Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Retete din peste cu specific local

Home Forums Dimineata la cafeluta Retete din peste cu specific local Reply To: Retete din peste cu specific local

#7349
Nelu
Spectator

ATENTIE MARE!
UN PREPARAT SAVUROS PENTRU NOAPTEA DE REVELION!
ACEST PREPARAT SE SERVESTE CU PRECADERE IN SULINA SI ESTE PENTRU PESCARII INRAITI, LA TRECEREA DINTRE ANI, CA SA LE MEARGA BINE LA PESCUIT!

Salau la cuptor cu sos de smantana si usturoi
(sau orice peste rapitor cu carne alba inclusiv merluciu si chiar avat mare)

Vreau sa va spun ca eu am facut si iese un preparat foarte gustos, lejer pentru stomac, usor de facut si cu
efect la musafiri!
Salaul se face fileuri(se prefera sa i se scoata pielea), se portioneaza, se sareaza si pipereaza dupa gust si se
lasa asa timp de 10 min.
Apoi este asezat(aranjat) intr-o tava de aragaz, intre fileuri se pun bucati de unt si ciuperci dupa cum
crede fiecare.Deasupra bucatilor de fileuri se pun rondele de ceapa(daca se poate alternare rondele de
ceapa alba si rosie)si feliute de lamaie, se mai poate adauga deasupra sare, piper sau condimente speciale
pentru peste, dupa care se da la cuptorul incins timp de cca.10-15 min.
Intre timp se face sosul alb din smantana, mujdei de usturoi, si un pahar cu vin alb, sec.Cantitatea din acest
sos se apreciaza de fiecare, mujdeiul de usturoi deasemeni se apreciaza de fiecare dupa cum
suporta, de la o simpla aroma pana la o cantitate mai mare.Optional in sos se poate adauga putina boia de
ardei dulce, pentru o culoare rosiatica.
Dupa cele 10-15 min. cand salaul s-a rumenit putin, se scoate din cuptor si se adauga sosul de smantana
atat cat sa-l cuprinda, se presara cascaval ras deasupra, putin marar proaspat taiat marunt, si se da din nou
la cuptor timp de 10-15 min.
Dupa acest timp preparatul este gata, se poate scoate cu atentie pe un platou sau se poate lasa in tava, se
mai adauga putin marar taiat marunt presarat pe deasupra.
Pofta buna!

Comments are closed.