Un avion Boeing 777 s-a prabusit la aterizare în San Francisco

Home Forums Off Topic Un avion Boeing 777 s-a prabusit la aterizare în San Francisco

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #557
  Anonymous

  Un avion al companiei Asiana Airlines s-a prabusit la aterizare pe aeroportul international San Francisco, sâmbata dupa-amiaza.

  Avionul Boeing 777, cursa 214, apartinând Asiana Airlines a avut parte de o aterizare gresita la San Francisco, dupa o calatorie de 10 ore de la Seul. Din primele informatii, avionul a venit pe o traiectorie prea scurta si putea sa rateze pista, asa co pilotul a ridicat botul aeronavei, coada acestuia atingând pista.

  Potrivit USA Today, pompierii din San Francisco au confirmat doi morti în accidentul aviatic si cel putin zece calatori în stare grava. În spitalele din oras s-ar afla aproximativ 60 de raniti dintre cele 291 de persoane care erau la bord în momentul aterizarii de urgenta. În acelasi timp, pompierii spun ca 60 de persoane sunt ”disparute”.

  Coada avionului s-a desprins la aterizare, iar aparatul de zbor a luat foc. Pasagerii au fost scosi cu ajutorul toboganelor de urgenta, iar primul care a publicat o imagine de la locul prabusirii a fost chiar un director al Samsung, David Eun, pasager în zborul 214. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, aeronava fiind distrusa în proportie de doua treimi. Potrivit presei locale, avionul apartinea companiei Asiana Airlines, localizat? în Coreea de Sud si care opereaza în Asia, Europa si America de Nord. Zborul venea de la Seul. Avionul Boeing 777 poate sa gazduiasca între 300 si 450 de pasageri, în functie de model. Anthony Castriani, care a vazut avionul aterizând, a declarat pentru CNN ca “s-a auzit un zgomot, iar apoi o minge de foc a venit de sub avion, iar apoi a intrat în derapaj”. Toboganele de evacuare nu au putut fi scoase decât printr-o singura parte a aeronavei, de unde nu iesea fum. De asemenea, reprezentantii aeroportului din San Francisco au declarat sub anonimat pentru reporterii americani ca aeronava nu facea o aterizare de urgenta, nu anuntase probleme, ci acestea au aparut dupa atingerea pistei. Martorii au povestit ceea ce au vazut pe conturile lor de Twitter. Potrivit unuia dintre pasageri, avionul în care era s-a prabusit la aterizare, iar coada s-ar fi rupt.

  #558
  Catalin
  Keymaster

  Poate reusesti sa dezvolti un subiect legat de aviatie fiindca tot te pricepi si ai lucrat in domeniu.

  #559
  Anonymous

  Mi-ai dat o idee buna. Nu ar fi rau

  #561
  Catalin
  Keymaster

  Pe capitole, sigur sunt multi pasionati care ar vrea sa invete cate ceva sau altii care sa aibe cu cine schimba cate o vorba.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Comments are closed.