Recent Replies

Recent Topics

Traditional versus modern

Home Forums Pescuit stationar Traditional versus modern

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #669
  AvatarGabriel N.
  Participant

  Va salut si viata lunga cu site-ul. Nu am gasit o rubrica cu Diverse unde sa va salut si am ales acest topic cu pescuitul stationar…ceea ce ma caracterizeaza!:D

  #670
  bogdanbogdan
  Keymaster

  Salut Gabi,
  Bine ne-ai gasit!
  Mai mergem in toamna la Maliuc?

  #671
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Salut Gabi si multumim pentru vizita. Sper sa ne revedem la Maliuc asa cum spune si Bogdan si sa ne implicam impreuna in cateva proiecte interesante.

  #678
  AvatarAnonymous

  Salut Gabi, bine ai venit pe situl nostru sper ca de data asta sa ajung si eu la Maliuc sa ne cunoastem.

  #5073
  NeluNelu
  Spectator

  Ieri 05.08.2014, pe la orele 18.00. am avut o invitatie(cu masina mea) pe un canal uitat de timp si de lume undeva intre baltile private Amara si Ghergheasa.Am ajuns la locul cu pricina, mult stuf si enorm de multi tantari, cateva ochiuri de 5-8mp si vreo trei pescari.Am prins carasel pana in palma.Am nadit locul si am dormit peste noapte in masina cu prietenul de pescuit.La ora 5.30 eram pusi pe treaba.Pana la ora 11.00, cand am strans si am plecat acasa aveam 8kg caras, majoritatea cat palma(peste cantarit acasa).Dimineata venise si un pensionar localnic care ne-a povestit ca in primavara s-au prins tone de crap si caras mare(crap de la 0,5kg-4kg)au venit tiganii si au bagat plase in ochiurile respective pana aproape de luna Iunie.Am observat ca unii pesti nu aveau o coloratie unuforma(argintie sau o culoare inchisa)ci aveau pete mai deschise pe corp la cei cu coloratie inchisa si invers.Am dat vina pe adaptabilitate.Ajuns acasa dupa vreo trei ore am reusit sa-i desolzez si urma sa-i eviscerez.Intotdeauna eu sunt atent la continutul intern al pestelui(mate, icre, lapti, etc)Am constatat ca am muncit degeaba! Unii pesti erau infestati cu TENIE!
  Asadar ATENTIE MARE CAND CURATATI PESTII.
  Bineinteles ca i-am aruncat pe toti!
  Pentru cei care nu stiu, TENIA seamana perfect cu laptii(de multe ori fiind mai lata-cca.0,8-1cm)Dar tenia imatura se aseamana perfect cu laptii!
  Cand gasiti lapti sau mate cilindrice de culoare alba, ca niste carnaciori, puneti-le deoparte si luati cateva repere.Daca in decurs de 10-60min nu-si schimba pozitia inseamna ca totul este OK.Ale mele o luasera la plimbare….
  Va atasez cateva poze, sus langa cutit vedeti tenia dezvoltata(care o lua la fuga!) iar mai jos tenie imatura.
  ASADAR ATENTIE!

  #5079
  golden fishgolden fish
  Participant

  Sincer ,nu am stiut ca si carasul poate avea tenie eu stiam ca doar platica are asa ceva .De acum voi fi mult mai atenta cand ii curat.

  #5080
  golden fishgolden fish
  Participant

  Salut Gabi si din partea mea si bine ai venit printre noi.

  #5081
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Ma voi gandi de o suta de ori daca sa iau sau nu peste acasa.

  #12352
  CatalinCatalin
  Keymaster

  O idee interesanta pentru pescarii de stationar.

  #12443
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Doamne fereste!
  Acest om care a postat imaginea si anuntul traieste, este bucurestean!
  Omul vinde astazi 7 bucati mulinete folosite Daiwa Basia Air cu 3000 lei bucata, adica 21000 lei toate 7. O bucata costa in magazin cam 5400 lei, deci investitia lui a fost undeva la 35000 lei.
  Parerea mea este ca omul trebuie internat de urgenta la un ospiciu. Vorba lui Iulica, inainte de internare ar trebui si castrat.
  Oricati bani ai avea, nu cred ca se justifica in niciun fel detinerea a 7 mulinete atat de scumpe pentru un biet pescar care fie vorba intre noi poate ca nici nu are prea mare habar de pescuit.

  #13179
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Eu zic ca daca tot ai reusit sa arunci atat de departe, ai putea sa te inscrii la o proba olimpica, poate castigi ceva bani sau medalii. La balta nu cred ca are rost sa mai mergi. La 190 metri banuiesc ca vin singuri pestii pe mal si nu merita sa te mai obosesti.
  Antreneaza-te in continuare pe uscat colegule, da banii pe scule  si la cat mai multi metri!

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.