Recent Replies

Recent Topics

Reply To: ANPA noutati si legislatie

Home Forums Legi, decrete, regulamente ANPA noutati si legislatie Reply To: ANPA noutati si legislatie

#897
bogdanbogdan
Keymaster

Sint foarte de acord cu tine, trebuie ca noi pescarii sportivi sa trimitem feed-back-uri catre cei care fac legile cu fundurile lor grase dintr-un fotoliu de birou. Mare parte dintre ei nu stiu sa faca un nod la carlig. Legea pescuitului a ramas neschimbata din anii 60-70. Se mai modifica doar niste perioade de prohibitie. Habar nu au de ancora/tripla. Ei stiu doar de CARLIG. Mai exista si se folosesc, in mod legal in toata lumea, naluci artificiale cu pana la 3 ancore. In legislatia noastra nu exista acest termen. Exista ” maxim 2 carlige pe o lanseta ” la apele colinare. Pentru apele teritoriale maritime se spune si de taparine cu 10 carlige.

Sint mai multe probleme in legislatia noastra a pescuitului sportiv care trebuiesc actualizate, asa ca propun sa facem un topic in care sa ne expunem parerile, cu argumentele de rfigoare, si sa trimitem o petitie catre persoanele de la ANPA. Poate ca cei care sint angajati acolo au fost premianti in scoala/liceu/facultate, dar nu preau au avut legatura cu pescuitul si nu cunosc realitatile de pe teren.

Voi deschide in curand un topic in care sa discutam si sa facem o lista cu modificari pe care le credem de cuviinta sa fie facute in legea pescuitului pentru a fi promovat pescuitul sportiv si combatut ( cat se poate de mult ) braconajul. Apoi vom trimite o petitie catre ANPA, petitie la care vor fi obligati sa ne raspunda.

Daca primesc mai mult de 4 replies la aceasta postare, voi deschide si acest topic in forum. Daca nu primesc, inseamna ca ma zbat singur printre braconeri, si voi primi altceva.

Comments are closed.