Pescuit si agrement la Gura Portitei

Home Forums Pescuit si agrement in Delta Dunarii Pescuit si agrement la Gura Portitei

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #819
  Catalin
  Keymaster

  In seara asta prietenul Gabi de la infopescuitul pleaca cu familia la Gura Portitei unde impreuna cu alti prieteni si-au propus sa stea cu corturile. E lesne de inteles ca femeile si copii se vor bucura de plaja salbatica si apa marii iar barbatii vor fugi la pescuit. Gabi spunea ca stie un loc unde bancurile de sabita isi cam fac de cap si i-am livrat niste muste prinzatoare cu care sper sa faca treaba. Sincer, nu imi venea usor sa il ascult mai ales ca duminica se intoarce si luni pleaca spre Maliuc… 😥 In sfarsit, macar sa vedem cu ce vesti vine de acolo si apoi ne hotaram si noi incotro sa o luam.

  #820
  Anonymous

  Cica sabita este foarte raspandita in raurile mari din Romania chiar si in balti. Dimensiunea medie este de 20-25 cm iar maxim 50 unde poate avea 1,5 – 2 kg . Exemplarele mari se pot pescui cu lingurite mici iar cele medii la muste artificiale. Ele traiesc in bancuri conduse de cate o sabita mai mare si se hranesc la suprafata apei. Apropo se mai intalnesc si in marea Baltica si pe Tisa.

  #11337
  Catalin
  Keymaster

  Privind-o de departe cu ajutorul monitorului iarna pare foarte frumoasa in Delta Dunarii. De multe ori ne trezim exclamand ca este superb si ii invidiem pe cei care se bucura zi de zi de acest tinut minunat dar cu siguranta ca toata aceasta frumuseste ascunde si multa suferinta. Iernile sunt aspre in Delta si aducatoare de saracie. Am incercat aceasta senzatie de mai multe ori si am simtit pe propria piele asprimea de care vorbesc. Tinuturi pustii, aproape fara viata, intr-un total contrast cu zilele minunate de primavara, vara sau toamna. 

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.