Recent Topics

Delta Dunarii

Home Forums Starea apelor Delta Dunarii

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 24 total)
 • Author
  Posts
 • #5218
  Catalin
  Keymaster

  Tendinta cotelor pentru urmatoarele zile este de scadere. Ultima suflare a viiturii mai mangaie portiunea de campie dar de sus incepe scaderea. Oare sa ne punem la drum peste vreo saptamana spre Delta?

  #5793
  Catalin
  Keymaster

  Vesti proaste vin pe Dunare din Europa si anume ape mari si tulburi. Deja cotele sunt crescute si inundatiile din banat plus oltenia vor completa starea de haos a fluviului. Incep sa cred ca incheiem sezonul de pescuit privind pe geam.

  #5905
  Catalin
  Keymaster

  Am pus la cale astazi un plan de plecare in Delta cu barca pentru 5-7 zile, undeva cam peste vreo trei saptamani dar vestile care imi vin de la pescari nu sunt deloc bune. Peste tot e apa tulbure si mare, canalele Sireasa sau Stipoc sunt pline ochi si nu se poate pescui, nu stiu ce sa fac.

  #7405
  Catalin
  Keymaster

  Pentru cunoscatori, Lacul Solomon este unul dintre lacurile Deltei in care se mai poate prinde Stiuca dar si biban. Accesibil doar cu barca, in general de catre cei care prefera ca zona pentru cazare si pescuit imprejurimile Dunavatului, Sarinasuf, Colina, Iazurile… Imaginile sunt calde, protagonistii lor laudandu-se cu 7 marle capturate.

  #7504
  Catalin
  Keymaster

  In zona Maliuc apa este foarte crescuta, cel putin asa spune prietenu Gabi Neamtu care este acolo in interes de serviciu. Din imaginile lui am concluzionat ca a inceput sa se prinda stiuca, probabil ca la plase dar asta inseamna ca a inceput sa se deplaseze si deci sa se si hraneasca.

  #10192
  Catalin
  Keymaster

  Nivelul Dunării continuă să scadă. Fluviul s-a retras atât de mult încât în unele porturi, pontoanele stau în noroi – este şi cazul Portului Tulcea, 3 pontoane rămânând pe uscat. 120 de nave sunt  blocate, iar autorităţile folosesc doi sateliti europeni pentru descoperirea navelor eşuate în apropierea malurilor. În Delta Dunării, numărul canalelor colmatate şi devenite impracticabile s-a dublat, astfel că, potrivit autorităţilor judeţului Tulcea, circulaţia ambarcaţiunilor este imposibilă pe o lungime de aproximativ 68 de kilometri. Situaţia este alarmantă, aproape toate comunele din Deltă sesizând prefectura în legătură cu accesul dificil pe canalele din Rezervaţie. Deşi până acum nu au fost situaţii în care şalupele Ambulanţei să nu aibă acces în localităţile izolate din Deltă, acest lucru nu este exclus, însă, dacă nivelul Dunării va continua să scadă. Irinel Călin, corespondentul Radio România la Tulcea: ”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea va propune azi o listă cu acele canale colmatate din Deltă, pentru care se impun intervenţii în regium de urgenţă. Ieri, Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării a prezentat la prefectură o situaţie cu 51 de canale pe care nu se mai poate circula şi în care există riscul apariţiei mortalităţilor la speciile de peşti. În urmă cu doar  o săptămână, numărul acestor canale, parţial sau total colmatate, era de două ori mai mic şi, potrivit specialiştilor, dacă nivelul Dunării va continua să scadă, toate canalele din Deltă ar putea deveni impracticabile.”Autorităţile tulcene cer Ministerului Mediului bani pentru intervenţii de urgenţă, în vederea decolmatării acestor canale.

  radioconstanta.ro

  #10470
  Catalin
  Keymaster

  Tocmai am anulat iesirea din Delta programata pentru acest sfarsit de saptamana. Urma sa stam cateva zile in Pardina dar spre norocul meu 3 dintre noi au plecat acolo de luni si au fost foarte dezamagiti. Dunarea este plina cu vegetatie submersa si este practic imposibil de pescuit indiferent de stil. La pod pe canal 36 bate vantul, nu tu salai, avati sau stiuci, nicio saritura. Apa foarte mica, abia daca pe senal atinge 1-2 metri. Sireasa e goala, zero pescari, la fel ca dealtfel toata zona Pardinei.

