Catalin

Forum Replies Created

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 2,928 total)
 • Author
  Posts
 • CatalinCatalin
  Keymaster

  O filmare in care arat textilele mele chinezesti, fac ceva teste, deci merita sa va uitati fiindca folosesc fire care sunt si de 20 ori mai ieftine decat cele similare din Romania

  CatalinCatalin
  Keymaster

  Cateva ore de cautat rapitorii pe Arges in decembrie

  CatalinCatalin
  Keymaster

  Incep o serie de filmari despre pescuit, ustensile, tehnici, locuri, muscarit… zic eu ca se merita sa va pierdeti 30-60 minute saptamanal ca sa mai aflati cate ceva. Vorbim de youtube

  in reply to: Aniversari #15474
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Salutari domnule Nelu!!!!!!!!

  in reply to: ARBDD #15473
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Am o mare greata legat de ce se intampla zilele astea intre guvernatorul ARBDD si localnici din Delta, adica ei pun la cale viitorul Deltei si al pescuitului recreativ sau accesului acolo ca si cum ar fi Delta Dunarii mosia lor. Nu vreau sa mai comentez ca ma enervez aiurea. Ideea e ca asa cum pune problema ARBDD sau guvernatorul, incepem sa ne dusmanim intre noi pescarii sportivi cu cei industriali, cu localnicii din Delta sau cu intreprinzatorii de acolo si nu e bine deloc. Am prieteni din toate categoriile astea si nu vreau sa ma cert cu ei si punct. Daca vrei sa lovesti in sacosari e ok, sunt de acord dar gaseste o masura strict pentru aceasta categorie, gen lasa doar pescuit C&R. Daca intentionezi sa maresti taxa o sa selectezi oamenii cu multi bani de cei cu putini bani si s-ar putea sa ai surpriza sa ii alungi exact pe aia cu mai mult bun simt. 100lei pe zi pentru o zona salbatica dar mulsa si stoarsa e o mare aberatie. Consider ca e o mare tampenie tot ce s-a intamplat pe tema asta si nu vreau sa mai comentez. Sper sa ii trezeasca cineva la realitate inainte ca lucrurile sa o ia razna fiindca o vor lua… Intrati pe pagina FB a rezervatiei daca vreti sa cititi mai multe.

  CatalinCatalin
  Keymaster

  De ceva vreme nu mai merg paginile ANPA si permise online ARBDD. Prima chipurile in constructie iar a doua ne trimite la automatele fizice din Tulcea. Parerea mea este ca se pregateste cate ceva, o taxa, poate o limitare a numarului de permise eliberate… Proiectul ordinului de prohibitie se aude ca exista dar acces la el au deocamdata doar unii, gen reprezentatii rezervatiei DD care discuta cu reprezentantii pescarilor profesionisti, afaceristilor, transportatorilor, din Delta Dunarii. E un subiect delicat care ma racaie rau pe creier dar pe care am sa il dezvolt mai tarziu fiindca sunt multe de spus, si nu de bine… Revenind la permisele ANPA, sa nu uitati ca trebuie completata fisa cu capturi pentru a putea obtine permisul 2020, cel putin teoretic.

  in reply to: Informatii strict utile #15470
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Ieri la partida de pescuit pe Dunare mi-am dat seama ca e neaparat necesar sa mai trec ceva pe lista cu necesitati a unui pescar si anume leucoplast. Pai da, desi folosesc in mare parte carlige barbless si asa si aveam la taparina de ieri, in capat aveam un pilker cu carlig cu barbeta. Intr-un moment de neatentie mi-a intrat in deget dar bine de tot, practic tineam pilkerul in mana pregatit sa il agat de pickupul mulinetei cand firul s-a agatat de o creanga si datorita tensiunii mari pilkerul a sarit din mana iar carligul a intrat in deget instantaneu. Datorita frigului mi-am dat seama repede ca nu simt nimic si nu trebuie sa ma panichez drept pentru care am ales sa strang tare din deget si sa trag cu putere carligul. Nu a fost usor fiindca era un carlig mare cu spin pe masura si mi-a despicat un pic carnea dar cam atat, fara pic de durere. A curs si ceva sange si am murdarit si mulineta si haine… deci leucoplast!

  in reply to: Pescuitul pe Dunare #15467
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Intai decembrie, ziua nationala, am serbat-o cu cateva ore de iesire pe Dunare la Gostinu. Mai exact 3-4 ore si cinci kilometri de zburdat pe malul apei. Doi avati, kil si sub kil au fost capturile si nu mi-au apartinut. Plus un atac. Cateva agataturi, nici-o stiuca sau salau. Vremea placuta cu accente de frig pe seara si niciun spinningar. Tevile libere!!!

  in reply to: Cu ce ne mai laudam ( singuri ) #15464
  CatalinCatalin
  Keymaster

  De cateva zile, de cand si vremea a inceput sa se schimbe in rau si apa sa se raceasca pe rauri, am trecut la treburi casnice dar tot din sectorul pescuitului. Mulinetele le-am servisat, au fire noi toate si sunt si verificate pe teren, lucrez la muste, streamere si taparine, caut pe internet diverse folositoare pentru sezonul ce va urma si rascolesc cu nostalgie pozele si filmuletele din 2019.

  in reply to: Cotele Dunării #15462
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Sa tinem minte ziua de azi, e prima zi a toamnei in care temperatura apei Dunarii a scazut sub 10 grade, un prag important pentru pescuitul la avat si nu numai.

  in reply to: Alegeri, alesi, demisii, demisi #15461
  CatalinCatalin
  Keymaster

  Sunt satisfacut pentru alegerea romanilor si pentru procentul care nu lasa loc de interpretari

  in reply to: ANPA noutati si legislatie #15460
  CatalinCatalin
  Keymaster

  O alta veste trista pentru pescarii de Neajlov din zona Parcului Natural Comana, rezervatia de acolo e foarte bine reglementata si protejata de lege. Intrati pe pagina parcului si veti gasi delimitarea zonelor de protectie totala sau partiala dar un lucru vi-l spun eu ca sa stati linistiti, in Delta Neajlovului adica balta propriu-zisa zona este de protectie totala adica zero pescuit. Aveti acolo si legislatie si harti foarte bine detaliate, trebuie doar sa le cititi. Pentru cei mai lenesi va stau la dispozitie.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 2,928 total)