Recent Replies

Recent Topics

Delta Tisei

Home Forums Planuri viitoare Delta Tisei

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #368
  AvatarAnonymous

  Inca visez la avatii aceaia ce sareau la podul de la Tiszafured, sper ca in 2 saptamani sa ajungem acolo dar de data asta cu barca sa dam in el pana ne apuca foamea, doar avem restaurantul langa pod asa ca parca ma si vad acolo. Ce parere ai drag prieten MB?

  #370
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Hmmm, gulas soupe… combinata cu avat mareeee… THIS IS SPARTA !!!

  #372
  AvatarAnonymous

  hmmmmmmm, deja simt mirosul………….. avatului, bineinteles. Dar merge si gulasul si o bere cu lamaie

  #374
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Hai sa va povestesc prima aventura in Delta Tisei. La jumatatea lunii mai 2013 am pornit cu George spre Norvegia pentru a-si rezolva el niste probleme dar am luat in calcul ca pe traseu sa profitam din plin de locurile bune de pescuit. Am luat la noi tot arsenalul pentru muscarit si spinning plus informatii cat am putut duce. Am oprit la intoarcere in Ungaria si am ales Delta Tisei deoarece ne-au ispitit posibilitatile atat ale raului Tisa cat si al acumularii Deltei. Am ales zona dintre Poroszlo si Tiszafured acolo unde drumul 33 traverseaza Delta, deci sunt poduri rutiere si de cale ferata adica exact ceea ce ii place avatului. Am pescuit mai mult in zona podurilor, de pe mal, si am incercat ambele maluri ale raului Tisa dar rezultatele au fost nesatisfacatoare. Era una din zilele acelea cand avatul sare dar nu mananca. Asta ne-a dat de gandit fiindca sariturile ne-au cam pus pe ganduri cu privire la dimensiunile lor si stiam ca oricum ne vom intoarce. Asa ca am profitat sa exploram toata zona si am incercat sa ocolim Delta ca sa vedem locurile mai bune. Drumul prin sate e cel recomandat desi este mai departe de apa, digul care inconjoara acumularea avand semn de acces interzis cu auto si deschis biciclistilor deci daca nu vreti sa aveti probleme mergeti prin localitati. Pescari am vazut foarte putini ceea ce ma face sa cred ca acolo unde domneste legea si pescuitul e sportiv si pe bani, toti fomistii si braconierii stau acasa sau la puscarie. E simplu si eficient. Despre permisele de pescuit vreau sa va spun ca sunt accesibile si ca pret si ca loc de unde se pot cumpara. Noi am luat permisele din Tiszafured de la un magazin de pescuit. Oamenii se chinuie sa faca treaba buna, vorbesc engleza, sunt draguti si au multe lucruri atragatoare pentru pescari. Permisul anual a costat undeva la 2000 forinti iar cel zonal pentru Delta cam 2500 forinti pe zi. Una peste alta in total cele doua permise sunt mult sub costul unei balti de langa Bucuresti unde pungasii iti iau doar banii contra unor promisiuni mincinoase si pe deasupra se mai poarta si ca niste mitocani dupa ce iti iau banii. Daca iei permisul zonal pe mai multe zile pretul scade progresiv vazand cu ochii. Locurile bune pentru pescuit sa stiti ca se abordeaza din barca si daca vreti veti gasi o multime de afise in localitate cu servicii de tot felul. Pe maluri locurile sunt salbatice si mai rare, unde este padure domnesc tantarii si ca o paranteza va spun ca maghiarii nu dau cu solutii impotriva lor incercand a-si proteja aria creata acolo. Ca si agrement in zona pensiunilor veti gasi mancare buna si alte atractii gen biciclete sau dupa caz sporturi nautice. Toate se fac doar acolo unde este permis si nu dupa bunul plac al unora cum este la noi. Lacul era putin colmatat si desi se vedea activitate de stiuca, noi nu am intrat cu barca si deci nu am avut acces acolo.

  #383
  bogdanbogdan
  Keymaster

  Se pare ca tantarii din Delta Tisei vor avea de aface cu sprtanii in vara asta. Deja mi-e mila de ei. Sint victime clare. Mai bine abandoneaza cu un 0-3 prin neprezentare.
  Stiu ca e multi, dar e si prosti!

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.