Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Echipament de spinning

Home Forums Pescuit la rapitor Echipament de spinning Reply To: Echipament de spinning

#547
bogdanbogdan
Keymaster

Deci, o mulineta foarte buna pentru ceea ce doresti tu este asta: http://www.fishline.ro/joomla/index.php/e-SHOP/Ryobi/Oferta-de-Sezon/Mulinete/Ryobi-Ecusima-4000VI.html sau modelul 3000 care este identic, doar tamburul mai mic, si cu 10 ron mai ieftina. Iti recomand si un tambur de aluminiu de rezerva ( pe care pui un alt fel de fir, pe care-l gasesti la 30 RON ).
Ca si lanseta, ce ai gasit tu nu prea imi spune nimic, decat brandul. De multe ori dai bani aiurea pe brand, se gasesc lansete de spinning satisfacatoare si sub 100 RON. Satisfacator inseamna ca nu vei fi niciodata 100% multumit, ca vei avea mici neplaceri cu inelele, dar sub 100 RON nu prea exista ceva de care sa fi foarte satisfacut.
Mai degraba iti recomand o mulineta robusta si versatila, pe care o poti folosi si la alt fel de pescuit daca e nevoie, decat o lanseta despre care se zice ca e buna la toate si nu vei fi multumit de ea la nici un stil de pescuit.

Acum, ceea ce vrei tu ( somn, salau, stiuca ) e greu de prins cu aceeasi lanseta. Se pescuieste diferit la fiecare specie pe care o doresti. La noi in zona exista ceva mai mult avat si clean pe care poti sa-i prinzi la spinning. Salau mai exista, dar se pescuieste intr-un mod diferit. La fel si somnul. Eu zic sa te orientezi inspre avat ( are atacuri mai brutale decat stiuca, deci adrenalina mai multa ) si mai usor de gasit. Stiuca pe Mures e destul de rar capturata, deoarece este rara.
No, vezi si tu Bogdi, nu vei putea sa prinzi toate specile de pesti cu un singur bat.

Eu cu cel mai mare drag iti recomand specia tinta ca fiind avatul. Inca mai este ceva pe Mures, e palpitant de pescuit, ca si captura inseamna un trofeu bun ( mai putin ca si calitate economica ), si se prinde frumos cu mustele pe cere le vei primi de la mine. Tu doar sa pescuirsti si sa faci poze si mici filmari.
in curand iti trimit link si cu lanseta care ti-o recomand.

Comments are closed.