Recent Replies

Recent Topics

Informatii interesante si utile

Home Forums Informatii utile, interesante Informatii interesante si utile

Viewing 12 posts - 145 through 156 (of 243 total)
  • Author
    Posts
  • #7578
    golden fish
    Participant

    Nelu, nu cred ca aspira la posturi inalte ci cred mai mult ca e doar o marioneta in mainile cuiva ce are anumite interese ca in biata noastra tarisoara inca de pe timpul dacilor cineva a vrut ceva de la de la noi,intrebarea este cand se vor opri din a mai ravni vesnic ceva.Cat despre initiativa ei i-am scris si eu pe faceboock insa au fost o multime de comentarii care au desfiintat- o dar nu e deloc impresionata ptr ca ea in sinea ei crede ca a luat o decizie corecta.
    Ramane de vazut ce va fi insa ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare e ca niciodata nimeni nu ne consulta si pe noi cu privire la deciziile luate chipurile ptr binele nostru ,doar ne trantesc niste legi pe care ca oile noi trebuie sa le respectam.

    #7584
    golden fish
    Participant

    Traim Catalin niste vremuri pe care sincer iti spun nu mi-as fi dorit sa le traiesc,intr-o lume in care diferite gasti de oligofreni si semianalfabeti conduc din umbra sorta noastra si nu au ca scop decat distrugerea a tot ce inseamna mediul care ne inconjoara.Si ne trezim noi cativa pescari sa incercam sa ne opunem unui sistem bolnav,corupt si plin de putregai.
    Ce sanse avem?

    #7585
    bogdan
    Keymaster

    Avem sanse 100% sa se indeplineasca si dorintele noastre. Problema e ca va trebui sa traim inca vreo 1000 de ani ca sa ne si bucuram de reusita.

    Cam in 50-100 de ani terminam sursele planetei. Apoi urmraza o perioada de 50-100 de ani ca sa invatam cum sa nu mai le distrugem. Iar inca 4-500 de ani pana incep sa se refaca resursele, si apoi cam 200-300 de ani pana cand iar incepem sa le ” ardem ” in mod mai ecologic.

    Deci, avem nevoie doar de putintica rabdare. De restul problemelor se va ocupa mama natura, indiferent de ce facem noi sau altii.

    #7591
    Catalin
    Keymaster

    Poate nu ati aflat dar musculita noastra din coltul de sus stanga va face cu ochiul de mult timp! Nu stiati? Depinde de browserul folosit dar daca aveti instalat Mozilla inseamna ca stiti, daca nu… incercati.

    #7593
    golden fish
    Participant

    Bogdan,chiar crezi ca rasa asta umana va reusi vreodata sa traiasca intr-o armonie perfecta cu natura sau ca va reusi vreodata sa invete din greselile trecutului? numai departe noi ca exemplu negativ ce-i drept,nu reusim sa invatam nimic nici dupa atat amar de vreme din greselile noastre si ne comportam exact ca o hoarda nebuna de lacuste ce au aterizat pe un camp.

    #7595
    Catalin
    Keymaster

    Haideti sa analizam un pic situatia planetei, ne-am dublat si triplat populatia de cand am inceput sa ii consumam hazardat resursele. Ce sanse mai avem acum sa ne oprim? Poate cu putin ajutor din partea rusilor sau al vreunor musulmani sa ne mai rarim un pic, altfel va fi greu. 😆 😆

    #7601
    golden fish
    Participant

    Spre marea mea surpriza am fost contactata azi de cei de la jandarmerie si a ramas sa ma gasesc cu persoana respectiva si sa punem la punct cateva detalii despre cum putem sa ne ajutam reciproc in aceasta lupta vesnica cu braconierii.Trebuie mai intai sa pun la punct o agenda in care sa abordez punctual toate situatiile si eventualele probleme gen: nr de telefon de legatura care sa fie valabile atat in Galati cat si in tara,daca filmarile si pozele facute de pescari braconieilor pot fi considerate dovezi ptr inceperea unui demers legal eventual penal,prezentarea zonelor cu risc crescut de pe toate apele din jurul orasului si nu numai,cam in cat timp de la sesizarea telefonica se pun in miscare si mai ales daca in urma sesizarii facute vin jandarmii si braconierii fug din zona ce se intampla cu cel ce face sesizarea?
    Si mai trebuie sa ma mai gandesc ca sigur mai sunt cateva subiecte ce trebuie atinse dar aici mai lucram si de asemeni trebuie luata in considerare si mass media ce are un impact si este mult mai vocala .Dar toate trebuie luate pe rand cu multa rabdare,consecventa si nervi de otel.Cu DUMNEZEU inainte……

    #7603
    Nelu
    Spectator

    Cristina 007, agent sub acoperire!

