Recent Replies

Recent Topics

Stiati ca…

Home Forums Off Topic Stiati ca…

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 25 total)
 • Author
  Posts
 • #4170
  NeluNelu
  Spectator

  DE UNDE VINE EXPRESIA
  Acarul Paun . La inceputul sec. XX a avut loc o catastrofa feroviara in statia Vintileanca, de pe ruta Ploiesti-Buzau. Ancheta a ajuns la concluzia ca vinovat pentru catastrofa era acarul de statie … Ioan Paun. Adevaratii vinovati au fost scosi de sub acuzatie.
  Abracadabra: Abreviarea cabalistica a cuvintelor ebraice: ab (tata), ben (fiu), Ruah a cadish (sfantul duh).
  A priori. Inlatina: “din cele precedente”. Cand cineva pretinde ca stie acel lucru dinainte, a priori.
  A da mâna cu cineva :Obiceiul vine din antichitate, când două persoane care se întâlneau vroiau să demonstreze că mâna nici unuia nu conține o armă.
  “A-si da arama pe fata”: In evul mediu, falsificatorii monedelor de aur ori de argint le faceau din arama si le acopereau numai cu un strat subtire de aur ori argint. Dupa un timp de folosire, se rodea acea pojghita ramanand numai materialul initial, arama.
  “A trai ca in sanul lui Avraam“: Expresia care inseamna” a trai fericit”, se trage de la Evanghelia lui Luca (c.XVI,v.22 si 23 ), unde se spune ca saracul Lazar a murit si a fost dus la sanul lui Avraam (in paradis).
  Avocatul diavolului: Vine de la Advocatus diaboli, persoana insarcinata de biserica catolica sa cerceteze un candidat propus la canonizare. El este in opozitie cu Advocatus Dei (avocatul Domnului).
  A se bate cu morile de vânt. Expresie care înseamnă, a te lupta cu năluci cu himere. Cunoscutul personaj a lui Cervantes, Don Quijote de la Mancha a pornit să se lupte cu nişte mori de vânt pe care, în închipuirea lui înfierbântată, le luase drept adversari.
  A spune brașoave. A spune minciuni, lăudăroșenii. Expresia vine de la negustori brașoveni medievali, care își lăudau exagerat marfa.
  “Banul nu are miros”: Imparatul roman Vespasian (69-79) a pus foarte multe taxe, printre ele si una asupra folosirii closetelor publice (numite si vespasiene). La ironia fiului sau Titus, care ii reprosa acest lucru, Vespasian a luat un ban i l-a dat sa-l miroasa fiului si i-a zis: “vezi nu are nici un miros”.
  Barbie. In sensul de foarte frumoasa, cu trasaturi perfecte. Papusa de plastic cu par blond si masuri ideale. Ideea acestei papusi i-a apartinut lui Ruth Handler sotia fondatorului firmei Mattel, fiica acestora Barbara, care purta diminutivul Barbie. Modelul folosit a fost o papusa germana pe numele sau Lili, adusa de cuplu dintr-o calatorie in Elvetia. Barbie are 30 de cm si o multime de accesorii.
  ”Bătaia e ruptă din rai”. Zicală aproape universală care se regăsește la aproape toate popoarele europene. ”Bătaia e ruptă din rai”, ”Dumnezeu îți dă dar nu îți bagă în traistă” și ”incurcate sunt căile Domnului”, nu sunt citate biblice.
  “Calcaiul lui Ahile”. Orice persoana are un punct slab. Legendele grecesti povestesc ca zeita Thetis, la nasterea fiului sau Ahile, l-a imbaiat pe acesta in Styx, fluviul care despartea infernul si oferea invulnaribilitate. Dar cand l-a scaldat, zeita l-a tinut de calcai. Astfel Ahile era invulnerabil, cu o singura exceptie, calcaiul. El a fost ucis la asediul Troiei de o sageata trasa in calcai.
  Ca mortul în păpușoi.
  “Carpe Diem”: Bucura-te de ziua de azi, traieste clipa. E inceputul unei ode scrise de Horatiu “Bucura-te de ziua de azi si nu te increde in ziua de maine”.
  Casus belli: In latina “Motiv de razboi”.
  Cele 7 minuni ale lumii. Piramida lui Keops, Grădinile suspendate ale Semiramidei, Statuia lui Zeus, Templul lui Artemisa din Efes, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria, Mausoleul din Halicarnas.
  Cui Bono: Expresie latina care inseamna ” cui foloseste” ori “in folosul cui”. Este atribuita marelui jurist roman Cicero, care intr-o pledoarie asupra unui asasinat, a cerut sa se cerceteze “cui bono”, cui foloseste acel asasinat.
