La pescuit in Republica Moldova

Home Forums Pescuit prin Europa La pescuit in Republica Moldova

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 25 total)
 • Author
  Posts
 • #875
  Catalin
  Keymaster

  Saptamana viitoare ajung pe la Dubasari si este normal sa ma gandesc si la o partida de pescuit. Nistrul a fost si el braconat intensiv in ultimii ani ca si apele noastre si nu a existat o politica comuna transfrontaliera pentru protejarea speciilor de pesti. In plus daca mai era nevoie, hidrocentrala de la Dubasari modifica debitul apei cu pana la 4-500 mc pe secunda in cateva ore si asta in perioada de depunere a icrelor. Ca si la noi deci, braconaj, lipsa popularii, incompetenta, lipsa responsabilitatii, asta ma va face sa ma simt ca acasa. Obiectivul meu va fi o partida din barca pe lacul de acumulare cu muste artificiale la biban si rosioara care reprezinta 60, 70% din populatia de peste a zonei si una in josul barajului la avat si scrumbie daca o fi mai ramas ceva pe acolo.

  #876
  Anonymous

  Poate te impusca aia pe acolo.

  #877
  Catalin
  Keymaster

  Daca in tara mea cu permis ANPA vine un terchea-berchea si ma amendeaza nu vad de ce aia nu ar avea dreptul sa ma impuste.

  #879
  Anonymous

  Pai te rog sa fi atent.

  #881
  bogdan
  Keymaster

  Un spartan impuscat foloseste plumbii in montura, asa ca nu vad decat un castig. Mai ales ca mafia de peste Prut dispune de plumbi fara numar, fara numar… . Ofer 0 ( zero ) bani/pumb calibru 7.62

  #945
  Catalin
  Keymaster

  Miercuri dimineata plec spre Moldova iar joi sunt pe Nistru. Va multumesc tuturor pentru sfaturile date care imi vor fi sigur de mare ajutor. Sper sa fac o partida de stationar impreuna cu niste bastinasi ca sa aflu cate ceva din secretele lor pe care le voi scrie aici, moment in care ele deja nu vor mai fi secrete. Va urma sper si partida de muscarit. Nu cred ca voi intra pe site de acolo fiindca nu cred ca voi gasi internet dar iarasi stau linistit fiindca stiu ca sunt destui care sa scrie noutati. 😕

  #967
  Catalin
  Keymaster

  Am adunat tot Nistru si l-am pus intr-o halba. Acum o beau incet, incet…

  #971
  Anonymous

  Vezi ca aia tia pus vodka in loc de bere. Hi hi hi 😆

  #976
  Catalin
  Keymaster

  Am reusit sa ies dimineata cu mustele pe Nistru dar a fost doar ca o plimbare prin parc. Am fost pe barajul Dubasari unde pescuiau in lac vreo doi amarasteni. Bastinasi. Am dat si noi in lacul de acumulare cu muste dar si cu rame rosii si nimic. Apa e adanca doar in dreptul centralei iar in celelalte parti e mica la mal si cu pietris pe fund. In mal e si vegetatie. Neprietenos locul pentru taparina. Am mers la centrala dar in dreptul ei e bariera si am aruncat mustele jos unde erau pesti din belsug numai ca imediat a venit militianul transnistrean spre noi si am plecat repede sub baraj. Curentii mari si pietrele sunt pe malul advers asa ca nu am avut ce face si in plus militianul era tot cu ochii pe noi. Ei controleaza toata zona barajului si au interzis pescuitul de la cinci kilometri amonte de baraj si pana in jos la podul de la Crauleni. Problema cu transnistrenii astia e ca sunt dusi cu capul si nefiind un stat recunoscut de cineva au propriile reguli multe facute la fata locului. La postul de control de la Crauleni, pe podul peste Nistru ce duce la Dubasari, paza se face cu tancul. In fine, pescuitul aici ca sport lipseste iar braconajul e foarte dezvoltat cu plase, carbit sau curent. Japca cu ancore la fitofag e pentru copii. Ar avea oare rost sa le explic baietilor ceva legat de pescuitul cu muste artificiale? E ca si cum ai trimite un misionar intr-un trib de canibali.

  #977
  bogdan
  Keymaster

  Stiu eu pe cineva care ar fi avut succes si in conditile descrise de tine. El Este Ivan I. Gabriel. Nu ne putem compara cu El. Sigur facea cativa muscari printre militieni, tancuri si braconieri. Ar trebui sa-i cerem niste training-uri de promovat muste, daca ne vom putea permite acest lux.

  #983
  Catalin
  Keymaster

  Sa ne putem permite macar sa il tinem in tara sa ramana alaturi de noi fiindca vad ca il trage destinul spre America.

  #984
  Anonymous

  Tot nu te lasi pana nui pagubesti pe aia de cateva gloante sau m-ai rau vre-un proiectil. Vezi cum faci poate treci pe la mine cand te intorci sa mergem impreuna la Turnu Magurele.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 25 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.