Eliberarea, vizarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv 2015

Home Forums Legi, decrete, regulamente Eliberarea, vizarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv 2015

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 19 total)
 • Author
  Posts
 • #7401
  Catalin
  Keymaster

  Mi-am platit zilele astea taxa de 30 ron la trezorerie si urmeaza ca saptamana asta sa ajung la Giurgiu la ANPA sa vizez chitanta iar apoi sa incep maratonul obtinerilor avizelor de frontiera.

  #7403
  Catalin
  Keymaster

  Si o veste, care aduce mai mult a gluma cu iz romanesc, in Ardeal jandarmeria controleaza vizarea chitantelor ( permiselor ) pe anul in curs. Este vorba desigur doar de permisele recreativilor, despre cele ale braconierilor nu se aude nimic deocamdata ( se pare ca pot bracona in continuare, legal, cu permisele din 2014 ).

  #7409
  Nelu
  Spectator

  Si daca nu vizez chitanta ce se intampla?
  practic nu sunt in ilegalitate….
  ANPA este la Galati(cel mai aproape-110km), ce fac toti pescarii din Buzau?se duc la Galati????
  Este totusi un tip in Buzau care strange permisele si probabil chitantele si le duce la Galati
  Acest lucru inseamna cca. o luna de zile….
  Mi se pare tampesc acest lucru cu vizatul, daca am perrmis ANPA si am platit chitanta inseamna ca sunt disciplinat, sunt in legalitate, nu mai are rost o viza aiurea….nu am inselat pe nimeni.
  Tin sa-ti spun ca in 2014 asa am facut, am platit chitanta si nu am mai vizat nicaieri!

  #7410
  Catalin
  Keymaster

  Asa este, plata ar trebui sa fie mai mult decat suficienta DAR, sunt unele directii ale politiei de frontiera care cer viza cu insistenta deoarece legea LOR spune ca avizul de frontiera se obtine pe baza PERMISULUI DE PESCUIT VIZAT.
  Ce ne-am face noi fara tarisoara asta si fara legile ei sucite ? Oare ne-am adapta intr-o tara precum Germania in care toate au un inceput si un sfarsit.

  #7414
  golden fish
  Participant

  Nelu,trimite-mi prin posta chitanta de la fisc impreuna cu cardul anpa si ti-l vizez eu la anpa Galati dupa care il pun la posta sau la curier si ti-l trimit inapoi.La noi vinerea e singura zi cand au program cu publicul.Si daca tot il trimiti il duc si la pol de frontiera sa iti scot pg-ul ptr pescuit la Prut(dureaza 15 zile lucratoare).Eu i-am bagat deja actele lui Adi iar saptamana viitoare ii scot pg-ul .
  Acuma stam si ne gandim cand sa platim ptr rbdd Tulcea dar mai asteptam.Am intrebat la anpa cum v-a fi prohibitia pe anul asta si mi-au spus ca deocamdata nu se stie nimic(aceiasi porcarie in fiecare an).

  #7425
  Nelu
  Spectator

  Multumesc Cristina, chiar asta vroiam sa te rog, insa mai aman putin pentru ca vreo doi prieteni vor si ei acelasi lucru(Adrian si inca cineva)
  Asa ca atunci cand voi strange toate documentele ti le voi trimite.
  Inca o data multumesc!

  #7431
  golden fish
  Participant

  Nelu,ptr pg-eu trebuie sa- mi trimiti copii dupa buletine iar ptr anpa timbre fiscale de 2 lei cate unul ptr fiecare,originalul si copiile dupa chitanta de la fisc,cardurile anpa in copii xeroxsi la fel cate o copie de buletin .Ptr anpa ma duc vineri la vizat iar ptr pg-uri ma duc in aceiasi zi numai ca mi le da dupa 2 saptamani(teoretic) .Ar fi mai indicat sa le trimiti orin curier ca ajung mai repede si mai sigur.

  #7437
  Catalin
  Keymaster

  Maine am in program sa ajung pe la Giurgiu si sa imi vizez permisul, adica sa vizez chitanta.

  #7441
  Anonymous

  Vizarea permiselor ANPA in judetul Buzau se face pe strada Victoriei nr 1 in fiecare vineri. Persoana contact Manole Vasile tel: 0747.287.440 email: anpa.manole@yahoo.com

  #7449
  Catalin
  Keymaster

  Astazi am fost la Giurgiu si am obtinut viza pentru pescuit pe 2015. Am mai facut inca trei pescari cu acte in regula, chiar daca o parte dintre ei erau…

  #7451
  bogdan
  Keymaster

  Exista judete in care putine ape sint administrate de catre asociatii si se gasesc locuri de pescuit doar cu ANPA, dar sint judete in care toate apele sint administrate de asociatii si atunci nu mai e suficient ANPA, trebuie si taxa la asociatia administratoare a apei respective.

  Atentie la ce asociatie va faceti permis!

  La mine in Hunedoara AJVPS-ul are doar 2 zone lungime nici 50 km de rau cam neinteresante, iar APS-ul are restul, adica aproape 200 km de rauri si vreo 80-90 ha de lacuri ( plus o buna parte din apele de munte in colaborare cu ROMSILVA aprox 6-700 km rauri si 450 ha lacuri ). Permisul la AJVPS 20 ron, APS tot 20 ron ( fara apele de munte ). Pentru apele de munte la APS mai costa inca 20 ron.

  #7459
  Catalin
  Keymaster

  Documente cu care trebuie sa va prezentati la unul din sediile ANPA:

  -act de identitate + copie
  -permisul laminat ANPA + copie
  -chitanta cu care ati platit la trezorerie suma de 30 lei reprezentand taxa pentru pescuit + copie
  -timbru fiscal de 2 lei

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 19 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.