Recent Replies

Recent Topics

Despre tari si popoare

Home Forums Social, politic si administrativ Despre tari si popoare

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 18 total)
 • Author
  Posts
 • #1759
  AvatarAnonymous

  Tara de secaturi, tara minora,
  cazuta rusinos la examenul
  de capacitate în fata Europei.
  Aici ne-au adus politicienii ordinari,
  hotii improvizati astszi în moralisti,
  ministrii care s-au vândut o viata întreaga,
  deputatii contrabandisti.
  Nu ne prabusim
  nici de numarul dusmanului,
  nici de armamentul lui,
  boala o avem în suflet,
  e o epidemie înfricosatoare
  de meningita morala”. – Octavian Goga, 1916

  #1760
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Pai si cu poporul ala viteaz de Daci si de Romani ce s-a intamplat?

  #1761
  bogdanbogdan
  Keymaster

  Nu mai e ca acum 100 de ani. De atunci a evoluat mult clasa noastra politica. Acum politicienii care fac puscarie sint aplaudati in picioare de catre colegii lor de partid ( gasca, tagma, clica, banda, cardasie, clan, etc… ).

  #1762
  AvatarAnonymous

  Cataline, ca in fiecare tara exista legende si mituri. Ti se pare ca acum nu suntem popor viteaz?

  #1763
  AvatarAnonymous

  M-ai sunt si oameni viteji, tu crezi ca este usor sa distrugi o tara inteaga?

  #1764
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Ca suntem un popor de hoti si mincinosi si lasi vad dar viteji??? De la ce vine viteaz, de la viteza? Pe sosele? Pai daca noi suntem viteji japonezii aia, pilotii kamikaze ce mai erau? Si vitejia noastra unde ne-a dus ca tot cotropiti si asupriti am fost? Am fost vreun imperiu, am condus lumea? Daca vrei o descriere mai plastica afla ca am fost si suntem un popor de iepuri amarati si nu de viteji.

  #10409
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Pe 28 august, atunci cand criza refugiatilor atinsese un maxim de sensibilitate pentru inimosii europeni, am citit un articol distribuit de un prieten pe facebook.

  https://www.facebook.com/andreidinoo/posts/979689918720531

  Aveti acolo si raspunsul meu de atunci, unul acid cum ar spune cineva, si unul care era mult in contradictiie cu parerile celorlalti.

  Vedeti voi, eu am un har, ma cam pricep la oameni, ii cam citesc repede. Asa am facut si cu sirienii, afganii si ce mama lor or mai fi pe acolo.

  Daca le-as zice alora negrii sau cioroi s-ar supara unii pe mine ca vezi doamne as fi rasist. Daca ei mi-ar zice mie bai albule sau maimuta nu s-ar supara nimeni. 

  Nu le voi spune cioroi si nu voi face analogie cu etnii de pe plaiurile noastre dar vreau sa va spun ca i-am vazut de atunci cine sunt si ce doresc. Altii nu au vazut asta, asa cum nu i-au vazut nici pe ai nostri hoti-ciorditori-cersetori fugiti in lumea mare asa cum sunt defel si ne condamnau pe noi oamenii cinstiti ramasi in tara ca nu stim sa ii apreciem si sa ii toleram.

  Am zis atunci si zic si acum, dar acum o fac mai apasat:

  -OPRITI TOTI ACOLO UNDE SUNT IN SECUNDA ASTA

  -TRIATI LA SANGE SI, DACA E CAZUL, OPRITI CEI CATIVA FUGITI INTR-ADEVAR DE BOMBE, SI PLASATI IN TARILE CARE VREM NOI, NU UNDE VOR EI!

  -TOTI CEILALTI IMBARCATI SI TRIMISI DE UNDE AU VENIT URGENT!

  -ADUNATI SI CEI CARE AU REUSIT SA INTRE IN EUROPA MAI ADANC SI DUSI

  Sa se incerce rapid eliberarea de zone in Siria si sa ii trimita acolo la reconstructia tarii lor, tara pe care ei au distrus-o, adica ei, fratii lor, prietenii lor si nu eu, tu sau nemtii.

