Recent Replies

Recent Topics

Pescuit pe canalul Sireasa

Home Forums Pescuit si agrement in Delta Dunarii Pescuit pe canalul Sireasa

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #1408
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Canalul Sireasa este situat in Delta Dunarii in zona bratului Chilia. Avand intrare in canalul 36 si capatul celalalt astupat el este un canal pretentios pentru pescuit. Primavara cand pestii pasnici intra la depusul icrelor dar si toamna cand incepe acumularea proteinelor, pe Sireasa se pot prinde foarte bine carasul si ciortanul. Carasii sunt de obicei de peste 200 grame bucata iar exemplarele medii care se prind in septembrie-octombrie sunt de 400-600 grame. Un pescar mediocru poate prinde in mod legal cu doua undite si doua lansete a cate doua carlige fiecare in jur de 20 kg de caras pe zi dar unul iscusit ajunge in zilele bune sa captureze peste 50 kg. Inutil sa va spun ca nu am vazut pescari care sa elibereze caras desi cantitatea permisa este 5 kg pe zi. Locurile bune difera in functie de cotele Dunarii si daca apa canalului creste pestele migreaza catre capatul astupat dinspre Patlageanca iar daca apa scade pestele se muta in partea dinspre canalul 36 unde bratele canalului ii ofera liniste.
  Carasul de Sireasa nu este pretentios, cand mananca mananca si nu se joaca. Merg in carduri mari si veti observa ca atunci cand vin in zona unditelor vor trage la toate si daca nu va grabiti sa scoateti undita veti lua cate doi odata. Nu va chinuiti cu undite sau lansete de fita ca nu merita, varga de 6,7 metri, fir mai gros, 25 sau 30 ca sa nu se incurce si ace cu tija lunga pentru a fi usor scoase din gura pestelui, subtiri ca sa puteti pune 4,5 viermusi si marimi generoase, 6, 8, 10 atat cat sa incapa o rama sau doua rosii groase intepate de trei ori. Uitati de mamaligi sau boabe de porumb ca pierdei timpul iar nada sa stiti ca nu face diferenta desi recunosc ca si eu arunc. Feederul e doar o gluma proasta!
  In perioada buna de toamna o sa vedeti ca va fi multa lume si in functie de portiunea unde sunt pescarii concentrati acolo se prinde mai bine. Bastinasii, cei din Tulcea care vin cu bicicletele sau scutere sunt deasemeni de urmarit, ei stiu cel mai bine cand si unde.
  Buzoienii care sunt o specie invaziva a Deltei sunt prezenti pe Sireasa in perioadele bune in numar foarte mare, profitand si de distanta relativ mica pe care o au de parcurs, 150-200 km asa ca daca aveti prieteni pescari din Buzau sunati-i si aflati cand e de mers.
  Bibanul, rosioara sau alte albituri sunt si ele prezente in anumite perioade. Deasemeni sunt momente in care stiucile invadeaza canalul dar nu va asteptati la capturi capitale, recordurile nu au depasit 4 kg in anii buni iar acum cel mai des veti putea sa va distrati cu marlite si pixuri care in zilele bune pot constitui o mare distractie cu o simpla rotativa sau oscilanta. Nu uitati sa le eliberati, nu uitati ca in capatul canalului este post de control al politiei de frontiera si se verifica permisele de pescuit, de intrare in Delta, si pestele retinut. Chiar si pe canal vin si controleaza asa ca incercati sa pescuiti legal.

  #10381
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Imagini si informatii CALDEEEE de pe Canalul Sireasa.

  Caras si ciortan, nu mult dar exista

  Fac bagajele si ma pregatesc sa o iau din loc…

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.