Recent Replies

Recent Topics

Aventuri si pescuit in Delta Dunarii

Home Forums Expeditii, Concursuri, Evenimente Aventuri si pescuit in Delta Dunarii

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 74 total)
 • Author
  Posts
 • #6529
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Desi nu am pus inca sculele in cui de frica iernii, am profitat de zilele mai racoroase ca sa pun bazele celei mai importante expeditii din 2015. Este vorba defapt de o iesire gandita si pregatita de cativa ani dar care am amanat-o tocmai pentru a o putea pregati mai bine.
  Perioada aleasa va fi la fel ca si in 2014 cea de inceput a prohibitiei dar vor aparea si modificari.
  Desi sunt impotriva pescuitului si calatoriilor de unul singur, in 2015 am ales aceasta varianta. Desigur voi licita pe perioada iernii un loc pentru un eventual partener.
  Traseul pe care il vizez este unul lung, 100-200 kilometri si vreau sa il acopar in maxim 14 zile.
  Mai multe detalii in zilele ce urmeaza.
  Lucrez si la alte doua expeditii interesante.

  #6599
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Am mai lucrat la hartile cu trasee si am depasit putin kilometri prognozati dar inca ma incadrez in bugetul stabilit.
  Suma cu care as vrea sa acopar aceasta expeditie este de aproximativ 1000 ron. Ea va include drumul Darasti-Murighiol-Darasti ( 300 ron ), hrana ( 100 ron + suplimente din natura ) si 600 ron benzina pentru barca.
  Intentionez sa folosesc o barca cu fund plat in care seara voi monta cortul pentru a evita riscuri inutile in paza barcii si camparea in locuri interzise, echipata cu un motor cu 5 cp in doi timpi. Viteza medie va trece lejer de 10 km/h, iar maxima undeva la 16.
  Masina o voi parca la Murighiol si de acolo voi pleca cu barca. Am pregatit 5 trasee principale cu care voi acoperi toate locurile principale bune de pescuit avat, evitand zona Chilia Veche, deoarece sunt multe portiuni concesionate si vreau sa le evit. Unele trasee cuprind si mici deviatii tocmai pentru a acoperi toate locurile cunoscute cu mare potential.
  In total sunt vreo 450-500 km si se incadreaza in bugetul stabilit, 2 litri /ora/10km inseamna 100 litri pentru cei 500 km si vor costa 600 ron.
  Ca si timp nu am facut niciun calcul deoarece vreau sa stationez in fiecare loc unde vor fi capturi, nelimitat, dar, sa zicem ca voi merge o medie de 50 km pe zi insemnand 10 zile.
  Statiile de carburant sunt toate incluse in traseu, la fel si magazinele din localitatile traversate zilnic pentru a nu fi nevoit sa car provizii suplimentare.
  Data plecarii, ca si cea a intoarcerii nu le voi stabili decat in saptamana ultima a lunii martie pentru a tine cont de vreme, cotele si tendintele Dunarii si perioada de prohibitie si nu exclud chiar o plecare in timpul prohibitiei. In fond expeditia o fac pentru plimbare si descoperire de locuri noi plus testarea celor vechi.
  In echipamentul de baza voi lua printre altele si bateria masinii pentru a putea incarca telefonul si tine legatura cu lumea civilizata.
  Cam asta e in mare ideea si repet, e posibil sa o fac singur dar e la fel de posibil sa accept un partener in conditiile in care gasesc unul care sa impartaseasca aceleasi idei cu mine.
  Sugestii de orice fel sunt binevenite.

  #6606
  NeluNelu
  Spectator

  dupa cate observ eu, tu mergi pe trasee obisnuite, pe care de altfel le-ai mai batut!
  eu as fi ales trasee ceva mai retrase, salbatice, gen lacul Rosu cu canalele aferente, zona Letea, lacurile Bogdaproste, Lumina cu canalele aferente, zona intre Sf.Gheorghe si Sulina sau zona intre Sulina si Chilia.

  #6607
  NeluNelu
  Spectator

  Nu mai vorbesc de Grindul Lupilor care este varful de lance in ale pescuitului in Delta!

  #6608
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Buna remarca! Am ales aceste trasee pentru ca in martie sau aprilie cand voi fi acolo, avatul va fi pestele cel mai activ si pe aceste trasee sunt cam toate locurile importande unde sper sa il gasesc. Este vorba de Dunare cu copaci cazuti, curenti mari sau maluri cu piatra, confluente de Dunare cu canale, confluente de ape limpezi cu tulburi, sparturi in diguri, intrari sau iesiri din lacuri…
  Pentru celelalte locuri care sa includa mai mult lacurile si canalele am pregatit o alta iesire, in iunie-iulie, atunci cand voi viza in primul rand stiuca si bibanul.
  Nu cred ca ar fi devreme sa schitam si o iesire in grup, cu Cristina si Adi, Bogdan… desigur in Delta, Pardina poate.

  #6620
  NeluNelu
  Spectator

  Iti propun sa aprofundezi in serios Grindul Lupilor, daca o sa te interesezi o sa vezi ca este de departe cea mai prolifica zona de pescuit din Delta!

  #6622
  CatalinCatalin
  Keymaster

  M-am documentat si se poate ajunge cu masina din localitatea Sinoe. E canalul 5 acolo, mult laudat in trecut dar cu un regim incert. E de vizitat zona!

  #6624
  bogdanbogdan
  Keymaster

  Din Deva se anunta grup masiv si mare, majoritate nepescari, spre Sulina in perioada concediilor din vara. Eu ( fiind initiatorul ) sint obligat sa merg cu ei, dar voi avea timp si pentru expeditii.

  Nelu, treaba aia cu ” multi, da’ prosti “, te rog sa nu o exprimi cu voce tare daca ne intalnim atunci si acolo, chiar daca eu sint in asentiment cu tine. Si probabil o buna parte din Devenii care vor ajunge la Sulina in vara au aceeasi parere.

  Pentru mine e destul de clar. Nu pot sa ajung in Delta decat in vara, in perioada concediilor. Pentru mine o expeditie primavara sau toamna, eu singur doar pentru un pescuit de 8-10 zile in conditii incerte de vreme, ar fi un fel de sado-masochism. Nu am incercat acest gen de placeri pana acum, dar parca nu-s chiar pe gustul meu.

  Deci, eu in vara voi fi la Sulina cam 10 zile, din care aprox 6 sint dedicate expeditiilor pescaresti.

  MUSCA FIE CU NOI!

  #6625
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Eu voi fi catelusul grupului, voi merge in spatele vostru peste tot. Ham-ham!

  #6627
  bogdanbogdan
  Keymaster

  Adica vrei sa spui ca te vei comporta ca un maidanez oarecare? Eu speram ca tu sa fi MASCULUL ALPHA!

  #6632
  golden fishgolden fish
  Participant

  Tentanta invitatia Catalin,dar vezi tu martie e o luna destul de capricioasa si plina de surprize in ceea ce priveste vremea dar cine stie poate ca o sa facem o nebunie din asta asa ca innainte de prohibitie.

  #6633
  NeluNelu
  Spectator

  chestia era”prosti dar multi” care are cu totul alta noanta…..
  cu privire la planul de la Sulina cred ca e prea devreme de discutat, vremea si cotele apelor sant cele care fac o excursie de neuitat sau una de cosmar!

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 74 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.