  “Curriculum Vitae” (latina). Cursul vietii. Toate datele referitoare la starea civila, studii, ocupatii si functiile avute.
  “Daca nu vine muntele la Mohamed, se duce Mahomed la munte”: In anul 612, paganii i-au cerut lui Mohamed care incepuse sa predice islamul, sa faca o minune si sa aduca muntele la el. Mohamed a cerut o clipa de ragaz, a inceput sa se roage spre cer, apoi s-a inchinat si a zis “mare este intelepciunea ta Allah, daca ai fi dat ascultare rugii si ai fi urnit muntele ne-ai fi omorat pe toti. Trebuie sa ma duc eu la munte pentru a nu murii acesti pagani”.
  De la Ana la Caiafa. Semnifica o amanare, o tergiversare premeditata a unei rezolvari de mari importanta, amanare ce presupune de fapt un refuz. Sunt trimis de la Ana la Caiafa! sau: M-am saturat sa ma duc de la Ana la Caiafa – adica nu se rezolva nimic, niciodata. Iisus, dupa ce este tradat, s-a dus la Ana, socrul arhiereului Caiafa si fruntas al Sinedriului. Purtat apoi de la unul la altul i se pun intrebari, la care Iisus raspunde simplu si demn. Pentru a nu fi implicati in pedeapsa lui Iisus, acestia il predau procurorului Pilat din Pont.
  Degetul din mijloc. In ziua de azi este ceva jignitor sa arati cuiva degetul mijlociu. Dar acum sute de ani, gestul avea alta semnificatie. Inaintea bataliei de la Agincourt din 1415, francezii, anticipand victoria lor asupra Angliei, au decis sa le taie degetul mijlociu tuturor soldatilor luati prizonieri. Asta pentru ca fara degetul mijlociu le va fi imposibil sa mai traga cu arcul si astfel sa mai ia parte la vreo lupta pe viitor. Insa francezii au pierdut acea batalie iar soldatii englezi ii batjocoreau aratandu-le degetul mijlociu, pe care acestia intentionasera sa il taie.
  Demiurg: Cuvantul inseamna in limba greaca “constructor”, “arhitect”. In filozofia platoniana numele dat lui Dumnezeu, Creatorul, Sufletul universului.
  Divide et Impera (lat” Imparte si stapaneste”. Acest adagiu roman a fost folosit de Machiaveli sub forma “divide ut regnes”, “divide pentru a domni”.
  Dura lex, sed lex (lat.)- Legea este aspra, dar lege; maxima antica prin care se sustine forta si importanta legii pentru viata sociala si nevoia de a respecta.
  Eminenta cenusie: (omul din spatele actiunilor, cel care conduce fara a fi vazut). Expresia vine de la colaboratorul cel mai apropiat a cardinalului francez Richeliu, prim ministru al Frantei in timpul domniei lui Ludovic al XIII-lea (1610- 1643), calugarul capucin Francois Le Clerc.
  Et in Arcadia Ego. (lat. si eu am trait in Arcadia), exprima regretul fericiri pierdute. Arcadia era o regiune din Pelopones, sudul Greciei, unde traia un popor de pastori, pe care greci ii considerau neprihaniti, oameni de o mare puritate. expresia a fost folosita ca inscriptie la tabloul “Pastorii Arcadiei” pictat de Poussin.
  Evrika: gr “Am descoperit”, strigatul inventatorului grec Arhimede, cand a descoperit celebra lui lege” un corp scufundat in apa pierde o parte din greutatea lui, egala cu volumul de apa dislocuit” principiul lui Arhimede.
  Excelsior (lat “Mai sus” era mottoul Statelor Unite ale Americii.
  Ex aeque (latină. ”la egalitate”. -Când doi candidați la un examen au obținut, aceiași notă ori când doi sportivi au cucerit același loc si același premiu.
  Fiasco. (eșec complet, dezastru) In mod ciudat, cuvântul provine din lb italiană și înseamnă literamente ”sticlă”. originea provine dintr-o taverna venețiană, unde un cântăreț încerca să înveselească consumatorii, unul dintre ei însă nemulțumit de prestația ”artistului”, a cerut în mod repetat să i se aducă o sticlă (fiasco) pentru a aplica o corecție celui de pe scenă.
  Grosso modo. (lat. “in linii mari”. Se spune despre o lucrare necompleta.
  Idem. (lat. ”acelasi”, ”de asemenea”.
  Ingognito (lat. ”fara sa fie cunoscut”
  In extremis (lat. “in ultima clipa”
  In vino veritas (lat. in vin stă adevarul). In Grecia antica, cei care erau banuiti de fapte infame erau imbatați de autoritati si anchetati sub aceasta stare.
