Recent Replies

Recent Topics

Reply To: PESCUIT IN GRECIA

Home Forums Pescuit prin Europa PESCUIT IN GRECIA Reply To: PESCUIT IN GRECIA

#772
bogdanbogdan
Keymaster

In seara asta am stat la o poveste cu d-ul Stratos, gazda noastra, care se ocupa si cu pescuitul profesional, dupa cum se spune pe aici, dar de fapt este pescuit industrial.
In primul rand am inteles ca in perioda aprox. 15 iulie – 15 august ( sau mai corect pana la prima ploaie de dupa jumatatea lunii august ) este cea mai slaba perioada de pescuit atat de pe mal cat si din barca. Asa ca cei care vor sa pescuiasca si sa prinda ceva ar fi indicat sa-si aleaga alta perioada.
Pentru plaja, inot si pescuit se pare ca cea mai buna perioada este luna septembrie, cand o mare parte din specile de pesti ajung in zona insulei Thassos si incep sa se hraneasca.
Cea mai buna luna pentru pescuit, atat din barca cat si de pe mal este luna mai, dar sint si multe ploi si nu e bine pentru plaja.
Am reusit sa-mi schitez o lista cu o parte din speciile de pesti si periodele cand se gasesc ei in jurul insulei, si , din pacate, doar putine informatii de modul cum se pot ei pescui in mod sportiv cu undita/lanseta. Saptamana viitoare voi scrie mai in amanunt despre o parte din pestii care se pot pescui in aceasta zona, precum si perioadele in care se pot prinde.
Marea majoritate a pestilor se pot prinde cu momeala vie ( viermi, rame, pestisori sau bucatica de peste ).
De preferat este pescuitul din barca, dar exista perioade cand se prinde bine si de pe mal. De pe stanci, nu de pe plaja ( mal inseamna stanci, pe Thassos ).
Deci cine vine in aceasta perioda ( 15 iul – 15 aug ) cu gandul sa si prinda pesti, trebuie sa stie ca nu e nici o rusine sa nu reuseasca sa prinda nimic intr-o zi intreaga. Noi am fost felicitati ca am prins 5 pestsori de 10-12 cm, mai ales ca i-am prins la muste, pescuitul cu taparine nefiind printre stilurile preferate ale localnicilor.
Oricum, peisaje superbe, apa limpede si calda, pentru relaxare este perfect. Pentru pescuit trebuie aleasa alta perioada, ceea ce vom face cu urmatoarea ocazie.

Comments are closed.