    #7605
    Catalin
    Keymaster

    Cristina e o luptatoare! Trebuie sa o sustinem. Nu cu acte de bravura, legal, usurel, cu vorba buna, telefoane, legaturi stranse cu autoritatile… Sa incepem sa ne aparam patrimoniul, atat cat a mai ramas din el.

    #7608
    Nelu
    Spectator

    crevete artificial
    http://youtu.be/TiRfwVPyE-w

    #7662
    golden fish
    Participant

    Catalin,vezi ca eu am aruncat buzduganul cu treaba cu site-ul de pe facebook (ab)si am o multime de pescari interesati sa posteze poze si filmulete.Hai sa vedem cum se poate pune in practica ideea si sa le punem ceva piedici ,,prietenilor” nostri.

    #7692
    Nelu
    Spectator

    Când devine periculos consumul de peşte

    Gras, slab, oceanic sau de crescătorie, peştele consumat de două ori pe săptămână îţi îmbogăţeşte meniul cu proteine superioare şi cu acizii graşi Omega-3. Adică îţi dă energie şi poftă de viaţă.
    Dacă ar fi să dăm crezare tuturor ştirilor legate de conţinutul de mercur din peştii oceanici, atunci ar trebui să uităm de macrou, ton, păstrăv şi alte specii, care fac cu ochiul în magazine. Peştele oceanic, fructele de mare, scoicile sunt adevăraţi „bureţi“ care absorb mercurul şi alte substanţe toxice din apă.
    Să mai mâncăm peşte sau nu?
    Cu siguranţă da, spune nutriţionistul Corina Zugravu. Putem consuma la discreţie carne de peşte autohton şi până la de trei ori pe săptămână peşte oceanic. Femeile însărcinate pot limita la o dată- două ori pe săptămână! E adevărat că mediul în care se dezvoltă peştii este poluat de tot felul de deşeuri şi de substanţe aruncate de oameni, dar, dacă este consumat cu moderaţie, peştele din mări şi oceane nu-ţi poate face niciun rău. Dimpotrivă, beneficiile unei alimentaţii care include carnea de peşte sunt multiple.
    De ce nu macrou în fiecare zi
    Ideea că te expui riscului de a face cancer (din cauza mercurului conţinut), dacă mănânci carne de peşte, este o realitate, dar nu atât de înspăimântătoare dacă limitezi consumul. Nutriţionistul nostru ne explică exact cum stau lucrurile. Printre substanţele poluante aruncate în mări şi oceane se găseşte şi mercurul, care este transformat în metil-mercur în corpul peştilor. Dacă este ingerată în cantităţi mari, această substanţă afectează ficatul şi rinichii, are efecte toxice asupra sistemului nervos central şi poate duce la malformaţii ale fătului (dacă peştele este consumat de o femeie însărcinată).
    De regulă, metil-mercurul se găseşte la răpitori şi se depozitează în părţile grase ale peştilor. Deci cu cât sunt mai graşi, cu atât riscul e mai mare. Paradoxul este că tocmai peştii graşi (cum este macroul) ne furnizează acizii graşi Omega-3.
    Corina Zugravu spune că femeile însărcinate ar trebui să evite peştii care depozitează mai mult metal-mercur: peştele-spadă, macroul, rechinul.
    De aceea, oamenii de ştiinţă recomandă celorlalte persoane un consum moderat de peşte oceanic (maximum trei porţii pe săptămână).
    Un motiv pentru care ar trebui să limitezi consumul de peşte oceanic, pe lângă cel al conţinutului de mercur, este şi acela al nivelului ridicat de colesterol şi de sodiu.
    Iată cele mai consistente motive ca să alegi carnea albă:
    – are o concentraţie ridicată de proteine, din cele de clasă superioară, necesare pentru a asigura măcar 25% din necesarul zilnic de proteine pentru un adult, sau 50-75% din raţia zilnică de care are nevoie un copil sau o femeia însărcinată (la un consum aproximativ de 200 de grame de carne de peşte, de trei ori pe săptămână).
    -completează nivelul devitamine (conţine multă vitamina D, antirahitică, vitamina A, pe cele din complexul B, dar şielemente minerale – mult fosofor, potasiu, magneziu, seleniu, fier, cupru, iod şi fluor, în peştele de mare);
    – este bogată în acizii graşi Omega 3, acele grăsimi sănătoase, cu multiple roluri în organism (de la funcţionarea sistemului nervos la cea a vederii, intră în structura pereţilor celulari, reglează tensiunea şi coagularea sângelui, menţin sănătatea inimii etc).
    Cum recunoşti peştele proaspăt
    Ca să fie bun de consum, peştele trebuie să aibă carnea rigidă, dar atunci când o apeşi ea să-şi poată reveni la forma iniţială. Ochii să fie limpezi, nu tulburi, iar branhiile trebuie să fie roşii. Evită peştele care are pielea acoperită de o mâzgă albicioasă, iar mirosul său este dubios.

Viewing 12 posts - 145 through 156 (of 243 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.