  Daca va mai spune cineva ca a fost acolo si a prins caras sau orice oriunde, sa stiti ca ala este adevarat pescar adica adevarat mincinos!

  Sunt putin suparat si dezorientat fiindca nu vreau sa treaca anul fara o Pardina.

  Si imi lipseste si un partener cu care sa impart aceasta aventura…

  Apropo, la o Sulina de o saptamana se baga careva?

  #10664
  Catalin
  Keymaster

  In sfarsit! Am ajuns iarasi in Pardina!

  Si nu m-am teleportat asa cum banuia unul dintre colegii nostri pescari, am plecat pur si simplu cu un amarat de logan, trei baieti, fiecare cu planurile si gandurile lui.

  Locatia am ales-o eu pe baza informatiilor avute de la alti pescari dar si tinand cont de posibilitatile pe care stiam ca le vom avea acolo.

  Vremea a fost buna, pescari nu prea multi, am testat mai multe zone de pescuit si am cam facut fiecare ce ne-a taiat capul.

  In Pardina nu prea ai timp sa te plictisesti fiindca e aproape imposibil ca intr-o zi sa nu gasesti un canal sau o portiune de Dunare in care sa te joci cu un avat, carasel sau oblete.

  Ziua am reusit sa prindem cativa pesti, nu multi, salai, avati, crapi, platici… Noaptea Iliuta s-a luptat singur cu focul si frigul dar pestii nu au avut deloc activitate. Cica din cand in cand mai plescaiau somnii…

  In masina s-a dormit binisor, ma rog, unii s-au vaitat de lipsa de spatiu si dureri de oase, altii de sforaituri. Caldura a fost, chiar nu am exagerat cu pornitul motorului, motor care ne-a calauzit vreo o mie de kilometri cu doar 200 lei.

  Bagajele si deci greutatea si volumul lor nu ne-au incurcat deloc, am avut loc si masina s-a asezat frumos la drum.

   

  #11328
  Catalin
  Keymaster

  Se pare ca astazi a ajuns in Sulina prima zapada

  #11981
  Catalin
  Keymaster

  Un prieten mai grabit a dat zilele trecute o tura prin Sulina pe unde a incercat un pescuit la crap si biban. Pestii nu au raspuns in niciun fel. A testat o zona buna si mult laudata si batuta de toti pescarii smecherasi primavara, zona campingului de la Rosu. Apa acolo avea aproape 8 grade deci conditii ar fi fost… Pe Dunare erau 6-7 grade.

  #12024
  Catalin
  Keymaster

  Am vorbit astazi cu Nea Jigarov despre ce noutati mai sunt la Sulina. Se pare ca inca nu se prinde peste de niciun fel. Apa a tot crescut si a fost tulbure iar marea agitata. La campinguri inca nu a inceput nebunia.

  #12105
  Catalin
  Keymaster

  Astazi am dat cateva telefoane unor prieteni bastinasi din Delta pentru a afla ceva noutati de acolo. In Pardina nu prea merge nimic. Canalul Iacubov este foarte mare, aproape ca a iesit pe maluri. Si Sireasa, 36 sau Stipocul sunt la cote marisoare. 

  Cativa cunoscuti care isi programasera iesirea de primavara pentru sfarsitul acestei luni sunt pe cale de a o anula.

  Eu sunt destul de optimist, astept sa treaca viitura asta, 15-20 martie, apoi stabilesc data plecarii. Am pregatit un plan de rezerva in cazul in care apele vor fi mari si negre, am cateva canale retrase si linistite care nu prea au legatura cu cota fluviului…

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 24 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.