  In tara lui Papura Voda. Porecla data lui Stefanita domnitor al Moldovei, in timpul caruia Principatul a fost lovit de o mare foamete, oameni hranindu-se cu papura.
  JEEP vine din prescurtarea “General Purpose” vehicle – G.P.
  La pastele cailor . Adica niciodata, corespondentul roman al acestei expresii este “la calendele grecesti”
  Linsaj. Executarea fara judecata a unui infractor de catre multime. Expresia vine de la seriful american Joh Lynch (se citeste linci) care isi exercita meseria intr-un oras din Carolina de Sud, si care pentru a starpi talhariile si omorurile a indrodus pedeapsa cu linsajul. Lăsa multimea sa pedepseasca singura pe autorii infractiunilor.
  Luna de miere. Expresie persana, prin care orientalii aratau cat de putin tine dulceata casniciei..o luna!!
  Cand englezii au ajuns in Australia au vazut un animal ciudat care sarea prin paduri. Au chemat un bastinas si l-au intrebat prin semne ce animal era acela. Cum bastinasul repeta “kan ghu ru” ei au adoptat acel nume pentru animal. Dupa mult timp cercetatorii au constatat ca bastinasul de fapt spunea “nu inteleg”.
  Mana cereasca. ( de la ebraicul man,hu..ce e asta?) Are intelesul de surpriza placuta picata pe neasteptate “din cer”. expresia are legatura cu legenda biblica relatata in Exodul (cap. XVI, 4)..Dumnezeu pentru ai hrani pe evrei plecati din Egipt si aflati in mijlocul desertului, le-a facut marea surpriza sa le trimita, o hrana gustoasa si hranitoare, zi de zi, dimineata si seara. Minunea era ca hrana avea gustul pe care il dorea cel ce o consuma.
  Mărul lui Tell. Wilhelm Tell a fost legendarul erou national al Elvetiei in razboiul de independenta impotriva imparatului Albert al Austriei. Refuzand – spune legenda- sa-l salute pe guvernatorul imperial Gessler, Tell a fost condamnat de acesta sa traga cu arcul intr-un mar asezat pe capul copilului sau. El a trecut cu succes prin aceasta primejdioasa incercare si, de atunci, “marul lui Tell” a devenit simbolul unei reusite bazate pe o mare iscusinta.
  Marul discordiei”este un fruct simbolic generator de conflicte. În timpul nunţii zeiţei Thetys cu Peleus, un rege din Tesalia, în timp ce zeii dănţuiau, şi-a făcut apariţia Eris, personificarea discordiei, care nu fusese invitată, şi a aruncat un măr de aur (mărul discordiei) pe care era scris “celei mai frumoase”. Văzând mărul, Hera, Atena şi Afrodita l-au revendicat, fiecare susţinând că le întrece în frumuseţe pe celelalte 2. Văzând că nu pot ajunge la o înţelegere, cele 3 zeiţe au hotărât să ceară o opinie obiectivă. De aceea l-au ales ca arbitru pe prinţul troian, Paris. Paris i-a oferit îmărul Afroditei, după ce aceasta i-a promis ca soţie pe cea mai frumoasă femeie pământeană, Elena. Zeiţa a făcut-o pe Elena să se îndrăgostească de Paris şi să fugă cu el în Troia. Agamemnon, regele cetăţii Micene a hotărât să răzbune onoarea fratelui său, Menelaus, printr-un război îndreptat împotriva cetăţii troiene.
  Mea Culpa (lat.” E vina mea”.expresia provine din doua surse, de la o rugaciune catolica Peccavi, care consta in a-ti marturisi pacatele si apoi a te lovi cu pumnul in piept, rostind cu glas tare “mea culpa, mea culpa” si de la un obicei juridic in dreptul roman, cel acuzat era intrebat daca isi recunoaste vine, iar cei care recunosteau, mea culpa, se bucurau de circumstante atenuante.
  Munca lui Sisif. Se folosește cu înțelesul de muncă grea și inutilă. Sisif a fost primul rege legendar al Corintului. Din cauză că și-a sedus nepoata, i-a luat tronul fratelui și a scos în vileag nişte secrete de-ale lui Zeus, unul din ele fiind răpirea Aeginei de către Zeus. Zeus, ca pedeapsă, l-a supus la o caznă perpetuă în Infern: a fost sortit să împingă la deal o stâncă uriaşă, care ajunsă în vârf, se rostogolea din nou la vale şi munca se relua. O muncă fără sfârşit, de unde şi expresia “munca lui Sisif”.
  O.K. In razboiul civil din SUA dupa o batalie se afisau ranitii si mortii? Cand armata nu avea pierderi se afisa “0 killed” (0 morti) de acolo provine expresia O.K.