  Sa ii ajutam sa isi castige tara ca nici dacii nu au fugit cand au fost cotropiti si nimeni nu a facut-o asa cum o fac astia. 

  Si sa ii mai ajute in pana mea si arabo-musulmanii aia bogati din jurul lor ca nu i-a fatat muma-sa in Europa, Europa Crestina dealtfel.

  Nu am nimic cu ei, nu ii urasc si nu ii dusmanesc dar ii vreau afara din viata mea. Eu sunt un cetatean european care am muncit si trudit sa ajung la acest stadiu si nu vreau sa umblu prin Europa cu teama sau constrangeri. Deja din vina lor lucrurile au luat-o razna.

   

  #10410
  bogdanbogdan
  Keymaster

  Cred ca problema e putin mai complicata.

  Ce spui tu e corect, dar pe teren e destul de greu de realizat. EUROPA  a fost surprinsa intr-un mod ciudat de aceasta migratie masiva, cam asa cum autoritatile din Romania sunt surprinse in fiecare iarna de caderea zapezii si blocarea drumurilor.

  Cu siguranta, aceasta migratie este alimentata de niste surse care doresc sa fie probleme in UE. Nu stiu daca sursele sint din est si/sau vest, dar interese ca UE sa aibe probleme exista din ambele orizonturi.

  Cat despre “ciori (Corvus frugilegus) “ sa sti ca au o anumita inteligenta, s-ar putea sa jignesti bietele pasari asimiland numele lor cu unii dintre acesti asa zisii refugiati.

   

   

  #10412
  NeluNelu
  Spectator

  -I: cand croncane o cioara?

  -R: atunci cand schimba vitezele…..

  #10413
  NeluNelu
  Spectator

  Adevăratul motiv pentru care Merkel vrea impunerea unor cote obligatorii de refugiați

  Evenimentul Zilei:

  #10414
  NeluNelu
  Spectator

  Teoria EXPLOZIVĂ a unui sirian stabilit de 30 de ani în România

  Un sirian stabilit de peste 30 de ani in Romania spune ca invazia musulmana este “o manipulare ordinara”.

  #11645
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Mai mulţi români din Norvegia resping acuzaţiile aduse Protecţiei Copilului după scandalul Bodnariu. Într-o scrisoare oficială trimisă ambasadei Norvegiei cu ocazia deplasării comisiei parlamentare la Oslo, 100 de conaţionali care trăiesc de mai mulţi ani în ţara scandinavă avertizează că am fost manipulaţi în a crede că sistemul norvegian este abuziv cu familiile şi se îndreaptă nejustificat împotriva părinţilor.

  Mulți români au căzut pradă manipulării din campania de presă, alții s-au lăsat impresionați de încărcătura emoțională a cazului, alții au văzut în asta un prilej la adăpostul căruia și-au refulat frustrările sau experiențele personale neplăcute, alții au fost atrași de curiozitate sau de senzațional, alții au avut sau au interese de altă natură. Manifestările au fost diverse dar noi aducem în prim plan două evenimente din Norvegia care ne afectează în mod direct. Ne-a surpins neplăcut faptul că Asociația Românilor din Norvegia a trimis parlamentului norvegian o scrisoare în care s-a cerut, în numele românilor de aici, să se modifice Legea de Protecție a Copilului din Norvegia! Înțelegând că o asemenea formă de protest denotă lacune serioase în cunoșterea principiilor fundamentale ale unei societăți democratice, în special suveranitatea, separarea puterilor în stat precum și norme de drept internațional, ne simțim obligați să ne detașăm de astfel de opinii și să declarăm că nu împărtășim ideile respective. Ele sunt comune unui grup restrâns de români cu domiciliul în Norvegia și nu reprezintă opinia majorității, formată din cetățeni români bine integrați cu respect față de lege și autoritatea publică”, se arată în scrisoare.

