DE CE DORM COPII IN BRATELE CERSETORILOR? RASPUNS CUTREMURATOR

Home Forums Social, politic si administrativ DE CE DORM COPII IN BRATELE CERSETORILOR? RASPUNS CUTREMURATOR

Tagged: , , ,

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #1384
  Anonymous

  În fiecare zi vedem tigani cerseetori care încearca sa înduioseze trecatorii cu ajutorul copiilor, însa v-ati întrebat vreodata de ce acestia dorm mereu?
  Rsspunsul la aceasta întrebare a fost gasit pe un blog si a reusit sa lase cu gura socata mii de oameni. Se pare ca cersetoria este cu adevarat o afacere, iar copiii sunt doar niste unelte ca totul sa mearga asa cum îsi propun. Acei copii care dorm mereu în bratele femeilor care stau la cersit sunt înjectati cu heroina sau li se administreaza vodca pentru a dormi si nu a face zgomot. Conform sursei, unii dintre ei mor chiar în timpul “zilei de lucru”, iar femeile care stau la cersit sunt nevoite sa poarte copilul mort în brate întreaga zi pentru a strânge bani.
  “Eu trebuia sa aflu raspunsul la întrebarea – de ce doarme copilul? si l-am primit. Prietenul meu rrom a rostit fraza în mod absolut obisnuit, cu o voce calma, ca si cum ar fi vorbit despre vreme, facându-ma sa ma zvârcolesc sub impactul socului:
  – Sunt pe heroina sau pe vodca…
  Am ramas consternat. “Cine e pe heroina? Cine e pe vodca?”
  Mi-a raspuns:
  – Copilul, ca sa nu tipe. Femeile stau cu el toata ziua; îsi imaginezi ca puradelul s-ar plictisi…
  Ca sa tina copilul adormit toata ziua, îl îndopau cu vodca sau cu droguri. Desigur, organismul copiilor nu e capabil sa faca fata unui asemenea soc. ai adesea, copiii mor. si lucrul cel mai îngrozitor – uneori copiii mor în timpul “zilei de lucru”. Iar mama imaginara trebuie sa tina pe brate un copil mort, pâna seara. Astea sunt regulile. Iar trec?torii o s? arunce ceva b?nu?i în punga si vor crede ca fac o fapta morala. Ca ajuta o “mama singura”, a scris autorul blogului.

  #1391
  Catalin
  Keymaster

  Tiganii au origini nomade, migratoare deci ei nu se vor putea integra probabil niciodata intr-o societate de tip stat. Nu vor putea fi statornici, casa, familie, servici decat cate un individ razlet care va fi exceptia acestei specii. Ei vor cauta tot timpul sa ajunga in tarile bogate unde se poate cersi usor si pe bani multi, unde se poate fura fara ca acei locuitori sa aibe camere de supraveghere sau sa faca mare caz pentru asta, iar cei mai rasariti sa se poata ocupa cu prostitutia, droguri, trafic de carne vie, camatarie… Pentru mine ca roman ei reprezinta o rusine dar pentru ei aceste fapte sunt lucruri comune, banale. Probabil pentru ei eu sunt o rusine ca ma duc la serviciu si ca nu am nicio ora de puscarie. Suntem diferiti si nu prea ne intelegem unii pe ceilalti de aceea ne este si greu sa traim in aceeasi comunitate.

  #1392
  bogdan
  Keymaster

  Cum toate pe lumea asta sint schimbatoare, exista o sansa ca evolua si ei si se vor integra printre oamenii obisnuiti. Va fi greu sa se intample asta, cu toate eforturile UE, atata timp cat in cultura lor munca nu este apreciata.

  Oricum eu ma bucur ca au dreptul la circulatie, ca orice european, si s-au mai rarit pe la noi. Poate reuseste UE sa faca ceva in privinta lor, ca daca ramanau toti la noi in tara sigur nu-i putea ajuta statul nostru sa se integreze. Eventual sa-i bage prin puscarii de unde ieseau si mai specializati.

  Eu cred ca se vor integra si ei la un moment dat. Sint sigur ca daca un copil rrom este crescut intr-o familie princiara nu va avea apucaturi de hot sau cersetor.

  Sa trecem la treburile noastre, si sa lasam pe alti mai competenti sa se ocupe de integrarea rromilor in societate.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.