  Oul lui Columb. Solutie simpla la indemana tuturor, dar realizezi acest lucru abia dupa ce solutia a fost descoperita de altul. Columb a cerut nobililor sa faca un ou sa stea pe masa pe unul dintre capetele lunguiete, fara ca ei sa reuseasca acest lucru, Columb a luat oul si la lovit la unul dintre capete.
  Panem et circenses (lat.) – Pâine si circ – Expresia este întâlnita în Satirele lui Iuvenal si se refera la perioada de decadenta a Romei republicane, când plebeilor nemultumiti li se ofereau spectacole de circ, la sfârsitul carora primeau gratuit alimente. în sens general, a oferi pâine si circ înseamna a da maselor lucruri neînsemnate, pentru a le distrage atentia de la lucrurile reale.
  “Pasti” intrebuintat de obicei la plural…este de origine ebraica. La evrei cuvantul Pascha (pesah) insemna trecere si era mostenit de acestia de la egipteni, indicand: sarbatoarea anuala a azimilor in amintirea trecerii evreilor prin Marea Rosie si a exilului, sarbatoare ce coincidea cu prima luna plina de dupa echinotiul de primavara.
  Ochi pentru ochi. Cunoscută si sub denumirea de legea talionului (Exodul.XXI.v24). ”Viață pentru viață, dinte pentru dinte, ochi pentru ochi”. Face parte din legislatia antica mozaica. Atentie! legea talionului spune clar, ca pedeapsa trebuie sa fie egală greselii..ochi pentru ochi, nu dinte pentru ochi
  Sabia lui Damocles. In sensul de pericol care te pândește mereu. Damocles, curtean a lui Dionisos cel Bătrân, tiranul Siracuzei, a fost ca mai toţi curtenii… curtenitor şi linguşitor. Spunea că nu există mai mare fericire decât să fii tiran. Spre a-i da o lecţie, Dionisos, la un ospăţ, l-a aşezat în locul lui pe tron şi a poruncit să i se acorde toate onorurile regeşti. Dar când Damocles se lăfăia mai în voie, tiranul i-a cerut să se uite în sus. De tavan, exact deasupra capului lui Damocles, atârna o sabie fără teacă prinsă numai cu un fir de păr de cal. Îi arăta astfel primejdiile care îl pândesc în orice moment pe tiran.
  Sange albastru: Expresia vine din Spania medievala, cand marii aristocrati sustineau ca in vinele lor curge sânge albastru, spre deosebire de nobili din “categoriile inferioare , care au suferit mezaliante cu maurii si evreii (in timpul ocupatiei arabe 711-1492)
  Strugurii sunt acri. – un vers din fabula lui Esop. Vulpea si strugurii. O vulpe înfometata neputându-se cațără pana la struguri, invoca faptul ca “struguri sunt necopți și tari” .
  Statuie. Dacă o statuie reprezentand un erou pe cal prezinta calul cu doua picioare in aer, personajul a murit in batalie. Daca are un picior in aer, a murit ranit dupa batalie si daca are patru picioare pe jos a murit de moarte naturala?
  Vârstă matusalemică. Legenda biblică (Geneza, cap. V, verset 27) aminteşte de un strămoş al lui Noe, Mathusalem, care ar fi trăit nici mai mult nici mai puţin decât 969 de ani (din anul 4.277 până în anul 3.308 î.Hr.) ! Numele lui, sinonim astăzi cu recordul longevităţii, a ajuns proverbial şi e pomenit ori de câte ori vorbim despre o vârstă care depăşeşte mult limita obişnuită.
  Veni, vidi, vici ! – “Am venit, am vazut, am invins” ! – Cezar.Dupa victoria de la Zala asupra lui Franace, regele Pontului, Cezar a trimis la Roma lui Matius o scrisoare cu numai trei cuvinte : Veni, vidi, vicii !Acest mesaj, a devenit o expresie universala, care serveste spre a caracteriza un succes rapid.
  Veto. (latină ”Mă opun”. Concept din legislația romană. Era folosit de Consulii (2 la număr) unul dintre consuli se puteau opune unei decizi militare luate de celălalt (deci decizia militara trebuia să fie luată în unanimitate. Tribunii (aleși să reprezinte plebeea romană se puteau opune prin VETO, unei legi votate de senatul roman. Astăzi Veto se folosește in consiliul de securitate O.N.U si in numeroase legislații (Marea Britanie, Australia, India, Sua, etc)
  Ți-a mâncat pisica limba?. În imperiul asirian, soldaților dușmani capturați li se taia limba, acestea deveneau delicatesele cu care erau hrănite pisicile regelui

