Recent Replies

Recent Topics

Informatii interesante si utile

Acasă Forumuri Informatii utile, interesante Informatii interesante si utile

Acest subiect conține 238 de răspunsuri are 5 voci și a fost actualizat ultima dată de Catalin Catalin acum 2 luni.

Vizualizare 12 articole - 217 la 228 (din 239 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #10415
    Nelu
    Nelu
    Participant

    BlaBlaCar – un serviciu de navetă care a ajuns și în România
    Sunt în mașina unui curier și merg spre Sibiu. Cum l-am găsit? Am dat o căutare pe BlaBlaCar. Este un serviciu prin care poți călători mai ieftin, indiferent că ești pasager sau șofer.
    Cum funcționează? De exemplu, dacă ești șofer și trebuie să mergi de la Iași la București singur, de ce să nu mai iei încă 3 sau 4 pasageri cu care să împarți costurile călătoriei? Așa toată lumea va plăti mai puțin. Așa am ajuns eu să plătesc jumătate din cât aș fi dat pe o cursă Iași – Sibiu și să ajung în jumătate din timpul pe car el-aș fi petrecut în tren.
    De asemenea, serviciul îți dă posibilitatea să creezi o alertă. Astfel, dacă în data de 12 decembrie vrei să mergi de la Sibiu la București, poți adăuga o alertă și când un șofer va adăuga o cursă care să corespundă coordonatelor tale, vei primi un e-mail de la BlaBlaCar.
    Dacă vă mai zic și că îți poți face noi prieteni cred că v-am convins că serviciul ăsta merită să fie promovat și să crească.
    P.S. există aplicație pentru Android și iOS.

    https://www.blablacar.ro/

    #10498
    Nelu
    Nelu
    Participant

    gratar instant, de unica folosinta, ideal pentru Delta!

    gratarul instant are carbuni in el,grilaj,etc..e facut din aluminiu si dupa ce termini gratarul arunci cutia la gunoi.simplu si eficient,se aprinde in 3 minute si arde 3 ore…gratarul costa 2 franci elvetieni.

    #10579
    Catalin
    Catalin
    Keymaster

    Un proiect interesant ia fiinta la marginea orasului Tulcea la iesirea catre Murighiol pe partea stanga, adica pe DJ 222C.

    Proiectul chinuit de vreo 3 ani, denumit Polderul Zaghen, va fi o microdelta aflata la la marginea orasului si va avea 30 insule, puncte pentru observarea faunei, a florei, poteci pentru vizitatori si va fi legat de Dunare printr-un canal de 3 kilometri prin care se vor alimenta cu apa zonele ude ale aestuia.

    Pentru ca trebuie finalizat in maxim 6 luni se lucreaza non-stop, urmand a se cheltui aproape 50 milioane lei fonduri europene si a se inunda cam 140 hectare.

    #10593
    Catalin
    Catalin
    Keymaster

    Ramane in continuare o informatie utila pentru pescari. Ritmul lent de crestere ar trebui sa ii puna pe ganduri pe cei lacomi care continua sa ia acasa pestele fara pic de discernamant!

    #12244
    Catalin
    Catalin
    Keymaster

    Am fost controlati zilele trecute in Delta la postul de control de langa Sireasa de catre politistii de frontiera care ne-au verificat:

    – cartile de identitate

    – permisele de acces in rezervatie

    – permisele de pescuit

    – permisul de acces auto

    #12245

    Iulian
    Participant

    Ai uitat ca a intrebat si unde mergem iar la intoarcere de cantitatea de peste transportata.

    #12246
    Catalin
    Catalin
    Keymaster

    Da, vorbeam inca de anul trecut cu cativa prieteni mai apropiati despre faptul ca de la an la an Delta incepe sa se schimbe iar autoritatile devin tot mai exigente. In urma cu 6-7 ani nu vorbea nimeni de campare interzisa, de permise pentru acces sau barca/autoturism. Acum se verifica existenta lor din ce in ce mai des, vin inspectorii si controleaza si amendeaza pentru campare sau mizerie, verifica dimensiunile capturilor si cantitatea retinuta. Nu prea mai ramane loc de intors si asa si trebuie sa fie. Pentru noi cei care am apucat si anii din urma, toate aceste schimbari ne produc un gust amar deoarece Delta era echivalentul haiduciei, al pescuitului fara limite si restrictii, al focurilor de tabara, corturi, mese… Au cam apus anii astia si probabil ca nu toti ne vom putea adapta noilor reguli sau nu vom mai fi incantati de aceasta noua fata a lucrurilor. Parerea mea este ca trebuie sa ne bucuram la fiecare iesire de ceea ce Delta inca ne mai ofera. Trebuie sa profitam!

