Recent Topics

Pescuitul pe Dunare

Home Forums Pescuit pe Dunare Pescuitul pe Dunare

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 36 total)
 • Author
  Posts
 • #1202
  Catalin
  Keymaster

  E toamna, cu vreme de iarna timpurie dar totusi toamna. Pentru pescari racirea asta brusca, chiar daca va fi urmata de revenirea la temperaturile normale, nu este buna. Octombrie doar ce a inceput dar temperatura Dunarii a scazut deja la 15 grade. Crapul se stie ca in intervalul 12-14 grade se gandeste daca sa mai manance sau nu. Nici rapitorii nu prea mai sunt usor de gasit sub aceste temperaturi. Pe de alta parte daca aduni lunile de azi si pana la inceputul lui aprilie te ia durerea de cap, 6 ( SASE ) LUNI, adica jumatate de an de stat pe tusa.
  Noi ar trebui sa plecam pe 16 octombrie la Maliuc si am ajuns sa ne punem fel de fel de intrebari in legatura cu plecarea.

  #1203
  bogdan
  Keymaster

  Referitor la capturi e clar ca nu vor fi pe masura celor din toamna trecuta datorita scaderii bruste a temperaturii si cresterea nebulozitatii apei, care va fi mare in urma precipitatilor care au fost in ultima vreme in Europa si la noi in tara. Dupa parerea mea, din acest punct de vedere nu va fi multumitoare expeditia la Maliuc, chiar daca mi-o doream din tot sufletul.

  Din toate celelalte puncte de vedere expeditia organizata de Gabi de la http://www.infopescuitul.ro este de nerefuzat.

  Decizia de a nu participa la aceasta expeditie este greu de luat, si trebuie sa o facem repede.

  Eu personal votez NU, deoarece mai am problema si cu transportul si cu serviciul. Daca toata echipa musca.ro doreste 100% sa mearga, voi face eforturile necesare ca sa nu-i incurc si voi merge si eu.

  Sper ca pana maine seara sa discutam si sa luam o decizie, ca sa-l putem anunta si pe Gabi, organizatorul expaditiei.

  #1204
  Catalin
  Keymaster

  Da, e greu de luat o hotarare… Am sa arunc toata responsabilitatea pe umerii lui Koade, daca hotaraste sa mergem voi merge pe mana lui si desigur voi profita de prezenta lui ( carat bagaje, carat lansete, peste, si alte alea ). Momentan sunt 50-50%.

  #1205
  Anonymous

  Eu ma las tot pe mana lui Koade daca zice ca da merg si eu. Ramane totusi sa mai vede cum evolueaza vremea si temperatura apei.

  #1208
  Catalin
  Keymaster

  A cazut bruma… Asta ne va imparti in doua, unii care vor privi de afara si cei de dinautru, lei sau pisici…

  #1230
  Catalin
  Keymaster

  Se pare ca suntem pe cale sa o dam in bara cu Maliucul… Jumatate din echipa este invalida iar noi ceilalti ne chinuim sa ne facem un plan bun dar nu stiu ce iese. Nici Gabi nu cred ca e prea mandru de noi dar asta e situatia.

  #1231
  bebeu
  Participant

  Eu cred ca nu puteti sa mergeti fara mine. 🙂

  #1232
  Catalin
  Keymaster

  Bebe, ideal era sa mergem cu totii dar ce putem face cand viata asta e atat de haina si plina de probleme? Oricat te-ai zbate si ai incerca sa faci ca lucrurile sa mearga bine tot se gaseste cineva sau ceva care sa te dea inapoi. Asta e viata de Roman…

  #5737
  Catalin
  Keymaster

  Am umblat timp de doua zile cu barca pe Dunare cu Ionut prin perimetru localitatii Ciocanesti. Vestile sunt rele, Dunarea este murdara, plina de gunoaie si busteni si creste vazand cu ochii. Se asteapta o viitura de afara, cu vreo 11000 metri cubi pe secunda iar barajul de la Portile de Fier I se spune ca ar fi cam plin.
  Zona acoperita de noi a fost de vrea 10 km in aval si in amonte de canalul de la Bogata, loc prin care ne-am lasat masina si am pus barca pe apa. Ca si zile de pescuit pot spune ca nu au fost deloc grozave dar asta o stiam inca inainte de a pleca asa ca am mizat pe descoperirea de noi teritorii si desigur agrement. Am reusit sa capturam cativa pesti, fusari, sabita, somn, salau, platica si scobar ancorandu-ne in locurile care pareau cele mai promitatoare, cu ape adanci, intinsuri, copaci scufundati sau pe canalul de intrare. Am inoptat la cort pe o bucata de plaja unde am facut si o partida reusita de somn si unde am dormit si noi si ne-am odihnit foarte bine. Avatul nu s-a aratat decat ca o singura umbra urmarind o musca si atat. Tantarii au fost destul de cuminti si doar la plecare au fost ceva mai agresivi. Imagini mai tarziu dupa ce reusesc sa le descarc.

  #5976
  Catalin
  Keymaster

  La Tulcea malurile Dunarii sunt inundate si e foarte greu sa poti pescui cumva fie pe sub copaci fie trecand prin apa de sub ei. Cotele sunt in scadere de la Severin si e probabil ca in 2-3 saptamani sa ajunga la un nivel la care sa se poata face treaba. Ma apuc deja sa fac un plan.

  #6114
  Catalin
  Keymaster

  Vesti proaspete dintr-un loc binecuvantat, GURA CALMATUIULUI. Am vorbit cu un coleg pescar amabil care a fost acolo ieri si imi spunea ca apa e limpede, scade drastic asa cum se vede si pe cote iar malurile sunt neprietenoase, pline de noroi. Capturile au fost slabe, vreo 4 kg de peste.

  #6118
  Nelu
  Spectator

  nu o mai frecventez, zona este puternic braconata!

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 36 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.