Asociatia Nationala de Combatere a Braconajului si Poluarii ( ONG )

Home Forums Asociatia Nationala de Combatere a Braconajului si Poluarii ( ONG )

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #9740
  bogdan
  Keymaster

  Dupa o munca de aproape 1 an, din punct de vedere juridic

  ” Asociatia Nationala de Combatere a Braconajului si Poluarii ”

  este infiintata.

  Personal, apreciez aceasta initiativa. In oarecare masura realizez efortul depus pentru intocmirea documentatiei si plimbaririle facute pe la tot felul de autoritati. Cu siguranta nu a fost usor si s-a consumat mult timp.

  Ceva totusi nu inteleg… . Posibil sa fiu eu carcotas, statutul si procedurile asociatiei nefiind publicate la aceasta ora.

  1. Citez de pe ” site-ul ” lor ( care este doar pe facebook din pacate ): ” Inscrierile si calitatea de membru vor fi dobandite GRATIS, Asociatia nu percepe taxe de inscriere sau taxe anuale pentru membri !”

  Nu poti sa speri la a inscrie membri, chiar gratis, daca nu explici ceea ce se asteapta de la acei membri.

  2. Cum de nu s-au gasit resursele pentru a promova aceasta initiativa pe internet printr-un site normal. Ce este infiintat pe facebook nu reprezinta ceva serios. Aaaa… , da. Daca ai un site adevarat si vrei sa-l promovezi apoi si pe facebook este cu totul altceva.

  3. Asta am lasat-o la urma, fiind imposibil de inteles pentru mine. Sa presupunem ca voi deveni mebru al acestei asociatii. Asta inseamna ca voi avea dreptul de ” constatare si control “, cum am citit pe undeva pe facebook-ul lor. De constatat actiuni pentru incalcarea legii, pot sa constat si singur fara sa fiu membru la nimeni. Dar de controlat, nu cred ca cu o insigna in piept pe care sa scrie ” Asociatia Nationala de Combatere a Braconajului si Poluarii ” ma va baga cineva in seama. Eventual sa-mi imprumute Lavinia pentru cateva zile iataganul si muschii ei de alpinista. In special cei de la picioare ca sa pot fugi mai repede.

  Chiar vreau din toata inima sa aibe succes aceasta initiativa a Laviniei, dar ceva ma face sa nu ii acord prea multe sanse.

   

   

   

  #9748
  bogdan
  Keymaster

  Chiar nimeni nu a auzit de chestia asta?

  #9750
  Catalin
  Keymaster

  Asa cum ai spus si tu, cum te poti asocia cu cineva despre care nu stii nimic?

  Pai ok, ne inscriem apoi vin regulamentele, sa zicem ca asociatia va inarma membrii si ii va trimite sa impuste pescarii buzoieni care merg in Delta cu Dacia Breack visinie. Ce facem, ii impuscam?

  Este o idee nefericita din punctul meu de vedere.

  Ce treaba ai tu intr-o tara cu sute de ONG uri si asociatii sa vii sa mai faci una care sa isi doreasca sa faca ceva ce isi doresc si celelalte?

  Daca eu sunt inscris la un AJVPS, care prin statutul lui protejeaza mediul, curata apele, le populeaza, controleaza pescarii si modul in care se respecta regulamentele, pai ce pana mea rost mai are sa ma inscriu si in aceasta asociatie in care eventual sa fiu asociat cu ceilalti membrii ai asociatiei mele AJVPS?

  Propun tot pe aceasta tema ca jucatorii de fotbal de la Steaua sa se inscrie si la Dinamo si Craiova si sa aibe si drept de arbitraj in campionat.

  Ma repet a suta-mia oara, atata timp cat platesc permis ANPA si ma numesc PESCAR, apai fac parte din marea familie, asociatie, bla-bla, a PESCARILOR din Romania. Si nu ma mai asociez cu aceeasi oameni in niciun fel! Ca pescar am destule indatoriri pe care le pot sau nu respecta. Nu am nevoie de nimeni care sa imi spuna ce sa fac sau nu, am decretele, legile si regulamentele dupa care se ghideaza pescuitul recreativ in Romania si atat.

  #9758
  Catalin
  Keymaster

  Ecologiști din toată țara au motiv de bucurie: în pădurile României și-au făcut apariția tăietorii de lemne sportivi. Aceștia se opun tăierii copacilor pentru mobilier sau lemne de foc, condamnând aceste practici ca fiind barbare.

  vasluian_beat_defrisat_copaci.jpg
  “E simplu – tai copacul te fotografiezi cu el și apoi îi dai drumul înapoi în libertate. Ce poate fi mai nobil?”, întreabă Pierre Woodman, liderul Asociației Internaționale a Tăietorilor de Lemne Sportivi.

  “Suntem în secolul XXI, nu mai e nevoie să ucidem copaci pentru combustibil sau construcții. Cine taie un copac și nu îi dă drumul are mâinile murdare de sevă și nu e binevenit printre noi”, adaugă Woodman. “Atunci când tai un copac nu o faci ca să ucizi, ci de dragul urmăririi copacului prin pădure și, bineînțeles, de dragul bucuriei din ochii copacului când îl lași din nou liber!”

  Times New Roman

   

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.