Recent Replies

Recent Topics

Pescuit in zona Braila-Galati

Home Forums Pescuit pe Dunare Pescuit in zona Braila-Galati

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 104 total)
 • Author
  Posts
 • #3974
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Sambata tovarasii mei pescari din Braila au iesit cu barca pe Dunare la o partida de pescuit. Au incercat prin gropanele cunoscute dupa somn dar nu prea au avut noroc, au prins doar o moaca. Dunarea este inca neprietenoasa acolo si nici pe Dunarea Veche sau Chiciu;l Cucului nu prea se prinde peste. Nu am informatii exacte despre rapitori…

  #4551
  NeluNelu
  Spectator

  O cunostinta de-a mea(care poate merge cu mine la Pardina) un pescar cu peste 50 ani de experienta a fost pe Dunare impreuna cu un prieten de-al lui.Au stat de luni 21-07 pana astazi.El(nea Puiu Borcea) nu a avut nici o trasatura iar celalalt a prins un somotei la 2kg la coropisnita.Zona vizata a fost Stancuta.Dar nici la Gropeni sau in apropiere de Braila nu s-a prins nimic.De miercuri Dunarea a inceput sa creasca, venind cu paie si crengi.Din spusele lui pana astazi a crescut cam un metru.In aceste conditii ma intreb daca pe 04.08. o sa am surpriza ca Dunarea la Pardina sa nu fie buna de pescuit…..! 🙁

  #4554
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Nu sunt semne chiar atat de rele. Am studiat arhiva de cote pe care o avem aici pe site, de pe 21 pana azi la Harsova a crescut cu 30cm iar la Braila cu 54cm deci o crestere zilnica de 6-10 cm ceea ce nu inseamna aproape nimic. Gunoaiele sunt rele dar nu cred ca sunt atat de multe incat sa napadeasca toata Dunarea, plus ca pe Chilia de obicei este apa mai curata. Eu zic sa mergeti inainte, aveti acolo atatea variante, Dunare, canal 36, Stipoc, Iacubov, Sireasa. Este imposibil sa nu mearga unul dintre ele.

  #4556
  NeluNelu
  Spectator

  Probabil ca un metru s-a referit la cota de pe malul unde a pescuit, nicidecum la cresterea efectiva.
  Bineinteles ca tot o sa ma duc la Pardina! 😆

  #4557
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Bravo! Sa va distrati si sa prindeti si peste. Sa faceti si un bors ca stiu sigur ca va iesi bun… Poate ne auzim la telefon, noi cred ca pe duminica suntem in Tulcea dar nu sunt sigur inca.

  #4562
  AvatarClaudiu M
  Participant

  Am vorbit cu prietenul meu si din pacate nu mai poate veni cu mine. Daca vreti sa il luati si pe george ca acum mai este un loc. Am sa va sun cand ajung in tara. Sa ma anuntati va rog daca veniti toti trei ca sa stiu. Apropo de consum , înteleaptă decizie Catalin sa nu întrebi. Imi cer scuze ca nu pot răspunde mereu, eu sunt mecanic de avion si uneori plec si in cursa cu echipajul. Va doresc o zi buna.

  #4563
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Claudiu, ti-a trimis Bogdan un email cu numerele noastre de telefon care erau oricum si pe site. Anunta-ne cand ajungi in tara si atunci facem planurile. Noi vineri ne punem in miscare, poate ajungi pana atunci si tu acasa.

  #4574
  AvatarClaudiu M
  Participant

  Salut George, am vazut ca ai scris dimineata, dar nu am avut timp sa dau replay. Am notat adresa ta de mail si te contactez diseara. Eu sambata o sa ajung in Tulcea iar luni la prima ora vreau sa lansesz barca la apa, ca nu mai are stare in garaj.

  #4576
  bogdanbogdan
  Keymaster

  Daca totul decurge normal,luni dimineata eu si Catalin ajungem la Tulcea. Deocamdata nu stim exact la ce ora.

  Claudiu, la tine cam cat inseamna ” prima ora “?

  #7048
  CatalinCatalin
  Keymaster

  In 1986 am facut cunostinta cu orasul Braila, cu Dunarea si cu Insula Mare a Brailei. Pescuiam cu bete de stuf si frasin, pe Filipoiu si pe Corotisca, pe Groapa Stancii si Groapa Popii sau Hogioaia. Odata am venit de la Blasova pe jos ( tot pe jos ne si duceam ), si aveam in brate fiecare cate o sacosa plina de peste. Nu luam la noi niciodata mancare sau apa, doar tigari. Imi placea mult sa pescuiesc caras. Eram in clasa a-X-a, peste o saptamana Steaua castiga Cupa Campionilor Europeni.

  #7057
  golden fishgolden fish
  Participant

  Memorabile vremuri Catalin,pe vremea aia prinde-ai peste si cu sfoara cu boldul indoit nu ca acum.

  #7277
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Am petrecut Craciunul la Braila si am profitat de ziua superba ca sa arunc o taparina la santierul naval. Nu am stat mult dar gandul mi-a zburat la zilele de primavara cand va trebui sa ma intorc si sa caut avatii. Stiuca se gasea prin Insula dar nu am avut timp sa mai traversez cu bacul.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 104 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.