  #4355
  NeluNelu
  Spectator

  Mod de preparare (purificare) a apei pentru consum

  Purificarea apei prin congelarea parţială

  Cea mai mare parte a populaţiei nu bea apă de la robinet deoarece se teme de
  microbi, o temere justificată. Dar ce aţi spune dacă aţi afla că apa de la
  robinet poate fi purificată printr-o metodă foarte simplă? Este ceva facil
  de făcut şi nu presupune nicio cheltuială! Iată despre ce este vorba.

  Poate influenţa
  metabolismul

  Se umplu cu apă două sticle de plastic de un litru şi jumătate şi se ţin la temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impurităţile şi pentru a se elimina clorul (le ţineţi fără dop). După aceea le aşezaţi cu
  dopul bine închis în congelator pentru două-trei ore, până când veţi constata că pe pereţii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de gheaţă.
  Scoateţi sticlele, spargeţi gheaţa prin apăsarea fermă pe pereţii plasticului, apoi strecuraţi apa prin tifon într-un vas curat. Apa rezultată
  este purificată, numai bună de băut, iar cea îngheţată este apă grea sau deuterizată!
  Explicaţia purificării apei în acest fel este simplă: apa ce îngheaţă este cea care conţine deuteriu, ce are punctul de îngheţare mai ridicat decât apa curată, la +3ºC. Biologii au arătat că reducerea conţinutului de deuteriu
  poate influenţa metabolismul şi regimul de funcţionare a celulei vii,ajungându-se la stoparea dezvoltării şi chiar la dispariţia celulei tumorale!

  Lichidul pur

  Dacă doriţi să scăpaţi şi de alte substanţe nocive din apă, cum ar fi fenolii, azotaţii şi pesticidele, este bine ca apa obţinută în faza anterioară să o puneţi din nou la congelator. După ce o lăsaţi patru-cinci
  ore, aruncaţi de data aceasta apa neîngheţată şi păstraţi gheaţa la temperatura camerei. Când s-a topit, aţi obţinut apa suprauşoară sau pură.
  Impurităţile coboară punctul de îngheţare la -3ºC, deci au rămas neîngheţate. Aceasta este explicaţia.

