Pescuit pe râul Crişul Repede

Home Forums Pescuitul pe râuri Pescuit pe râul Crişul Repede

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #3946
  Catalin
  Keymaster

  Am vorbit zilele acestea cu un coleg pescar, Claudiu, ce pescuieste in Oradea pe Crisul Repede. Imi cerea ceva sfaturi, pareri despre pescuitul avatului intr-o apa limpede, intr-un loc in care avatii se vad de pe pod dar in care voblerele nu dau rezultate.
  Va spun si voua ce i-am spus si lui, in apa limpede si linistita pestii care se bazeaza pe vedere sunt foarte greu de pacalit, mai ales daca te apuci sa arunci cu plumbi, buldo sau chiar voblere marisoare. Rapitorul nu fuge, se fereste si se uita mai atent, el isi da seama ca ceea ce vede nu este ceva natural si atunci ai pierdut. Dar se mai intampla ceva in apele limpezi si anume ca si pestisorii prada, obletii, au vizibilitate mai buna si se pot feri asa ca sansele se echilibreaza.
  Personal mabazez pe viclenia caracteristica omului si in speta pescarului si recurg la diverse moduri de abordare. Unul ar fi sa pandim un moment in care apa este putin tulbure si sa il incercam atunci. Altul ar fi sa ne alegem momentele cheie ale unei zile si anume dimineata devreme, 4-4.30 si seara tarziu dupa orele 21-21.30 cand vederea nu prea ii mai ajuta si cand rapitorii de genul avatului sau cleanului devin mai imprudenti si ataca dupa instinct sau dupa zgomot. Tot o forma de viclenie ar mai fi si asteptarea si cautarea lor in locuri zgomotoase si cu vizibilitate slaba cum ar fi curentii, anafoarele. Acolo se pot lansa in voie linii cu muste cu buldo sau poppere, voblere fara teama de a-i speria. Eu am reusit capturi frumoase pe raul Arges si la clean si la avat in curenti si pe inserat in apa limpede deci se poate. In rest multa ambitie si perseverenta, un peste ramane totusi doar un peste si poate fi pacalit cumva, trebuie sa gasim metoda doar.

  #3949
  Catalin
  Keymaster

  Si inca ceva, niciun loc nu seamana cu altul si nicio zi cu alta. Ceea ce ati reusit ieri poate sa nu mai aibe nicio valoare azi si invers, am avut multe experiente de genul asta, mai ales cu avatii care sunt niste pesti imprevizibili. Fiecare ora sau minut poate fi inceputul unei alte perioade, mai bune sau mai rele deci nu cedati niciodata, daca aveti la dispozitie 12 ore pentru pescuit si puteti, atunci pescuiti-le pe toate si nu cedati dupa o ora sau doua, nu puneti etichete de genul, astazi nu merge, presiunea e mare, solunarul e potrivnic, e ca un meci de fotbal jucat de nemti, jucati pana in ultimul minut si sansele de castig vor creste. Eu asa fac.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.