  Românii spun că implicare parlamentarilor de la Bucureşti, care au venit în Norvegia să ceară schimbarea legislaţiei într-un stat recunoscut ca deschizător de drumuri în reformele în justiţie, va avea pe termen lung consecinţe nefaste pentru românii care muncesc şi trăiesc fără nicio problemă în Norvegia.

  O delegație de parlamentari condusă de domnul Mircea Dolha s-a deplasat la Oslo să intervină în soluționarea cazului B. În presa norvegiană se poate citi: ” Anne Karin Hamre, prefectul care a primit delegația română formată din 11 persoane, a folosit timpul pentru a le explica parlamentarilor români, legislația norvegiană. Dar cu toate informațiile primite ei au insistat în convingerea că legea norvegiană de protecție a copilului trebuie modificată!”. Privit din perspectivă norvegiană, un politician care nu cunoaște legea sau care nu o respectă, se autodescalifică. Ca români, trebuie să mărturisim că a fost jenant să citim articolul publicat în urma acestei întâlniri. Nu numai că întâlnirea a fost inoportună dar, va fi în mod sigur, catalogată ca o imixtiune în treburile interne ale altui stat”, spun semnatarii scrisorii.

  Şi asta pentru că parlamentarii români au susținut că acest caz poate duce la deteriorarea relaţiilor dintre România şi Norvegia.

  Considerăm o astfel de afirmație în totală discrepanță cu normele diplomatice și încercăm mai jos să aducem câteva argumente lămuritoare. Să nu uităm că avem, ca stat în Europa, și alte nefericite precedente. Copiii din orfelinate, copiii din canale, cerșetorii, sunt doar câteva exemple. La acestea se adaugă statisticile din Uniunea Europeană în care ne aflăm pe locuri deloc măgulitoare la educație, insalubritate în mediul rural, sărăcie, dar mai ales corupția generalizată. Dacă peste toate acestea se mai suprapune și un caz evident de disfuncționalitate politică vom obține o imagine a României pe care nimeni dintre noi nu o dorește. Și ca urmare, în acest context, este lesne de înțeles că opinia publică norvegiană se va modela în defavoarea românilor.

  La locul de muncă și în viața socială va fi greu pentru un român să se simtă confortabil când se confruntă zilnic cu întrebări sau comentarii critice referitoare la politica țării sale de origine.

  Nu credem că acest aspect a fost luat în calcul de politicienii noștri la actuala vizită în Norvegia și nu credem că li se pot acorda circumstanțe atenuante pentru această omitere. Evitarea folosirii căilor diplomatice și intervenția guvernamentală în forma în care s-a produs va avea însă și urmări de altă natură. Să nu uităm că Norvegia este una dintre principalele țări care au avut o masivă contribuție financiară în procesul de dezvoltare și modernizare a societății românesti începând cu anul 2007 la întrarea în Uniunea Europeană. Un exemplu. Doar în perioada 2012-2016 o sumă de 2,4 miliarde de coroane norvegiene va vi alocată României pentru proiecte sociale. În plus, Direcția Vămilor comunică o sumă totală de peste 130 de milioane de coroane trimisă anual de către românii din Norvegia, familiilor din România. Conform BBS, Biroul Central de Statistică, existau la sfârșitul anului 2014, 12.400 de români înregistrați oficial în Norvegia. În România există 60.000 de ONG-uri care au, în total, peste 90.000 de angajați și multe dintre ele beneficiază și de granturile norvegiene”, se mai arată în scrisoarea românilor.

  Scrisoarea este adresată lui Adrian Davidoiu, ambasadorul României în Norvegia pentru a o trimite ministerului de Externe și celui al Românilor de Pretutindeni. “Un mesaj de protest față de o politică defectuoasă care nu apără interesele țării și aduce grave prejudicii cetețenilor.”

  Copiii familiei românului Marius Bodnariu şi ai soţiei sale norvegiene Ruth au fost luaţi de serviciul de protecţie a copilului din Norvegia – Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei. Cazul va fi discutat și în Parlamentul European.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 18 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.