  Apa astfel epurată are efecte curative: fluidifică sângele şi limfa, stimulează metabolismul, este antioxidantă şi uşor diuretică, fiind indicată în boli cardiovasculare, renale şi cancer.

  #4363
  NeluNelu
  Spectator

  o barca din PET-uri

  #4365
  NeluNelu
  Spectator

  cum sa faci un cosulet naditor pentru pescuitul la feeder folosind un PET

  #5068
  NeluNelu
  Spectator

  admirati un cort-rulota interesant!
  [video]http://www.youtube.com/watch?v=gguRitxY23E[/video]

  #5658
  NeluNelu
  Spectator
  #5659
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Cu tutunul inteleg dar si cu alcoolul? Vor fi forumisti care vor protesta… Si care este granita dintre suc natural si alcool? Un grad, doua?

  #5660
  NeluNelu
  Spectator

  depinde daca fermenteaza…….

  #5859
  NeluNelu
  Spectator

  « Epoca de Aur”.

  “Perioada Ceausescu …A fost sau nu o „Epoca de Aur’’?

  Să știți că si Ceaușescu facea matrapazlîcuri cu armament și altele dar, aducea banii în țara lui și îi folosea pentru poporul care, prin anii 80 avea un nivel de trai comparabil cu Franța .

  Va mai amintiti ce a facut Ceausescu in mandatul sau de 25 de ani?
  1. -refuza sa ia parte la invazia Cehoslovaciei alaturi de armata U.R.S.S. si condamna invazia;
  2. -construieste Casa Poporului….a doua ca marime in lume dupa Pentagon;
  3. -Romania devine al patrulea exportator de armament din Europa;
  4. -construieste metroul din Bucuresti
  5. -construieste centrala atomica de la Cernavoda;
  6. -construieste canalul Dunare-Marea Neagra;
  7. -in primavara anului 1989 Romania achitase toate datoriile externe in valoare de peste 18 miliarde de dolari
  8. -acumuleaza depozite de aur in Banca Nationala;
  9. -a incurajat natalitatea care ajunsese la o crestere de peste 200000 de locuitori pe an…natalitatea 18 la mie iar salariul lui era de 18000 de lei pe luna echivalentul a 1200 de dolari la vremea respectiva din care lunar punea la CEC suma de 5000 de lei;
  10. -nu a vut conturi in strainatate potrivit unor rapoarte facute minutios;
  11.- numai in anii 1976-1982 a construit peste 1 100 000 de apartamente;
  12. -productia de otel a tarii era de 8% din productia mondiala….in functie de acest lucru Romania putea modifica oricand pretul otelului la bursa;
  13. -construieste peste 10000 de scoli,universitati si gradinite;
  14. -construieste peste 30 de hidrocentrale iar Romania construieste cea mai mare retea de cale ferata din Europa;
  15. -media de varsta a crescut de la 62 de ani la 70 de ani;
  17. -a construit autostrada Bucuresti Pitesti si mii de km de sosele si sute de poduri.
  16. –Incepand din 1973, Nicolae Ceausescu a permis infiintarea a 48 de joint-venture (societati mixte)cu participare de capital occidental in tara si strainatate. Din primul an existau 20 de astfel de firme. -Volumul schimburilor comerciale cu Occidentul aproape s-a dublat: de la 28% in 1965, la 45% in 1974.
  17. -intre anii 1971-’75, Romania a inregistrat o rata anuala de crestere de 11,8%, cifra neengalata niciodata in plan european.

  A fost Ceausescu un om rau pentru tara? A fost Epoca de aur?

  -Ce s-a construit in 25 de ani noi nu reusim sa intretinem macar.

  Ba, din contra, daramam si inca mai vindem la fier vechi, iar banutii nu intra in visteria tarii, ci la te miri ce Top 300, 500 etc.

  Aceasta este realitatea !

  #5860
  NeluNelu
  Spectator

  Un mare adevar!

