Home › Forums › Pescuit si agrement in Delta Dunarii › Pescuit si agrement pe bratul Sfantu Gheorghe
- This topic has 14 replies, 3 voices, and was last updated 2 years, 10 months ago by
Catalin.
- AuthorPosts
- 27/08/2014 at 18:37 #5529
Catalin
KeymasterStudiati cu atentie imaginea si spuneti ce vi se pare ciudat? Locatia este undeva pe langa Sfantu Gheorghe.
28/08/2014 at 09:37 #5542Catalin
KeymasterDeci v-ati omorat cu totii sa va uitati si sa studiati… Apoi o dati in mistouri ca Marele Boss face si drege, ala macar e atent la toate detaliile si isi cam face temele, se vad si rezultatele, capturile lui.
In perioada asta de Dunare tulbure toata lumea se plangea ca avatul nu mananca si aveau dreptate partial. Cand spui ca un peste nu mananca defapt vrei sa arati ca anumite conditii nu ii permit sa o faca nicidecum ca biata fiinta s-ar hrani cu apa. Pestii ca si alte vietuitoare intregi la minte mananca si pe ploaie si pe viscol si in orice conditii doar ca isi modifica putin comportamentul, fie isi muta locul, momentul zilei dar sub nici o forma nu renunta la mancare. Ce ar fi sa tina o tulbureala 3 luni iar ei sa astepte sa se limpezeasca apele? In fine, rapitorul migreaza, pentru el este usor sa o faca si o face cautand loc unde sa vaneze. Avatul migreaza si in conditii normale asa ca la el nu este nicio surpriza sa ii simtim lipsa in locuri in care prindem de obicei, dar intrebarea este unde migreaza? Unde migreaza crapul, somnul? Stau pe fundul apei, vin la apa mica in maluri, pleaca spre alte ape? Aici intervine stiinta pescarului.
Avatii se presupune ca merg in Delta spre lacurile cu ape limpezi, acolo unde ar si ierna iar imaginea cu domnul Edy pare sa confirme teoria. A prins avati frumosi pe canalele dinspre lacuri si pe lacurile de pe langa Sfantu Gheorghe. Si eu am capturat unul la Sulina pe langa lacul Rosulet si am fost foarte mirat sa il vad acolo, desi stiam in teorie ca ar fi posibil.28/08/2014 at 11:26 #5543Nelu
SpectatorDa, dar poate au facut si provizii pentru zile negre, au camarile lor ascunse… 😉
Lasand gluma la o parte tu ai dreptate partial, pestele poate sta nemancat o perioada mai lunga de timp prin incetinirea metabolismului.Asa se explica cum pot trece ei peste iarna, toamna se hranesc intens si isi fac “camarile” lor in stratul de grasime acumulat!28/08/2014 at 11:54 #5544Catalin
KeymasterFoarte corect. De la 14-10 grade in jos reusesc sa nu mai manance dar au grasimi si proteine pe stoc, stau nemiscati conservandu-si energia si alte trucuri gandite de mama natura in ani si ani de evolutie.
Si ursul hiberneaza iarna dar sa revenim la oile noastre adica la o Dunare cu temperatura de 27 grade si vreo 35 in atmosfera. Pe fundul gropilor temperaturile sunt ceva mai scazute dar oricum ar fi, agitatia si caldura unei zile de vara consuma energie si atrage dupa sine nevoia de papa. Crapii mei si carasii mananca de 4 ori pe zi vara…24/10/2014 at 19:21 #6203Catalin
KeymasterVa salut de pe bratul Sfantu Gheorghe de la Murighiol. Cele 4 grade din aer nu ne afecteaza prea tare fiindca ieri am auzit ca s-a prins avat. Am apucat sa arunc mustele doar de vreo cinci ori. Acum am trecut pe tuica si vin.
24/10/2014 at 20:57 #6205Nelu
SpectatorIn Ramnic zici ca e uragan, nu vant, temperatura se apropie vertiginos de 0 grade, ploua!
Pe o astfel de vreme cand nu-ti vine sa dai afara nici un caine, consider ca deja pasiunea e prea pasiune, riscul de a te imbolnavii este ridicat, cu toata tiuca si vinul pregatit………25/10/2014 at 18:42 #6208Catalin
KeymasterI-am alergat pe avati toata ziua. Am prins, am si scapat deci ma numesc pescar. A batat vantul, au fost 2-4 grade deci ma numesc si spartan. Am mancat numai preparate din peste si am baut tuica si vin local. Asta nu se pune.