    #12623
    Catalin
    Catalin
    Keymaster

    Conserva de peste ( caras)

    Deci, reteta:

    Aceasta reteta o fac de peste 10 ani, am incercat mai multe dar in final am ramas la aceasta.
    E foarte buna, bucatile de peste nu se zdrobesc, nu trebuie sa mesteci in ea, nu se prinde pe oala, etc, etc…
    Conserva prefer sa o fac din caras “ca palma” sau si putin mai mare.
    Alt lucru bun e ca nu exista o cantitate anume de ingrediente, se pot face si 4 borcane, si 7 borcane, oricat, depinde de cantitatea de peste avuta.

    Ingrediente:

    – peste ( caras)
    – morcov taiat cubulete mici
    – ceapa taiata solzisori
    – usturoi taiat bucatele medii
    – piper boabe
    – sare
    – foi de dafin ( o foaie la un borcan)
    – ulei
    – bulion
    – otet. ( o lingura si jumatate la un borcan)

    – Borcane care au capace cu filet. ( cam de 400 ml)

    Pestele se curata, se eviscereaza, se taie toate aripioarele, apoi se spala si se taie rondele cam de 2 – 3 cm.
    Se ia un borcan si se adauga cam 3-4 rondele de peste, apoi se adauga cateva cubulete de morcov, cativa solzisori de ceapa, putin usturoi, sare, si 3-4 boabe de piper.
    Apoi iar se adauga 3-4 rondele de peste, morcov, ceapa, sare, piper boabe, etc.
    Apoi iar 3-4 rondele de peste, si tot asa pana se umple borcanul.
    Cand borcanul e plin, se adauga o foaie de dafin, o lingura si jumatate de otet, se adauga ulei cam jumatate de borcan si bulion tot cam o jumatate de borcan ( in ordinea asta).

    Foarte important, sa nu inghesuiti prea tare in borcan ingredientele.

    Apoi se pune capacul cu filet pe borcan, si se continua la fel cu toata cantitatea de peste avuta.
    Cand s-a ispravit toata nebunia asta, borcanele se pun intr-o oala si se fierb “in dunti” 11 ore, la foc potrivit. Deja aici e treaba sotiilor, prietenelor, etc, ele sunt experte la capitolul asta. 🙂
    Dupa cele 11 ore ( eu le las si 12 ore) borcanele se lasa in continuare in oala, pana se racesc in apa lor.

    Iarasi foarte important este ca pe timpul fierberii borcanele sa aiba apa pana la nivelul capacului, tot timpul. Cand scade, se completeaza…

    Nu o sa se simta niciun fel de oscior, o sa se topeasca toate 😉
    Merita incercat, nu aveti nimic de pierdut, numai de castigat 🙂

    Cam asta e, reteta se poate face si cu altfel de specii de peste, doar ca nu stiu cat trebuie lasata sa fiarba “in dunti” cu platica sau obleti, etc.
    Probabil ca mult mai putin, dar eu stiu doar reteta cu caras 🙂
    Sa aveti pofta!

    #12651

    Iulian
    Participant

    Am tot trecut pe bratul Sfantu Gheorghe in sus si la vale de mai multe ori, am facut planuri de pescuit mai multe ierni stand la gura sobei si am inclus ca un loc bun pentru Avat epava de la Nufaru. In fine, am fost acolo am pescuit am plecat dar ma tot intrebam de unde a aparut acea epava si care este istoria ei pana intr-o zi cand citind niste articole pe internet un lucru mi-a atras atentia. Poate parea ciudat la fel cum am crezut si eu dar acea epava are legartura cu nava scufundata in anul 1991 in localitatea Partizani pe bratul Sulina. Sincer sa fiu acum intervenea alta intgrebare logica, daca nava sa scufundat pe bratul Sulina ce cauta pe bratul Sfantu Gheorghe. Si uite tot asa cautand pe internet aflu ca dupa ranfluarea navei Rostock o parte din ea a fost mutata pe bratul Sfantu Gherghe si din stralucita competenta a autoritatilor romane au reusit sa o scufunde iarasi, de data asta langa localitatea Nufaru. Singurele lururi bune din toata prostia asta este ca au reusit sa nu mai blocheze senalul navigabil si ca au creat un mediu placut Avatului.

    #12669
    Catalin
    Catalin
    Keymaster

    Si pentru prietenul Eugen care iubeste microbuzele VW, o idee de gratar

    #12863
    Catalin
    Catalin
    Keymaster

    M-a sunat prietenul meu bastinas din Murighiol si m-a tinut de vorba mai bine de o ora. Multe informatii interesante am mai aflat de la el despre Delta Dunarii si toate activitatile ce se desfasoara pe acolo. 