  Un psiholog ii invata pe cursantii lui despre ‘ managementul ‘ stressului. A luat un pahar de apa si s-a plimbat prin sala…in liniste. Toata lumea astepta o intrebare de genul – este pe jumatate plin sau pe jumatate gol. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul si si-a intrebat auditorii : ” Cat de greu este acest pahar cu apa “.

  Mirati, cursantii au dat raspunsuri intre 250 si 500 ml.

  Raspunsul psihologului a fost urmatorul : Greutatea absoluta nu conteaza. Conteaza cat timp il vei tine ridicat. Un minut – nici o problema. O ora – o durere de brat . O zi – iti paralizeaza bratul. In fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimba. Se schimba doar timpul … si cu cat e mai lung, cu atat mai greu este. Stresul si grijile din viata sunt asemenea paharului cu apa. Daca te gandesti putin la ele …nu se intampla mare lucru. Daca te gandesti mai mult la ele…incepe sa te doara sufletul. Daca te gandesti tot timpul la ele – iti paralizeaza mintea…nu mai poti sa faci nimic.

  De aia este important sa te eliberezi de stres. Cand ajungi acasa pe seara…lasa-ti grijile deoparte. Nu le purta cu tine in noapte.

  Pune paharul jos !

  #5861
  NeluNelu
  Spectator

  Reteta de 5 minute care iti aduce sistemul imunitar la cote maxime

  Contine: usturoi, lamaie, piper si miere – ingrediente cu o putere incredibila impotriva virusilor. Un singur shot iti intareste sistemul imunitar si te ajuta sa treci cu bine peste aceasta perioada cu frecvente epidemii de gripa.

  Despre usturoi, se stie deja ca este de 100 de ori mai puternic decat antibioticele in lupta cu bolile, iar proprietatile anti-virale sunt cat se poate de eficiente. Mierea, lamaia si piperul rosu au si ele o reputatie foarte buna. Impreuna, formeaza un adevarat elixir care te ajuta sa previi nenumarate boli – de la o banala raceala la cancer.

  Reteta de mai jos are un timp de preparate minim, dar beneficiile asupra organismului sunt maxime:
  1 lamaie
  1-2 catei de usturoi
  1/8 lingurita de piper rosu
  1 lingura de miere

  Pasul 1: taie lamaia in doua

  Pasul 2: stoarce sucul de lamaie dintr-una din jumatati. Pastreaza coaja ramasa

  Pasul 3: Marunteste usturoiul si lasa-l sa stea asa timp de 10 minute. Apoi, adauga-l in zeama de lamaie, impreuna cu piperul rosu.

  Pasul 4: Adauga si mierea si amesteca toate ingredientele foarte bine

  Pasul 5: Pune sucul obtinut in coaja de lamaie ramasa de la pasul 2 si consuma cu tot cu pulpa.

  #5862
  NeluNelu
  Spectator

  TV pe laptop, PC,telefon sau tableta cu Sopcast
  Pentru cei care nu sunt in tema, se pot viziona programe TV cu ajutorul utilitarului Sopcast
  Mai intai descarcam utilitarul Sopcast de aici:
  Pentru windows(xp,7,8) http://download.easetuner.com/download/SopCast.zip
  Pentru telefoane si tablete cu Androidhttp://download.easetuner.com/download/SopCast.apk
  Dupa dezarhivare si instalare pe PC deschideti programul si bifati “Login as anonimus” apoi dati click pe “Login” din josul ferestrei
  O sa apara o noua fereastra si acolo, la “Adress” copiati una din adresele de mai jos(sop://broker.sopcast…..) in functie de programul TV dorit, apoi click pe sageata laterala din dreapta.
  Asteptati putin pana se realizeaza conexiunea si veti urmari programul dorit
  Sopcast are posibilitatea de inregistrare a programului TV dorit, prin click pe butonul al doilea din dreapta-sus “Channel Recording Enabled”
  O alta solutie buna de a viziona programe TV este si site-ul : http://www.cool-tv.net
  V-am spus aceste doua modalitati pentru ca aici sunt receptionate cele mai multe canale TV in conditii bune(depinde si de conexiunea le net)

