Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Nalucile, ilegale in Romania ?

#1472
CatalinCatalin
Keymaster

Foarte multi pescari sportivi din alte tari si chiar cluburi intregi pescuiesc cu carlige fara contra, barbless, si au constatat ca prind la fel de bine ca si ceilalti cu ancore sau carlige cu contra. Drillurile raman sa fie facute in continuare doar ca atunci cand nu ai contra trebuie sa fii mai atent sa tii firul in tensiune tot timpul.
Sa nu uitam ca sunt pesti care ofera drill si altii care nu o fac si sa luam spre exemplu stiuca si avatul. Stiuca se bate inclusiv pe mal sau in barca si chiar daca ai struna dar ii slabesti firul s-ar putea ca ea sa se intoarca si sa iti taie firul de deasupra strunei ( eu am patit asta in Delta ). In consecinta fie ca ai carlig cu contra sau ancora ori fara contra nu prea conteaza la stiuca.
Avatul este spectaculos atunci cand ataca si o face fulgerator, cum niciun alt peste de la noi nu poate sa o faca dar apoi oboseste si nu exista un drill, el vine la mal precum un bolovan. Concluzia este ca fie cu contra fie ca nu tot acelasi rezultat.
Cand pescuiesti la rapitor adrenalina nu ti-o da un drill, poate singurul intr-o zi, ci zecile si sutele de atacuri chiar nefinalizate. Alea fac frumos pescuitul cu naluci.
La stationar arunci o varga sau lanseta in apa si stai toata ziua, trage un peste, ai un drill si gata. Nu simti pestele, nu esti in contact cu el permanent, la stationar pestele e in contact cu bambinele, senzorii sau plutele dar astea nu simt adrenalina asa cum o simti tu cand intre tine si peste sta un fir intins…
Acum te intreb eu, daca un avat imi da placerea maxima atunci cand ataca naluca, in cele 2-3 secunde in care sustine atacul, cu ce ma afecteaza daca am ancore pe vobler sau nu? Simt atacul oricum, din contra el neintepat devine mai rau si musca de mai multe ori, succesiv.
Important este sa sa ai senzatii tari cand pescuiesti si nu sa vii acasa cu peste neaparat mai ales ca in Romania, TOTI RAPITORII AU VIERMI SARMA !!!

Comments are closed.