    A fost un an prost de peste si pescuit. Asta nu era nevoie sa mi-o spuna el sau altcineva fiindca o spun si eu de cativa ani de cand se vede cu ochiul liber regresul acestei activitati. Rar s-a mai prins cate ceva multumitor. In zona aia, Murighiol/Uzlina/Bucla/Isac, slab cu stiuca, putina si mica, la fel bibanul si mai deloc avatul. Rar caras si crap pe bucla. S-au dragat canalele de intrare in lacuri si s-au cam stricat habitatele bibanilor drept pentru care au migrat de acolo. Pe la Isac 3 s-au mai prins dar ceva la palma… La fel si rosioarele. 

    Controalele s-au intetit in ultima perioada. Politia de frontiera e cea mai activa, panda, urmarire, de toate. Zice omul ca e greu sa incerci sa braconezi si chiar prea riscant fiindca nu stii care de unde apare sau te pandeste. Se zvoneste ca dragarile astea au avut ca scop principal si crearea de avantaje navelor de politie. Doar o ambarcatiune a lor are un motoras de 350 caluti, cam greu sa fugi de ea… Am remarcat alte lucrari de dragare si pe Papadia Noua dar si prin alte locuri. Controalele se fac si separat dar si in echipe mixte la care participa si garda de mediu, comisariatul deltei, politia locala… Un tip de la o pensiune s-a trezit ca l-au oprit cei de la frontiera si l-au tinut doua ore la declaratii pentru lipsa actelor barcii, permis de conducere si detinere de raci fara acte. Nimic nu mai este asa de simplu cum era odata. Altul a plecat in primavara dupa scrumbie la Sulina, tot pentru pensiune fiindca la Murighiol se prinde foarte putina, cateva bucati la o toana in conditiile in care o pensiune consuma de ordinul kilogramelor pe zi mai tot anul, apoi cea de pe bratul Sfantu este mai mica si mai slaba deci cam fara calitate la turist. Zicea omul ca atatea controale l-au pandit la acel drum incat s-a jurat ca nu ii mai trebuie asa ceva. In perioada prohibitiei sunt cele mai multe actiuni, si banuiesc eu ca ii vizeaza in mare parte pe marii braconieri. Nu stiu daca un turist unditar ar reprezenta un pericol pentru ei atata timp cat nici macar nu are peste in traista dar totusi e bine de avut grija.

    Pontoane ale frontierei si nave sunt postate in foarte multe locuri…

    Autoritatea navala isi face si ea datoria, deci grija la actele ambarcatiunii, permis de conducere, veste de salvare.

    Legat de examenul pentru permisul de conducere ambarcatiune sa stiti ca un alt bastinas se plangea ca a sustinut examenul la Tulcea si a picat, dupa ce comisia din Constanta a dat dovada de o exigenta sporita. Astfel a pierdut omul banii de taxa adica 700 lei. Se zvoneste ca o spaga acolo ar fi cam de 2000 lei si asta daca reusesti sa te aduni 20 de spagari… 

    Il stiti pe Piratul din Uzlina? Ei bine am auzit ca a fost gasit in casa paralizat si a ajuns la un azil fiindca cel mic, Piratul mic, nu are posibilitatea de a il ingriji corespunzator. Cica ar avea doar 57 ani dar o bogata activitate in domeniul lichidelor cu multe grade…

    #12864
    bogdan
    bogdan
    Keymaster

    Daca bastinasul asta al tau are dreptate, inseamna ca noi am avut mare noroc in excursia noastra pentru ca, cel putin eu, m-am simtit multumit si din punct de vedere al capturilor. E adevarat faptul ca nu am plecat in Delta cu gandul de a face recorduri de cantitati sau dimensiuni, dar pana la urma cred ca a iesit chiar binisor.

    Din cate am inteles eu in urma unor reportaje radio/tv, cantitatile de peste declarate de catre pescarii industrilali si familiali ( cam 400 ) din Delta in ultimii ani se ” ridica ” la cantitatea declarata de 100 de pescari industrilali si familiali din anii 1960-1970, intr-o singura zi!!!

    Neaparat trebuiesc hotarate niste lucruri. Ce facem din Delta? O transformam in teren pentru agricultura, o lasam asa cum se dezvolta ea singura sau o transformam intr-un club de weekend pentru un anume fel de turisti… .

Vizualizare 12 articole - 217 la 228 (din 239 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Comments are closed.