili-uri )
——————————————————- ——————————————————- ————–
Momeala
Umplem un borcan cu mei, turnam apa pana ce se acopera meiul, inchidem ermetic cu un capac si-l punem intr-o cratita cu apa dar nu direct pe fund, ci pe un gratar. Deasupra borcanului se pune o greutate. Se fierbe 1 1/2 – 2 ore.
Din mamaliga obtinuta se taie cuburi.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Momeala
Pesmet amestecat cu ou, colorant alimentar si o aroma ( vanilie, capsuni, praf de inghetata etc. ) Buna pentru ciprinide.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Momeala
Pasta de pesmet cu pateu de ficat si faina. Buna pentru clean iarna si pentru mreana vara.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Momeala
Amestec de pasta de pesmet cu peste conservat in ulei ( conserva ). Buna in general pentru clean, mreana, rapitori.

Comments are closed.