Recent Topics

Sa Pescuim Sportiv

Home Forums Reguli Generale Forum Sa Pescuim Sportiv

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #1466
  Catalin
  Keymaster

  SA PESCUIM SPORTIV
  Ideea acestui site a incoltit cu ceva timp in urma, prin 2012, atunci cand ne-am dat seama ca este nevoie de un spatiu unde informatiile trebuie sa circule cu mare viteza. Factorii care influenteaza pescuitul sportiv sunt multi si in permanenta modificare asa ca degeaba detinem anumite date pretioase pe care vrem sa le impartasim si altor colegi daca nu o putem face in timp util. Folosind tehnologia portabila care este la indemana tuturor, telefoane inteligente, tablete si internet, vom putea fi intr-un contact permanent si rapid. Este placut sa stii unde si cand sa pornesti o aventura pescareasca in care sansele de reusita sa fie cat mai mari. Este important sa stii ca ai prieteni in cat mai multe locuri care te pot ajuta si indruma.
  Ne-am propus sa adunam aici toate cunostintele noastre despre pescuitul sportiv, sa promovam obiceiurile bune care caracterizeaza acest sport dar si sa combatem tot ceea ce ni se pare rau si nedrept. Deasemeni dorim sa impartasim vizitatorilor nostri cat mai multe informatii, imagini si filmari despre partidele noastre de pescuit, despre locurile frumoase prin care hoinarim si sa asteptam din partea lor aceeasi sinceritate si bunavointa.
  Vrem sa promovam tainele pescuitului cu muste artificiale altfel decat a fost el inteles pana acum, sa fie accesibil tuturor indiferent de conditia financiara, varsta sau sex. Sa popularizam acest mod de a pescui pe toate tipurile de ape, ses, deal sau Delta si sa distrugem mitul pescuitului cu musca exclusivist pe apele montane la pastrav sau lipan.
  Ne mai dorim sa atragem in clubul nostru de pescuit si alti pescari care gandesc ca si noi la binele pescuitului sportiv si la viitorul lui. Sa organizam concursuri prin care sa premiem si sa stimulam valorile. Sa reusim sa organizam partide de pescuit in tara si in lume.
  Multi pescari din Romania, si nu neaparat sportivi, inca mai cred ca a etala o poza cu un peste supra umflat ( ei stiu cat de foto-prelucrat sau cumparat ) ar fi esenta pescuitului. Noi incercam sa aratam ca pescuitul sportiv inseamna altceva, inseamna prietenie, placerea de a prinde si elibera pesti indiferent de specie, valoroasa sau nu, indiferent de dimensiune.

  #1555
  Catalin
  Keymaster

  Pescuitul sportiv in Romania este si nu prea este sportiv. Romanii nu au spirit sportiv si nu au respect pentru viata si mediul inconjurator. Este foarte greu sa incerci sa iei masuri pentru a mentine un echilibru ecologic intr-o tara in care nu exista bun simt si respect. E mai probabil ca cel ce elibereaza un peste sa fie injurat de ceilalti decat apreciat. Eu am patit-o de multe ori, nu sa fiu injurat dar neinteles. In Delta imi spunea un barcagiu ca nu intelege de ce pescuiesc daca arunc toti pestii inapoi, ca nu a mai vazut asa ceva. Asta arata nivelul de inconstienta fiindca sincer in Delta pescarii prind de regula peste 5 kg de peste pe zi dar de eliberat… Eu nu cred in educatia cu vorba buna la romani, defapt nici altundeva deoarece am vazut ca si strainii cand se feresc de ceva aduc in discutie fermitatea politiei sau cuantumul amenzilor. Asadar dupa mine solutiile trebuie sa fie radicale, politie hotarata si corecta, organele de control la fel, amenzile si pedepsele sa fie consistente si puse in aplicare in urgenta. Un peste luat acasa neregulamentar sa te coste cat 100 sau 1000 cumparati din magazin. Si daca nici asa nu merge, sa se interzica pescuitul de orice fel pentru cativa ani. Pare o masura drastica desi pescarii sportivi si impatimiti au varianta apelor private sau a tarilor vecine. Ar fi o sansa pentru generatiile viitoare care in ritmul asta cu siguranta ca nu vor mai vedea o placere in a sta pe malul Argesului sau Dambovitei cu batul in mana degeaba.

  #10775
  Catalin
  Keymaster

  Sa ne purtam sportiv!

  Dragii nostri cititori,

  Ne bucuram sa va stim zilnic aproape de noi si sa comunicam in felul pe care voi l-ati ales, cu unii in scris cu altii telefonic sau cu altii doar cu ajutorul monologurilor noastre.

  Nu ne-am gandit niciodata sa atragem pe pagina noastra useri doar de dragul de a avea cifrele statistice mai umflate, pur si simplu am ales sa vina cine vrea si cine are ceva de spus.

  Si eu am pagini pe internet pe care le citesc cu drag sau de unde ma mai informez dar unde nu scriu.

  Deasemeni nu e nicio suparare daca intr-o zi ati ales sa ne parasiti, asta inseamna ca sunt alte locuri in care va simtiti mai bine si unde ideile va sunt mai bine primite si impartasite.

   

  #12660
  Catalin
  Keymaster

  Salut Florin si bine ai venit pe la noi!

   

   

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • The forum ‘Reguli Generale Forum’ is closed to new topics and replies.

Comments are closed.