Pescuit pe Dunare

Home Forums Pe unde am pescuit in ultimul timp Pescuit pe Dunare

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #4059
  Catalin
  Keymaster

  Ieri dupa cum stiti am ajuns pentru cateva ore pe Dunare si am profitat din plin ca sa verific o zona buna de avat, Baltenii de Sus-Mahmudia. Am ajuns acolo dupa ora 13, o perioada destul de moarta de fel, si am inceput mica incursiune de la marginea satului. Am montat lanseta, mi-am dat cu ceva autan fiindca pe sub copaci misunau tantarii fara restrictii si m-am apucat de treaba. Apa Dunarii este cam tulbure si cu ceva gunoaie, ma gandesc tot la Siret, si nici activitate nu parea sa fie. Pescari, cat vezi cu ochii, masini, corturi, zeci de lansete intinse cat mai mult, bagaje si toate cele. Toate astea se intindeau cam cat tinea digul de pamant apoi doar 3-4 masini razlete pana la zona de piatra, in rest liniste. Din discutiile cu ei am tras o singura concluzie, dezamagirea.
  Eu am dat putin pe langa sat apoi inca vreo doua locuri mai libere si am plecat spre pietre fiindca era greu sa dai pe langa atatea lansete. Am acoperit portiunea dintre pietre si Mahmudia pe relatia dus intors, am calculat cam 10-13 km, si am insistat mai mult in locurile unde fie am vazut sarituri fie copacii formau curenti mai atragatori. Tantarii erau la datorie si am fost nevoit sa imi mai dau cu autan de 2-3 ori si cu toate astea atunci cand intram in cate un roi compact se lasa cu intepaturi la greu. A trebuit sa le indur. Oricum pe malul umbrit de salcii era mai placut decat prin soarele care te ardea fara mila.
  Capturile au fost putine si neinsemnate ca si dimensiune. Unul frumusel am reusit sa il iau aruncand repede pe saritura lui, moment in care m-a si atacat, un altul gras m-a atacat la suprafata si a facut mare galagie dar nu a nimerit carligul iar un altul frumusel mergea pe langa montura si atat. Am avut parte si de cateva sarituri mari si de doua atacuri fulgeratoare frumoase dar atat.
  A fost doar un antrenament util pentru saptamana viitoare cand sper sa reusesc partide mai productive mai ales diminetile si serile, atat pe Dunare cat si pe canal 36.

  #4060
  Catalin
  Keymaster
  #5711
  Catalin
  Keymaster

  Soarta m-a dus astazi la Dunare, intr-un loc unde avatii mor de batranete iar cei ce inca nu au murit sar singuri pe mal. Am fost pentru o ora la Cheson dar la fel de bine puteam fi si acasa in cadita de la dus. Absolutamente nada! Apa a crescut cu un metru fata de saptamana trecuta, a inundat plaja iar accesul langa Cheson a devenit foarte greu. S-au format si niste curenti noi, foarte frumosi dar am vazut doar o saritura dubioasa si aia si am simtit ceva, nu stiu ce, si ATAT. Inca odata acest loc minunat s-a dovedit incapatanat. Veneau niste busteni la vale…

  #8770
  Catalin
  Keymaster

  Am plecat pentru cateva zile pe Dunare dupa scrumbie. Va tin la curent cu rezultatele daca vor fi…

  #8774
  Catalin
  Keymaster

  E soare si e frumos. Sunt la Calarasi pe Dunare alaturi de un alt pescar nebun. Se prinde scrumbie la plasa si se vinde cu 20 lei kilogramul. Am incercat si noi la taparina dar nu am reusit nimic. Accidental am capturat ateva zeci de avati pe care i-am eliberat. Am facut pe jar unul mai mare de vreo 3-4 kilograme si a fost foarte gustos si satios. Peisajele sunt superbe. Pe seara intram cu barca la scrumbie.

  #8777
  Catalin
  Keymaster

  Am facut o mica escapada la Cernavoda la canalul cu apa calda. Se pescuia si se bracona la scara industriala! Nu am mai vazut asa ceva… Zece japcari unul langa altul doar intr-un loc. Am pornit catre Calarasi avand un gust amar de tot.

  #15215
  Catalin
  Keymaster

  Nu am capturat nimic nici azi la Giurgiu desi Dunarea arata bine si as fi jurat ca misuna avatii pe la podul Prieteniei. Am vazut chiar si un atac de suprafata. Doar un pescar pe Ara si mai multi pe Plantelor si cam atat. Va urma

  #15321
  Catalin
  Keymaster

  Am trecut pe seara prin Giurgiu cu ceva treaba si dupa ce am terminat am dat repede o fuga pe Ara. Un singur pescar era acolo, strangea sa plece si zicea ca nu a prins nimic. Tantari erau miliarde, abia daca am coborat din masina si deja ne tabarasera. Ne-am dat noi cu Autan dar era jale. Cred ca maxim 10 minute am rezistat sa arunc la avat, fara vreun rezultat, apoi am fugit plini de ciupituri si cu masina plina de lighioane. Am mers pana acasa cu geamurile deschise dar nu cred ca au iessit toti… Pescarul ala zicea ca mai sarea avatul ziua deci ar merita mers insa costumati bine de tot altfel e de rau. Duminica sunt tentat sa ies la o partida cu barca pe Dunare, sa vad cum stau cu timpul si va tin la curent.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.