Recent Replies

Recent Topics

Reply To: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008

Home Forums Legi, decrete, regulamente Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 Reply To: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008

#591
bogdanbogdan
Keymaster

Si modificarile aduse la articolul 49 prin legea 317/2009

Art. 59- Urmatoarele fapte constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 600 lei la 1.000 lei si cu retinerea si suspendarea pe o perioada de 90 de zile a permisului sau autorizatiei, dupa caz:
a) prinderea salmonidelor cu mana;
b) pescuitul salmonidelor cu momeli naturale;
c) pescuitul cu mai mult de 3 muste artificiale in apele salmonicole;
d) retinerea de catre o singura persoana care practica pescuitul recreativ/sportiv a mai mult de 10 bucati/exemplare/zi, in total, din speciile de pastrav, lipan si coregon in apele de munte sau a mai mult de 5 kg de peste/zi din zona colinara si de ses, cu exceptia cazului in care s-a pescuit un singur exemplar a carui greutate depaseste 5 kg;”.
e) mutarea, deteriorarea sau distrugerea din culpa a semnelor indicatoare.
“f) pescuitul recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si al altor vietuitoare acvatice, in perioada de prohibitie si in zonele de protectie.”

Puncul c) a ramas neschimbat.

E adevarat, exista si muste ” oarbe “, adica fara carlig. Dar, din nou legea e prost scrisa si lasa loc de interpretari.

Eu tot raman la intrebarea aia cu ancorele. Este legal pescuitul la rapitor cu voblere care au 1 sau 2 triple ( 6 carlige ), daca nu e legal decat cu 2 carlige pe undita/lanseta??? In toata lumea se pescuieste cu naluci artificiale care au de la 1 tripla in sus. Probail in restul lumii este mai clara legea. Din punctul meu de vedere ( conform legii ), la noi in tara ai voie sa pescuiesti cu voblere care au doar 2 carliga.

Comments are closed.