Recent Topics

Reply To: Retete pentru nade si momeli

Home Forums Nade, momeli naturale si artificiale, retete Retete pentru nade si momeli Reply To: Retete pentru nade si momeli

#4373
NeluNelu
Spectator

Momeala
Boabe fierte. Se pun la fiert diverse tipuri de boabe ( grau, porumb, mei, canepa, in, etc. )
care in prealabil au fost spalate. Boabele se pot lasa mai intai la incoltit in apa rece cca. 48 ore, pentru ca fierberea sa dureze mai putin. ( nu se fierb prea mult ca sa nu devina boabele prea moi ) Se clatesc cu apa rece, se scurg si se pastraza in frigider. Bune pentru ciprinide atat ca momeala cat si ca nada.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Reteta de mamaliga
Se omogenizeaza urmatoarele componente :
– 2 parti malai galben fin – 300 gr.
– 1 parte faina grau – 150 gr.
– zahar pudra – 20 gr.
– ulei floare soarelui – 1 lingura
– vanilie si colorant – cate un varf de cutit
In compozitia astfel pregatita se toarna putin cate putin apa rece, pana se obtine o pasta
( coca ) ca o plastilina moale. Din aceasta compozitie se fac bile rotunde de marimea unei mingi de tenis. Separat intr-un vas cu apa rece se adauga un pahar de zahar, un praf de vanilie, si se da in clocot. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se introduc bilele pregatite ca mai sus, timp de un minut.
Cu o paleta se desprind de pe fundul vasului, si se mai lasa sa fiarba 1/2 ora. ( ca sa nu se lipeasca se poate pune pe fundul vasului o foaie de calc ) Dupa fierbere se scot, se racesc si se pastreza intr-o carpa umeda. La locul de pescuit se fac patratele.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Reteta de mamaliga
– malai galben fin – 200 – 250 gr.
– miere de albine – 1 1/2 lingurita
– lapte praf – 1 lingurita
– sofran + arome
– un vas de 3 – 4 litri si un alt vas de 0,3litri
Intr-o oala de 3 – 4 litri se pune apa la fiert pe aragaz. Se cerne malaiul ( se macina fin cu o rasnita de cafea ), se pune intr-un vas mai mic ( 0,3 litri ) peste care se toarna 200 – 250 ml. apa. Se adauga si restul de igrediente se amesteca bine, se pune pe foc, se amesteca continuu pana cand capata consistenta necesara, adica se leaga ( nu se da in clocot )
Apoi se pune intr-un tifon, se preseaza intre doua funduri de lemn, apoi se pune la fiert in oala cu apa si se fierbe 1 ora la foc foarte mic ( se pune o tabla de fonta pe ochiul aragazului)
important este ca apa in care se pune tifonul, sa fiarba. Dupa fierbere se preseaza intre doua funduri pana se raceste.Se pastreaza pe balta intr-o carpa umeda.

Nada
Rame serpesti tocate cu o masina veche incorporate in mamaliga, se pune in arcul naditor la lanseta.
——————————————————- ——————————————————- ————–
Nada
In locurile unde inoata diverse pasari ca rate, gaste se poate prinde crap, deasemeni se poate amesteca excrementele pasarilor cu mamaliga si se nadeste locul.
——————————————————- ——————————————————- ————–

Comments are closed.