Fly Fishing in Romania

Home Forums Fly Fishing, Fly Tying Fly Fishing in Romania

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 18 total)
 • Author
  Posts
 • #1025
  Catalin
  Keymaster

  Despre pescuiul cu mustele artificiale se scrie mult pe internet si se scrie mult si in Romania dar mare parte din informatii sunt trunchiate sau scrise de oameni care abuzeaza de termeni greoi care nu fac decat sa creeze mai multa confuzie in randul celor ce cauta aceste informatii. Fly fishing inseamna pescuit cu muste artificiale, cu zburatoare si a evoluat mult ca stil de pescuit. Mustele au devenit lacuste, soareci sau pestisori iar prezentarea lor se face cu snurul sau spinning. Modul in care vom alege fiecare sa pescuim cu mustele va depinde de conditiile avute in zona unde pescuim si de speciile de pesti vizate. Cu siguranta noi, membrii clubului Musca Punct Ro, vom incerca sa va ajutam cu tot ce putem si sa va punem la dispozitie toata experienta noastra in fly fishing si fly tying.

  #1029
  Gabyfly
  Participant

  Cum ma ajutati si pe mine ca vreau sa dau si eu la msute ca dumneavoastra.Am vazut niste filmari la avatii mari de la Sulina si am ramas impresionat cit de mari sint avatii prinsi.Si se mai aude pe internet de un mare pescar la muste la avat ,Bogdan ii zice de la Deva sa traiasca ,as vrea sa-l cunosc si sa-l intreb de vinul de Toirgu Jiu daca mai stie el ceva. 😆

  #1030
  Catalin
  Keymaster

  Hai in Delta, lasa datoriile ca de ele nu scapi toata viata. Vezi ca s-a facut si tuica de Darasti, vreo 500 litri.

  #1639
  Catalin
  Keymaster

  Am inceput revizia sculelor de pescuit.

  #1740
  Catalin
  Keymaster

  Ce parere aveti despre lacusta asta? Vorbesc cu clenii desigur…

  Attachments:
  #1742
  Anonymous

  As zice eu ce parere am cand o vad doar in poza si la mine acum sunt 10 grade dar o sa te superi.

  #1743
  Catalin
  Keymaster

  Offf, noi ne certam pe o musca amarata si pescarii adevarati pescuiesc de mama focului. Un prieten pescar a fost la clean si in weekend pleaca pe Dunare in zona de varsare a Calmatuiului.

  #1744
  Anonymous

  Pai si eu am fost doua zile la rand la pescuit de Clean.

  #1943
  Sabin
  Participant

  Catalin scria :
  ” Modul in care vom alege fiecare sa pescuim cu mustele va depinde de conditiile avute in zona unde pescuim si de speciile de pesti vizate.”

  Va salut si bine v-am gasit !
  Cu fraza scrisa mai sus, nu toti sunt de acord. Si ar trebui clarificat.
  – in zonele cu ape de munte flyfishing-ul nu se practica si cu buldo .
  – in zonele cu ape colinare si de ses flyfishing (daca ii mai zicem asa!) se poate face si cu buldo.

  Ce ziceti, chiar daca pescuim peste tot cu muste artificiale, facem o diferenta si continuam cu povesti si informatii?

  Toate bune si fir intins !

  P.S. Si eu asi vrea sa invat sa pescuiesc cu musca artificiala.

  #1946
  Catalin
  Keymaster

  Salut Sabin, ma bucur ca te-ai gandit sa ne scrii.
  M-am referit in fraza de mai sus exact la faptul ca nu poti pescui pe rau de ses ca pe cel de munte din multe motive. Vegetatia abundenta, gunoaie pe mal si in apa si fundul apelor malos si plin de cioate, sarme sau alte capcane. Eu unul nu imi permit sa imi iau echipamentul de neopren si bocancii pe care am dat o caruta de bani si sa intru in noroiul imputit al Neajlovului. Locurile unde sta cleanul pe Neajlov ( asta imi vine in minte acum ) sunt pe sub pomi prin padure si snurul nu prea e de folos acolo. Nici in Delta nu poti aborda prea multe locuri cu snurul. Dealtfel sa stii ca in afara de mine si un prieten, din 1986 de cand fac Delta nu am vazut pe NIMENI cu snurul.
  Daca vrei sa prezinti o musca unui peste intr-un anumit loc, cu siguranta ca vei cauta cea mai buna metoda, sau poate singura care merge. Ca si la stationar sau spining. Cand e de varga e de varga iar cand e de lanseta e de lanseta.
  Eu personal nu am nimic cu cei care prezinta musca sau mustele cu buldo sau pipait atata timp cat respecta legislatia in vigoare si au un spirit sportiv. Primul pescuit cu musca l-am invatat in Apuseni ( nu mai scapam de Apusenii astia ) la Albac si profesorul respectiv pescuia cu buldo, sistem primit de la feciorul din America. 1991.
  Sincer nu stiu daca flyfishing se refera strict la metoda cu snurul, in fond e o aruncare a unei muste pe apa.
  Prietenul George pescuieste clean pe Niscov doar la pipait fiindca apa e limpede si foarte mica iar un snur aruncat pe apa i-ar duce pe bietii pesti in paragul infarctului.
  E posibil ca unii pescari de musca sa nu agreeze metodele astea alternative, stiu destui care le neaga si e problema lor. Eu le folosesc pe toate.

  #1947
  bogdan
  Keymaster

  Bine ai venit printre noi Sabin!

  Binenteles ca exista diferente intre metodele de prezentare a mustei, fiecare o practica pe cea care-i place sau pe care o poate aplica la momentul respectiv.

  Ce cred eu ca e important in pescuit ( nu doar pescuitul cu muste artificiale ), este iesitul in natura, pescuitul, eliberarea pestilor si sa ai un impact cat mai mic asupra naturii.

  Acum tu decizi daca vrei sa continui pe forumul nostru, noua ne-ar face placere.

  #1948
  Catalin
  Keymaster

  Corect, pescuit si natura dar legal, absolut legal!

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 18 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.