Revizuirea unor versete ale Bibliei

Home Forums Dimineata la cafeluta Revizuirea unor versete ale Bibliei

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #1278
  Catalin
  Keymaster

  Cu totii il cunoasteti pe Ivan I. Gabriel, o figura care a invadat spatiul virtual si o persoana cu o carisma aparte. Cu ocazia unor discutii pe teme bisericesti imi spunea ca unele versete ale Bibliei ar trebui modificate si ca Biblia nu este batuta in cuie.
  Zilele trecute fiind la o partida de pescuit stationar si avand mult timp pentru meditatie ma gandeam la Gabi si la discutiile cu el care la prima vedere par mari gogomanii dar in care cu timpul gasesc fel de fel de adevaruri.
  Biblia se stie ca e scrisa de om si ca are zeci si sute de greseli, greseli pe care curiosii le vor gasi in cartea BIBLIA HAZLIE a lui Leo Taxil. Deci stiind ca Dumnezeu doar a transmis omului ce sa scrie iar omul supus greselii a mai omis sau pus cate ceva, stiind ca in decursul sutelor de ani ce au urmat religia a fost arma politica si financiara numarul unu a claselor asupritoare, ei bine stiind toate astea ne putem gandi ca de fapt scrierea originala este cu totul alta iar ceea ce astazi noi numim Cartea Cartilor, nu este decat o suma de pretentii si dorinte a unor persoane obscure prin care ei ii subjuga pe cei slabi de minte si care reprezinta marea majoritate a populatiei planetei.
  Dar sa revin la ce ma framanta si anume daca toti am fost creati egali si din aceeasi parinti, cum Dumnezeu am putut iesi in timp atat de diferiti? Iata la ce concluzie am ajuns:

  Cand Dumnezeu si-a dat seama ca e prea singur si plictisit in singuratatea universului, a hotarat sa faca pe om. Dupa chipul si asemanarea Lui, adica best of the best. A facut pe om si i-a dat si femeie. Acestia erau germani. Ei bine asta era luni (sau duminica dupa altii) dar hai sa zicem ca era luni, prima zi de lucru. Va dati seama ca marti dimineata cand Dumnezeu s-a trezit, nemtii deja facusera primele fabrici, cultivasera pamantul…. deci Dumnezeu a stat si i-a monitorizat doar. La fel miercuri, joi, vineri si sambata. Pamantul duduia de Mercedesuri si BASF uri asa ca duminica Dumnezeu a mers intr-o berarie si a baut cu baietii, poate putin mai mult, de fericire ca omul era exact asa cum gandise. Duminica seara doborat de bere si de mandrie Dumnezeu a gandit ca planeta este prea monocolora si in graba a mai facut cativa oameni. Si asa am iesit noi romanii, si toate celelalte specii si subspecii cotropitoare si distrugatoare.
  Asa ca nu mai incercati sa va ganditi cum sa ajungeti ca nemtii fiindca nu aveti nimic in comun cu ei. Rasa neagra sau galbena deasemeni nu are nimic in comun cu cea alba sau rosie. Avem origini diferite deci si obiceiuri diferite si teluri si ambitii diferite.

  #5619
  Catalin
  Keymaster

  😆

  Din pricina acestor teorii am decis sa nu mai pun gura pe bere.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.