25/10/2014 at 19:10 #6209Nelu
SpectatorNu intram in polemica, consider ca daca iti place acest sport nu este nevoie sa demonstrezi asta si sa te duci in conditii vitrege, eu merg la pescuit din pasiune si pentru relaxare, vremea este un factor principal in a lua decizia de a merge sau nu pe balta!
25/10/2014 at 21:02 #6210Catalin
KeymasterNu as fi iesit nici eu dar o pregatisem cu baietii din timp si era in joc onoarea mea. Apoi incep sa numar: noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie si martie adica 5 luni plus 2 prohibitie = 7. Ar insemna sa irosesc jumatate din viata ce mi-a mai ramas si tare nu imi convine. Spet sa ma tina sanatatea macar pana la 75- 80 ani apoi accept sa mai fac cate o mica raceala anual.
26/10/2014 at 10:19 #6211Catalin
KeymasterPartida de dimineata a fost mediocra, cu momente in care aveam aruncatura si avatul si cu momente lungi de pauza. Bucati mari nu am prins dar am scapat.
26/10/2014 at 10:39 #6212Nelu
SpectatorEste bine ca stai undeva la o pensiune si poti sa te incalzesti, si sa ai niste conditii cat de cat decente.
In Ramnic inca bate vantul puternic, temperatura este de 2-3 grade, daca as iesi cu o undita in fata blocului nu cred ca as putea sa o tin bine in mana, dar in camp deschis peo balta sau rau…..
Daca ai programat cu baietii iesirea si nimeni nu a renuntat este logic ca trebuia sa te duci, cat priveste raceala, nu este nevoie sa ai 75-80ani, o poti avea si la 45!
Stii cum se manifesta raceala?
Uite, iti spun eu:
“Te pun la pat, te fac sa te inrosesti, sunt umeda si intru in tine, te fac sa gemi si sa urli, nu te speria, sunt eu, GRIPA.”
😳27/10/2014 at 12:03 #6213Catalin
KeymasterAm ajuns aseara acasa dupa trei zile de pescuit prin delta Dunarii. Vremea a fost destul de rea si asta m-a bucurat intr-un fel fiindca am putut pescui in voie pe unde am vrut fara sa ma deranjeze cineva. Foarte putini pescari s-au incumetat sa iasa pe ape, doar cativa amarati care erau programati la un concurs de stiuca si care nu aveau ce sa faca dar si acestia au gasit o solutie alternativa si au inchiriat barci cu barcagii din Murighiol si au mers pe lac cu ei. Cand au vazut ce valuri sunt si ce criza de stiuca, au baut tuica cu care erau inzestrati barcagii iar cand au aparut organizatorii sa vada capturile toti erau rupti de beti si scormoneau prin talienele localnicilor… Eu am profitat si de lipsa barcilor care de fel ma cam enervau si am pescuit dupa avat de dimineata pana seara cu pauze de incalzire si hrana. Am prins mai multi avati marunti, diferenta enorma de talie intre cei prinsi acum si cei din primavara dar nu m-a deranjat prea mult, ba din contra m-a motivat sa astept si capturi mai mari. Dimineata, pe la 7 ora noua erau mai activi si am avut perioade de lansare si capturare unul dupa altul dar am prins toata ziua si in locuri diferite. Echipamentul a fost de iarna adica pantaloni vatuiti plus altii de bumbac pe sub ei, haina imblanita, caciula, gluga si manusi de bumbac. Si asa, cu vantul din fata era destul de rau dar nu suficient, mai rau era cand mergeam cu barca cu vantul in fata. Oricum, fara barca nu prea aveai ce face, la Murighiol de exemplu, vantul batea dinspre bucla iar pe malul Dunarii se spargeau in mal valuri de peste un metru care te faceau fleasca daca incercai sa pescuiesti acolo. Nu erau pescari in zona. Apa e intr-o usoara crestere si asta ar fi bine pentru ceva partide de caras, astept sa vad evolutia vremii si apoi ma decid …
- AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.