Specii si perioade bune

Home Forums Pescuit in marile si oceanele lumii Specii si perioade bune

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 56 total)
 • Author
  Posts
 • #2159
  Catalin
  Keymaster

  O veste fierbinte de la malul marii vine de la pescarii din Vadu care au reusit prima captura de scrumbie in plasele lor pe 2014. E un semn ca bancurile cu scrumbii de Dunare se apropie de tarm pentru a-si face proviziile de grasime, urmand ca peste vreo luna sa inceapa urcarea pe fluviu pentru depunerea icrelor.
  In anii trecuti am reusit sa mai prind in Delta cateva exemplare dar dupa cum se stie pestii care executa migratii mari pe rauri nu mananca pe urcare. Ideal ar fi ca anul asta sa reusim o iesire in larg la Sulina sau Sfantu Gheorghe, undeva in zona unde ele se hranesc intens.
  Prietenul nostru Stratos ne intreba despre pescuitul in Marea Neagra, el saracul stia ca este peste dar spre deosebire de alte mari sau oceane pe unde am mai pescuit, litoralul nostru e cel mai prapadit si mai ostil pescarului.

  #2240
  Catalin
  Keymaster

  Informatiile de ultima ora de la malul marii ne spun ca scrumbia este acolo si isi face proviziile de hrana. Unele au si inceput sa urce si au existat capturi in plasele pescarilor in zona Dunarii la Sfantu Gheorghe. Tinand cont de noile informatii, am facut si noi cateva modificari in program, urmand sa plecam dupa 20 martie spre Sulina si apoi sa ne intoarcem la Maliuc. Temperatura Dunarii la Rast a ajuns deja la 8 grade. Vremea se indreapta de marti…

  #4057
  Catalin
  Keymaster

  Ramas mai mult precum un miraj pentru pescarii de musca, pescuitul in Marea Neagra are potential daca stii cand si unde sa mergi. Mai raman cateva mici amanunte cum ar fi sa nu ai rau de mare, Bogdan cunoaste experienta mea din Marea Egee, apoi sa ai o barca penru iesitul in mare, un barcagiu curajos si cunoscator al locurilor… mici amanunte.
  Eduard, un cunoscut ghid local al Deltei Dunarii, ne arata cat de spectaculos este pescuitul la stavrid cu taparina ( chinezeasca ) in august. Inca un motiv pentru care spun ca ar trevui sa ajungem si noi la Sulina in iulie-august. Desigur stavridul se poate prinde bine si pe digurile litoralului si in special Agigea, dar asta e pentru cei ce vor reusi sa ajunga acolo anul asta, nu e cazul meu sau al lui Bogdan.
  🙁
  Oare o fi bun stavridul asta facut pe tabla, cu sare?

  #4068
  bogdan
  Keymaster

  Nu stiu cum o fi cu stavridu’, dar trebuie incercuit in calendar ziua de azi. Pe Strei a mers cleanu’ cat ligheanu’!

  La Agigea nu cred ajungem, dar trebuie facute calcule pentru perioada 26 iul. – 10 Aug. 2014 !!!!!!!!!!

  #4069
  golden fish
  Participant

  Buna,Bogdan sper sa include-tisi venirea la Galati in planurile voastre ptr vara asta.

  #4070
  Catalin
  Keymaster

  Da-ne un semn cand isi revin apele si cand incepe avatul sa isi faca de cap ca eu m-as baga.

  #4073
  golden fish
  Participant

  Buna,Catalin,dince-am vazut sambata cand am fost la siret apa incepe sa se limpezeasca sa speram ca in 2 -3 saptamani sau mai repede sa se limpezeasca ,oricum o sa va tin la curent cu toate noutatile.

  #4074
  golden fish
  Participant

  Scuze ptr gresile de ortografie dar sunt super obosita dupa un weekend in care m- am trezit numai la 2 noaptea.

  #4481
  Catalin
  Keymaster

  O informatie proaspata de la malul marii vine de la un coleg pescar obisnuit mai degraba cu apele elvetiene decat cu cele romanesti. La Neptun pe lacul Neptun 1 se prinde biban frumos. El a dat dimineata devreme pana sa apara turistii la plaja pe canalul care duce catre plaja si a folosit metoda drop shot adica ceva foarte asemanator cu vestita noastra taparina cu plumb.

  #4483
  Nelu
  Spectator

  adica asa:

  Attachments:
  #4485
  Nelu
  Spectator

  sau asa:

  Attachments:
  #4569
  Catalin
  Keymaster

  Fara sa imi doresc in mod special, astazi am ajuns pe litoral exact la Neptun. Sunt pe lac si fac o bibaneala cu mustele.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 56 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.