Recent Replies

Recent Topics

Pescuitul la Turnu Magurele

Home Forums Pescuit pe Dunare Pescuitul la Turnu Magurele

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #6506
  Catalin
  Keymaster

  Astazi pe zona de Dunare cuprinsa intre Turnu Magurele si Zimnicea au aparut capturi frumoaste de stiuca si avat. E timpul pentru e mica plimbare…

  #6507
  Catalin
  Keymaster

  Am revenit si cu imaginea.

  #6510
  Catalin
  Keymaster

  M-am interesat cum e Dunarea la Corabia si am aflat ca este foarte curata deci asta ar fi motivul principal pentru care s-a prins bine si avat si stiuca. Ma gandesc ca daca acum doua zile la Giurgiu apa era uratica poate ca maine o sa arate altfel. Ma bate un gand sa dau o fuga maine dar mai intai sa ma informez bine despre vreme si sa gasesc o masina…

  #6513
  Nelu
  Spectator

  am inceput sa ma stresez, saptamana viitoare vin la Giurgiu si te duc cu Matizul meu unde vrei tu!

  #6514
  Catalin
  Keymaster

  Nu imi permit atata deranj dar la vara cu siguranta nu voi refuza o asemenea oferta, cu matizul in Delta.

  #6517
  Nelu
  Spectator

  😛

  #12304
  Catalin
  Keymaster

  Informatii calde legate de migratia scrumbiei de Dunare.

  Au inceput capturile pe Dunare la plase ceea ce ne arata cu oarecare precizie locul unde bancurile au ajuns. S-a prins deja in gurile Oltului si Jiului si foarte razlet mai sus.

  problema principala pe care si-o pun pescarii de scrumbie din aceste zone, atat sportiv-recreativi cat si comerciali, este daca a mai reusit sa treaca suficient peste de plasele celor intalniti in aval si mai ales la Sfantu Gheorghe.

  Din ce am vazut eu la Sfantu s-a prins bine scrumbie anul asta, nu am vazut ceva deosebit cu privire la bararea fluviului cu plasele dar am auzit voci ca s-ar face asa ceva si ca s-ar monta plase in locurile din mare unde scrumbia se hraneste intens, locuri interzise la plasuit. Este vorba in primul rand despre zona Sacalin.

  Un pescar din Mahmudia imi zicea ca si el prinde bine scrumbie, multumitor, gandind ca la el ajunge cam 10% din procentul care reuseste sa intre pe Dunare. Tot el imi spunea ca la Severin va ajunge 10% din ceea ce apa ii ofera lui…

  Ne place sau nu, ne plangem unii de ceilalti dar avem cu totii aceeasi lacomie. Inca nu am reusit sa vad sau sa aud un pescar care sa se ridice de pe scaunelul lui si sa plece acasa satisfacut de cele 5 kilograme capturate intr-o zi buna. 

  #12378
  Catalin
  Keymaster

  A inceput sa se prinda scrumbia si la Turnu Magurele. Am vorbit astazi cu Gabi si imi povestea ca a reusit sa captureze acolo de pe mal in jur de 8 kilograme. Am vazut in filmuletele postate de el ca avea momente cand luau una dupa alta. Nu foarte mari, cred ca erau mai mult masculi dar mergea bine pentru un loc inghesuit si plin de agataturi.

  Ma gandesc serios daca sa fac si eu o escapada pe acolo, cu barca desigur. Problema este ca se mai poate pescui pana joi fiindca de vineri adica pe 13 incepe prohibitia scrumbiei pe sectorul Vadu Oii – Gura Timocului.

  #12389
  Iulian
  Participant

  Si nu vrei sa le facem si noi putina companie?

  #12397
  Catalin
  Keymaster

  Am reusit sa ajungem pentru doua zile si la pescuitul scrumbiei undeva in zona Turnu Magurele-Islaz.

  Am plecat de acasa la pranz si am reusit sa prindem 2-3 ore de pescuit seara, asta pentru a vedea locurile si a stabili strategia de a doua zi. 

  Vremea a fost ok, nici cald dar nici prea frig, barcuta noastra BIC 245 cu motor de 4CP s-a comportat foarte bine, am reusit sa navigam in curentii cei mai mari de pe langa Cheson, catre amonte cu 3km/h iar in aval cu 15-16. 

  Apa era in crestere si Oltul aducea ceva mizerii dar langa mal era curata. Suficient de limpede. Cam 16 grade.

  Multi pescari, foarte multi! Erau barjele pline ochi! Unii se mai si certau. Pestele mic, niste exemplare cat palma dar adunate cu sarg de catre toti participantii. Pacat ca aveau si icre…

  Se prindea cam la orice si cand spun orice ma refer la taparinele cu muste marca I.G. care aratau mizerabil, la cele chinezesti si pana la cele mai sofisticate.

  In gura Oltului era liniste si multa apa care impiedica accesul cu auto sau barca.

  Am plecat spre casa prin Zimnicea si am constatat ca acolo nimeni nu cauta scrumbia…

  #15286
  Catalin
  Keymaster

  In plin sezon de pescuit la scrumbie de Dunare apar si primele informatii. S-a prins binisor scrumbie mare, nu tiganeasca, nu rizeafca sau sabita. Se prinde cam peste tot incepand de la Turnu Magurele si pana la Severin. Sper ca luni si marti voi iesi si eu la Giurgiu cateva ore si va tin la curent cu informatiile.

  #15293
  Catalin
  Keymaster

  Se limpezeste Dunarea si inca se mai prinde scrumbie si rizeafca la Islaz. Si la Giurgiu sareau avatii si chiar si pe Arges erau ieri prezenti. Inca putin si trece si prohibitia si ne putem apuca de treaba.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.