Recent Topics

Apele salbatice

Home Forums Pescuitul in Giurgiu Apele salbatice

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 61 total)
 • Author
  Posts
 • #340
  Catalin
  Keymaster

  Pentru toti cei ce doresc un pescuit de placere, sportiv, combinat eventual cu o iesire in natura cu amicii sau familia, am sa fac ceva recomandari in judetul Giurgiu. Ele sunt binevenite atat pentru cei din judet dar mai ales pentru bucurestenii care s-au saturat de baltile din jurul orasului. In acest topic vreau sa povestesc mai mult despre apele salbatice si asta presupune in primul rand obtinerea permisului de pescuit ANPA sau chitanta doveditoare a achitarii taxei de pescuit la trezorerie si pentru Dunare permisul de granita. Ambele se obtin in Giurgiu foarte usor cu costuri minime, 30 ron. Ca si ape avem Dunarea care desi a fost supusa braconajului intens inca mai are rezerve de peste din toate speciile, apoi canalul Ara alimentat din Dunare si care ofera si locuri frumoase pentru campare si desigur multa plaja, canalul Plantelor deasemeni alimentat din Dunare si cu variate specii de peste tot timpul anului. Dintre raurile cu potential as enumera Neajlovul cu crap, stiuca si clean de dimensiuni considerabile dar si avat, biban sau obleti, apoi Sabarul si Argesul care si ele au trecut si trec prin plasele sau ancorele braconierilor dar care mai pot oferi surprize placute. Zona Comana unde avem Delta Neajlovului este o oaza de plimbare cu bicicleta, padure si pescuit, mai jos, in Falastoaca si Gostinari cele trei rauri se unesc oferind si mai multe sanse de reusita.
  Ca o paranteza binevenita sa stiti ca pescarii de musca pot gasi in Giurgiu oricand posibilitatea de a pescui cu snurul sau buldo ori pipait.
  Nu ezitati sa ma intrebati sau contactati deoarece va voi ajuta cu placere.

  #404
  Anonymous

  Abia astept o partida de pescuit la Comana dar seara. Este un paradis al Obletilor dar si un rai al pescarului. O singura problema ar fi, trebuie sa vb cu Gabi sa ne faca rost de cate o lanseta ca a lui. Eu am cautat peste tot dar nu am gasit modelul ala, poate ne spune el cum sa facem rost.

  #816
  Catalin
  Keymaster

  Ieri am aflat de la prietenul Gabi de la infopescuitul cum ca pe Dunare in zona Oinacu a prins carasi frumusei dar si babusca si alte albituri insa ca o veste buna pentru noi muscarii, avatii au activitate si ataca in mal inclusiv la plumbul feederului. Din pacate pentru mine nu am un partener liber cu care sa ma duc sa dau iama in ei. Ca un plus al discutiei pe care am avut-o cu Gabi ieri as nota ca a eliberat tot ce nu a fost caras. Si tot ieri am discutat cu el despre expeditiile viitoare in Norvegia si Grecia si se pare ca am mai castigat unu, doi participanti.

  #946
  Catalin
  Keymaster

  Am ajuns la Giurgiu azi cu niste treaba si am trecut si pe canalul Plantelor unde apa era scazuta de culoare putin verde. Obletii erau alergati in zona podului care duce in port si m-am asezat chiar acolo unde este un prag si unde am cautat sa ma camuflez. Am testat o gama larga de naluci si muste iar rezultatele au fost bunicele adica doua stiuci, una filmata in direct si vreo doua trei agatate dar scapate in mal. Una am luat-o la un streamer iar cealalta la un twistrer usor verzui. Avati nu cred ca erau sau oricum nu mancau artificiale dar in schimb erau niste bibani foarte mari pe care ii vedeam cand atacau obletii. Nu am reusit din pacate sa ii pacalesc in cele 20-30 minute cat am pescuit. Foarte multi serpi erau si pandeau si ei la prag si atacau obletii. Sigur dimineata si seara ar fi o painica de mancat dar nu am cu cine sa merg. Canalul era cam liber deoarece stationarii ori nu au ce face ori au alt loc unde prind.

  #947
  bogdan
  Keymaster

  Foarte interesant!

  Acum 2 ore am vorbit cu un coleg care a fost in concediu in Delta, in zona Pardina si a incercat la avat cu cateva streamere primite de la noi. A reusit sa prinda un singur pui de avat de 20 cm, in schimb a prins nenumarate marlite cu streamerele noastre! Avatii atacau agresiv non stop, 24 din 24, si ziua si noaptea!

  #1289
  Catalin
  Keymaster

  Capturi frumoase de avat la Giurgiu pe canalul Ara cu Catalin, Bogdan si Vali.

  #1297
  Catalin
  Keymaster

  Prin Comana dupa stiuci.

  #1648
  Catalin
  Keymaster

  Prietenii, care in ritmul asta nu imi vor mai fi prieteni, au fost iarasi la pescuit pe Neajlov si au capturat cate ceva. Poate vine Bogdan si am cu cine sa ies si eu ca altfel… la primavara.

  #2007
  Catalin
  Keymaster

  Argesul mai jos de barajul Mihailesti curge cu debit marit.
  La Draganescu copcarii fac legea, se cam prinde peste.
  Neajlovul la Calugareni este inghetat.
  Sabarul la Jilava este inghetat.
  Canalul Plantelor este inghetat.

  #2008
  Catalin
  Keymaster

  Semne bune, Sabarul e dezghetat deci pe weekend e posibil sa ies.

  #2009
  Anonymous

  Dedicatie pentru Bogdan

  #2025
  Catalin
  Keymaster

  Ieri prietenul Eugen a iesit pe la Falastoaca sa faca rodajul la noua mulineta achizitionata dar cand a ajuns la balastiera i-a pierit cheful, lume multa si gheata din belsug. Drumul se opreste langa pod si masinile erau toate acolo iar zapada prin care trebuie sa inoti pana la balta e marisoara. Baietii pescuiau la bibani si spre mahnirea lui Eugen si a mea, nu prea mai eliberau din ei. Nu avem ce face, fiecare pescuieste cum crede de cuviinta, poate ca in sezon cand se va prinde mai bine pe Arges sau Neajlov sa reusim sa mai populam noi balastiera cu ceva pesti, sa fie pentru toata lumea.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 61 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.