  Adrese TV Sopcast Romania1.
  AXN – sop://broker.sopcast.com:3912/60702.
  AXN Crime – sop://broker.sopcast.com:3912/607113.
  AXN Sci-Fi – sop://broker.sopcast.com:3912/607104.
  TVR 1 – sop://broker.sopcast.com:3912/1413495.
  TVR 2 – sop://broker.sopcast.com:3912/1372226.
  Acasă TV – sop://broker.sopcast.com:3912/805557.
  Pro Cinema – sop://broker.sopcast.com:3912/806228.
  Pro TV Internațional – sop://broker.sopcast.com:3912/90689.
  Pro TV – sop://broker.sopcast.com:3912/14012710.
  Pro TV HD – sop://broker.sopcast.com:3912/14155311.
  Pro Cinema – sop://broker.sopcast.com:3912/8062212.
  Antena 1 – sop://broker.sopcast.com:3912/80625 sau -sop://broker.sopcast.com:3912/12283213.
  Antena 2 – sop://broker.sopcast.com:3912/11294814.
  Antena 3 – sop://broker.sopcast.com:3912/14027415.
  HBO – sop://broker.sopcast.com:3912/12070216.
  HBO HD – sop://broker.sopcast.com:3912/7508617.
  HBO Comedy – sop://broker.sopcast.com:3912/120703 sau -sop://broker.sopcast.com:3912/7484518.
  Diva Universal – sop://broker.sopcast.com:3912/12070019.
  Universal Channel – sop://broker.sopcast.com:3912/12070120.
  Film Cafe – sop://broker.sopcast.com:3912/12061021.
  Film Box HD – sop://broker.sopcast.com:3912/12060822.
  MGM – sop://broker.sopcast.com:3912/12060723.
  TV1000 – sop://broker.sopcast.com:3912/14028524.
  Kanal D – sop://broker.sopcast.com:3912/12283325.
  Prima TV – sop://broker.sopcast.com:3912/12283426.
  B1 TV – sop://broker.sopcast.com:3912/7484127.
  Realitatea TV – sop://broker.sopcast.com:3912/7484328.
  RTV – sop://broker.sopcast.com:3912/11169029.
  Național TV – sop://broker.sopcast.com:3912/6070430.
  Taraf TV – sop://broker.sopcast.com:3912/7484631.
  MTV – sop://broker.sopcast.com:3912/12285632.
  Mynele TV – sop://broker.sopcast.com:3912/12285733.
  Impact TV – sop://46.246.89.188:3912/10879034.
  Minimax – sop://broker.sopcast.com:3912/12283735.
  Cartoonito – sop://broker.sopcast.com:3912/6071236.
  Cartoon Network – sop://broker.sopcast.com:3912/8059337.
  Digi Life – sop://broker.sopcast.com:3912/7463138.
  Digi Word – sop://broker.sopcast.com:3912/7463339.
  Digi Film – sop://broker.sopcast.com:3912/14060140.
  Digi Sport 1 – sop://broker.sopcast.com:3912/141369 sau -sop://broker.sopcast.com:3912/11015241.
  Digi Sport 1 HD – sop://broker.sopcast.com:3912/12058542.
  Digi Sport 2 – sop://broker.sopcast.com:3912/119959 sau -sop://broker.sopcast.com:3912/140130 sau – sop://broker.sopcast.com:3912/14166343.
  Digi Sport 3 – sop://broker.sopcast.com:3912/118501 sau -sop://broker.sopcast.com:3912/14136844.
  GSP TV – sop://broker.sopcast.com:3912/12284645.
  Dolce Sport – sop://broker.sopcast.com:3912/11909046.
  Sport.Ro – sop://broker.sopcast.com:3912/14060547.
  EuroSport – sop://broker.sopcast.com:3912/141642 sau -sop://broker.sopcast.com:3912/14165948.
  Animal Planet – sop://broker.sopcast.com:3912/12285549.
  Discovery ID – sop://broker.sopcast.com:3912/12285150.
  Discovery Science – sop://broker.sopcast.com:3912/12285051.
  History – sop://broker.sopcast.com:3912/8062352.
  Nat Geo Wild – sop://broker.sopcast.com:3912/8062653.
  Național Geographic – sop://broker.sopcast.com:3912/8039754.
  Discovery Channel – sop://broker.sopcast.com:3912/122848

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 25 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.